Ускршња шема. Учење за везивање

Што смо ближе долазили до нас најсветлијег и најсветлијег пролећног празника Христовог воскања, више игличара који воле везу са крстом или перле, заинтересовани су за шема Ускрс. На крају крајева, поводом овог празника дуже време жене везене много лепих ствари - то је елегантна одећа: блузе, кецеље, хаљине, мајице, украси за Ускрс корпи салвета, пешкира и дом: столњака, завеса, постељине, итд

Ова традиција није изгубио своју релевантност и данас, данас, многи мајстори у уметности вез створити највише неочекиване, оригиналне и необичне ствари, као и традиционалне везене пешкире, салвете, столњаци и чак иконе.

У наставку смо одлучили да сакупљамо за вас неколико интересантних идеја, које укључују широку палету шеме прелазе на Ускрс и пожурите да га поделите са вама, нашим драгим читаоцем, а можда и читачима.

И тако, укрштени шаблони - Ускрс.

1. Ускрсно јаје са везеним крстом.

Ускршња шема. Учење за везивање

Украсите своју кућу, Ускрсну корпу, празнични сто, овде можете бити тако необична ускршња јаја, која су везена крстом, јер се производе испод.

Да би се направило такво декоративно јаје са елементом везом, потребни су следећи материјали и алати:

- танко платно беле боје (16. ћелија);

- обојене нити "мулина";

- танка игла за вез;

- оштре маказе;

- лепак ПВА;

- пилеће јаје;

- дебела игла ("Циган");

- декоративна плетеница;

- танка сатена трака;

- Дрвени ражњи или пластика проистичу из вештачког цвета;

- танак бели папирни салвета;

- мекана, широка четкица.

Опис рада по фазама.

Прва фаза. За почетак, потребан нам је мали укрштени обрасци за Ускрс. Овдје можете одабрати сваку малу слику везану за овај празник или одабрати елемент из велике композиције.

У наставку ћемо вам скренути пажњу на неколико таквих шема.

Везнице за Ускрс су шеме.

Ускршња шема. Учење за везивање

*

Ускршња шема. Учење за везивање

Изабрали смо ову шармантну малу жуту пилетину коју ћемо везати уз уобичајену нит мулину на танком платну од бијеле боје. Иначе, платно може бити не само бело, већ и било које друге боје, у зависности од ваше идеје.

Ускршња шема. Учење за везивање

Фаза два. Затим се кренемо на везивање нашег малог цртежа са крстом, не води нас превише времена, а након једног сата завршаваће се рад на везивању пилетине. Ову везу можете изврсити повлачењем платна на оквир везице, или без њих, јер је слика врло мала и лако се уклапа у ваше руке.

Ускршња шема. Учење за везивање

Трећа фаза. Сада морамо да припреми љуске да изврши даљу декорацију. За почетак, да тачно урађено у туп и акутних Апек јаја помоћу "Роми" игле једну малу рупу, а онда Молдинг кроз једну од њих сви течни садржај. Након тога, љуска се мора темељно испрати и потпуно осуши унутрашњост. Ово се може урадити помоћу конвенционалних једнократну употребу медицински шприц са иглом, прво дозволити ка унутра јаја топлу воду, потпуно узнемирених прсти покривају рупе, а затим лагано повуците воду и изнутра помоћу шприца. Да би граната је стварно чист, и декоративни украс имао непријатан мирис, боље је да се испрати предмет обраде изнутра неколико пута, а затим потпуно осуши у конвенционалном фен, то ће вам узети мање од пет минута.

Фаза четири. Даље, на припремљену припрему јаја за љускице од јаја, потребно је причврстити подлогу из танког папира, на којој ћемо касније наметати везени елемент. За ово, вршимо одговарајућа мерења и пажљиво исецавамо кружни део. Одмах на њему смо изрезали круг и наш вез, тако да се величина салвета и платна у потпуности поклапа.

Фаза пет. Затим је благо уље убрус ПВА лепак, разблажена у односу од један до једноставног хладну воду као у случају декупаж техници, и га залијепим на једном од бочних делова радног комада, лагано глетовање све "боре" Виде меком четком. Нека се лепак потпуно осуши.

