Везење са перлама. Сликарство “Руже”. Мастер класа са фотографијом корак по корак

Ја сам својом руком поклонио маму - слику кројаја "Руже" и желим да покажем своју мајсторску класу приликом израде. Након испитивања свих могућих опција, одлучио сам да преферирам везу. После прегледа свих шема и цртежа набављених у кабинету и рукотворинским књигама, свидела ми се мала шестеространка шема букета од три руже.

Ова техника везивања ми је веома позната, имам вештине и знања стечена у часовима технологије. Али наставник је то рекао слика перлица биће лепше. Одмах сам схватио колико би лепо требало да се испостави, али сам почео да сумњам, јер никад нисам везивао перле. Учитељ и девојка су ме убедили да ће све изаћи и успети. Почео сам да радим са интересовањем, морао сам овладати популарним данашњим перлама и припремити поклон за моју мајку.

За везивање са перлама потребно је:

• Схема,

• обруч,

• маказе

• платно

• игла

• 9 боја боје.

Моје руже ће бити црвене са златно жутим ивицама. Црвене руже симболизују љубав, Златна ружа - симбол цркве, небески благослов и радост. Завршена слика постаће акценат боје, мрље које анимира и освежава унутрашњост у нашој кући.

У мојој омиљеној продавници "Иглом" препоручио сам да не везем на белом платну, већ на обојеним пастелним тоновима. Веома је важно пажљиво одабрати величину ћелијског платна. Ако су перлице веће од кавеза платна, куглице ће се држати заједно, веза ће се срушити и деформирати. Ако су, напротив, перле мањше од платна, онда ће се вез да испразни, а везена слика ће бити неуједначена.

вез у боји. Сликарство

Канву на слици треба узети са маргином у односу на израчунату величину слике, јер за дизајнирање завршеног рада у оквиру потребно вам је слободно поље. Подигао сам мат боје у складу са шемом боја. Игла за везивање са перлама мора бити танка дуж целе дужине да пролази кроз рупу у зглобу. Нате су изабрали боју платна. Такође сам имала и приручник о кровишту.

вез у боји. Сликарство

Везење са перле - занимање је веома фасцинантно. Али да ова окупација не постане исцрпљујућа, веома је важно правилно организовати радно место. За одржавање видне оштрине, боље је радити у дану. Али због запослења у школи, то није било увек могуће за мене, па сам покушао да освежим радно место.

На столу није било сувишних ствари. Перле и сипа у малим порцијама, није мешање једни са другима на меком крпом довољно јаком да буду јасно видљиве и не уморне очи. Пила је држала перле, а нису се спустили. Поштовао сам правила сигурног рада са иглама и маказама.

Да би вез је био уредан, гладак, високог квалитета, потребно је извести пуне линије, вез на схеме редовима и покупи перлица у складу са симболима у дијаграму.

вез у боји. Сликарство

Да би везиво изгледало добро, правац нагињања перли би требао бити у једном правцу, трепавице би требале бити тачно - ово су један од главних услова - вез за куглице. Фиксирање игле помоћу навоја, однесе га на предњу страну и навучи једну зупчаницу жељене боје према шеми.

Иглу сам увела у супротан дијагонални угао платнене ћелије. Једна ћелија кола одговара једној грани. Скоро перле су сешене на платну са шавом "полукруг". Настављају серију, укуцавајући боје кугли према шеми. Да идем у други ред, иглом сам погрешио вертикално горе или доле и повукао га напред, у горњем углу кавеза.

вез у боји. Сликарство

Гурнуо је перле и наставио да се везује серије на сличан начин, али у супротном правцу. Дакле, дијагонални шавови са нијансираним нијансама на њима се добијају са предње стране, а шавови су вертикални са погрешне стране. Да не би затегнули и искрсли узорак током везивања, препоручује се причвршћивање платна у кадру, али сам их везивао без њих. Тако да сам био удобнији и, изгледа, бржи.

вез у боји. Сликарство

Заменио сам свој посао: онда сам један или два дана везао ружу, сутрашње летке, а затим поново ружу. Према слици, платно није испуњено куглом, тако да је постојала прилика да се мало диверзифицирамо мој рад. Затим сам прешао нит у тону, засићеније од платна, ја сам везивао мали додатак према шеми. Пред мојим очима, лепота је рођена у мојим рукама. Постојао је осећај задовољства и радост завршетка посла.

Готова извезена слика мора бити направљена уоквирена. Избор оквира је био сјајан. После консултација са мојим пријатељима, изабрао сам праву величину. Везење постављено на подлогу од шперплоче и причвршћено на њој помоћу лепљиве траке, уметнуте у оквир. Мој слика перлица спремно!

вез у боји. Сликарство

Имам лепу, оригиналну, функционалну, одговарајућу унутрашњост собе, релативно јефтин, квалитетан и уредно поклон за моју мајку - руже везене перле.

Поред тога, вредновање резултата рада, могу да кажем да су сви перле везани у истом правцу и лези на платну, нити су добро утемељена, погрешна страна испоставило прилично чист, али мали квар на слици невидљиви у укупном раду.

вез у боји. Сликарство

Везење је уредно, без скеве, уоквирено. Боје куглица су добро усклађене. Руже и листови су се испољили светло, изражајно. У унутрашњости наше куће бит ће светла, пријатна за очи - везене руже.

Аутор: Сидорова Анна Класа 9

Глава: Буравова ОА

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 68