Валовити картонски занати

Валовити картон је веома згодан материјал за ручну употребу деце. Поред тога, лакше је радити с њима него са обичним папиром; јер се валовити картон добро савија и савршено држи дату форму због сопствене крутости. Производи од њега су изузетно ефикасни, лепи и светли. Посебно направљен у техникама квилирања (папирни твист), што је врло једноставно изводити. Валовити картонски занати Израђени су од уских трака, уврнутих у калемове одређеног облика на шпицу или свилу. Због тога се из припремљених делова прикупљају обимне композиције и бројке.

Валовити картонски занати

Валовити картон за децу су веће због широке дебљине и еластичности материјала. Потребно је много мање времена за њихово имплементирање. И за кратко време можете направити шарене фигуре мале животиње, смешне декорације за кућу, подне и кутије (кутије), оригиналне магнете, божићне играчке, украсно цвеће и друге сувенире. "Куиллинг. Техника »омогућава да из валовитог картона направите слатке поклоне за сваки одмор. Такав рад је веома популаран код деце: само пола сата - а комплетан ручно израђен чланак је на располагању.

Валовити картонски занати

Главни материјали за дечије креације из валовитог картона су:

  1. директни листови или траке од валовитог картона;
  2. маказе или клерички нож;
  3. лепак.

Такође се користе као додатни детаљи траке и лукови, обимне очи, плетеница, дрвени штапићи, флексибилна жица, магнети.

Валовити картонски занати

Траке валовитог картона су увијене следећим техникама: диском, овалним, латицом, око, зебром, куполом и конусом. За одређени занат, врши се потребан број делова. На пример, да бисте створили "Цхебурасхку" потребан вам је шест елемената у облику дискова (два монотона и четири двобојна) и две латице са глатком страницом за шапе. Поред тога, потребне су танке пруге за украшавање очију, обрва, носа и уста. Склапање пловила је да лепе све делове заједно и обезбедите декоративне делове.

Валовити картонски занати

Најелегантнији и најљепши производи добијају се од обојеног валовитог картона, обојеног не само на обе стране, већ иу запремини. Дечије рукотворине из валовитог картона дајте велико задовољство младим господарима; ће им изазвати посебан интерес за ову лекцију и научити нове вјештине и способности.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 51