Фаза шест. У међувремену, натопљен у топлу воду нашег кружног бланк платну везом, тако да она постаје мека и еластична, око тридесет или четрдесет минута, а затим га пребаци у воду и ПВА решење лепљивом (1: 1).

Ускршња шема. Учење за везивање

Фаза седам. Када придржавао салвете лепак да се осуши потпуно смо извући из раствора лепка и воде, наш везеним радног предмета и пажљиво стављајући свој контура салвету на јајету правилно исправити и глатком ивицу поклопца са још увек је танак суву крпу и тако умотан јаје плетеница или конвенционални завој за вез максимално належе на конвексан површину. Оставите наш радни предмет сувим.

Фаза осам. Када извезено платно, прекривено папирном салветом, у потпуности осуши, пажљиво уклоните траку за ране и постепено уклоните салвета из везице. Ако се заглави на одређеним местима, ућастићемо је мало воде и лако ће нестати.

Фаза девета. Затим лепити ПВА лепак дуж линије платна декоративном плетеницом и сачекајте док се не осуши. Такође за декорацију можете користити чипке, танке сатенске траке, које се често користе у технику везања са тракама, необичан стринг, врвиц, итд.

Фаза десет. На крају се поставља у доњем отварања ноге јаја и поправити га тамо путем ПВА лепка, може да се добије из конвенционалних дрвених ражњиће за предјело или пластичном потичу из вештачког цвећа.

Ускршња шема. Учење за везивање

Сцена једанаеста. Да место повезивања ноге или штипаљка и јаја није било знатно, украшавамо га малим сатенским луком и завршавамо са радом.

2. Разгледница са унакрсним шивом за Ускрс.

Ускршња шема. Учење за везивање

Такође, модерне иглице научиле су да украшавају везене честитке, а Ускршње карте нису изузетак. Покушајте да направите нешто слично, а ви сигурно, таква необична разгледница ће бити одличан поклон овом сјајем и љубазном пролећном празнику, а како направити такву карту ће бити описана у наставку нашег главног разреда.

За рад нам потребан следећи сет алата и материјала:

- танко платно беле боје;

- нити за вез "нога";

- игла за вез;

- украсни картон или густи отпадни папир;

- владар;

- канцеларијски нож;

- компаси;

- маказе;

- двострана лепљива трака;

- лепак.

Опис рада по фазама.

Прва фаза. Пошто је главни објекат у нашој разгледници везени елемент, почели ћемо да радимо с њим, а то ћемо одабрати одговарајућу шему за везивање одговарајуће величине жељене теме. У наставку вам нудимо пажњу неколико таквих шема, тако да можете сами да изаберете шта вам се свиђа. Такође можете сами да израдите цртеж или искористите било који други. Узгред, по истом принципу можете изводити не само вез и крст, већ и вез везу са глатким, везом са перле, везом са тракама итд.

Цросс-ститцх вез, шеме бесплатно - Ускрс.

Ускршња шема. Учење за везивање

*

Ускршња шема. Учење за везивање

Фаза два. Затим, везите мотив који нам се свидио на Ускршњи теми на платну са нитима. То можете урадити повлачењем тканине на рам за везање или без њих, јер је цртеж мали.

Трећа фаза. Када је везњак спреман, пажљиво га газите врућим гвожђем преко беле памучне тканине и оставите га за тренутак.

Фаза четири. У међувремену, почињемо да стварамо основу за нашу ускршњу карту. Због тога узимамо декоративни картон или густи папир за отпрему и нацртајте га са задње стране, правоугаоник који мери двадесет петнаест центиметара. Онда пажљиво исеците то са владарима и клерикалним ножем.

Фаза пет. Затим поделимо правоугаоник на два једнака дела, онда ће наша дописница проћи поред ове линије. Имајте на уму да је наша радна површина и даље смјештена са унутрашње стране нагоре

Фаза шест. Затим на левој страни картице из набора линије одмах изнад центра таблу са компаса кругу од пет до шест центиметара и пажљиво исећи помоћу прибора ножа кроз круг, чиме се формира кружни прозор у нашим картама, у којем смо ставили у каснијем везом.

Фаза седам. Затим, узмите везу са везом и исеците га у круг, чији пречник је један и по центиметри више од прозора.

Фаза осам. Рубови везака су уредно подмазани лепком и лепљени на задњој страни прозора, тако да је везени шаблон постављен на предњој страни разгледнице.

Фаза девета. Да бисте сакрили задњи део бод, сачињен од обојеног папира или скрапбумаги такође могуће користити обичан бели папир, на пример, Албум лист, смањити још један празно правоугаоног облика, величине десет до петнаест центиметара, и са неколико трака двострано лепљиве траке се налепи у њеном картицом, тако да је затворена задњи крај вез, и остала глатка унутрашњост.

Фаза десет. Наша ускршња карта је спремна.

Ускршња шема. Учење за везивање

*

Ускршња шема. Учење за везивање

Тачно исти принцип може створити честитке различитих облика и величина, а такође може да промени облик прозора на овалног, квадратног или правоугаоног, али и даље можете направити неколико малих прозора и сваки пут малу вез. Све зависи од ваше маште.

3. Пешкир на картону и опис.

Главна традиционална ствар која мора бити везана на Ускрс и наставити да ради до данас је пешкир. Овај пешкир је био покривен Ускршњом кошарком пуне бојених јаја, домаћих колача и ускршњих колача, одлазак у цркву за посвећеност овог свечаног посластичара. Такође су слични пешкири украдени на столу, под једом с колачом, уоквирени им лица светаца или их је давао поводом одмора.

Везени пешкир - није само леп посао, у давна времена у њеном стварању уложено дубоко посебно значење, сваки узорак, боју и положај цртежа игра важну улогу, тако да је пешкир често деловао као талисман и чувар породичне топлине, просперитет и добро.

У већини пешкир направљен од лана или конопље Хомеспун тканине, њена традиционална величина је широк тридесет до четрдесет центиметара и три до пет метара дужине. Модерна пешкир, а нарочито онај ко вести Ускрс је много ређе његове димензије су педесет сантиметара широк и по до два центиметра у дужини. Само за венчања мајстори и даље Чекајући дуге широке пешкира да младенци живот био дуг и срећан.

Теме за везење пешкира који се углавном користе вуна или памук, обојена своје природне природне боје, тако да у палети од старих пешкира, не постоји таква побуна боја, која може приуштити модерне шваља, а квалитет нити је много боље данас, јер емброидер може бити свила, вискоза, злато, итд

Осим тога, пешкири су украшени ресама и опенворк, а у модерном свету, они су везали куку, стварајући опенворк образаца и корице спреман да чипке, чипка, украсним тракама, итд

У наставку нудимо неколико опција шеме вез Ускрс пешкира, неки од њих сличне онима које су наши преци везеним поводом овог празника, а неки су модерно у природи, јер је њихов имиџ Ускрса атрибуте позајмљен из западне католичке културе. Шта везени пешкир на Ускрс ће украсити ваш Еастер Баскет и ваш дом је на вама, главна ствар коју желите да га сами креирали, тако да боље раде у добром расположењу, чистих мисли и доброг срца, а онда сви морају успети.

Класично везени пешкир за Ускрс.

Ускршња шема. Учење за везивање

Везени пешкири за Ускрс.

Ускршња шема. Учење за везивање

Веб вез у Ускршњем пешкиру.

Ускршња шема. Учење за везивање

4. Везене салвете за Ускрс.

Осим ручника, Ускрс, иглице такође везују лепе салвете, које красе кућу и празнични сто како би створиле додатну свечану атмосферу.

Ускршња шема. Учење за везивање

*

Ускршња шема. Учење за везивање

*

Ускршња шема. Учење за везивање

*

Ускршња шема. Учење за везивање

Изнад смо вам понудили неколико шема везивања таквих салвета, надамо се да вам се свиђају, а међу њима ћете изабрати нешто што је погодно за себе.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 38 =