Топиар – майсторски клас

Искате ли да украсите своя дом или градина по красив и оригинален начин? Ние мислим, че да! След това не забравяйте да опитате да направите чудесно декоративно дърво - топиар, което е фантазия странна топка на висок тънък крак. Между другото, topiary често се нарича дърво на щастието. Градина топиар са вариация на скулптури. За тях се извършват декоративни стружки от вили и храсти. Но не мислете, че да направите свой топиар е трудно! Не изобщо! Всеки може да "развие" своето дърво на щастие.

Топиар - майсторски клас

За мнозина тайнственото име "топиар" изглежда непонятно. Зад него се крие специален стил на декорация на растения. Първоначално изкуството на Topiary използва за декориране на сайтове и паркове в градината дървета и храсти, които се намират, Topiary: повтаряне на спирала, зелени конуси, сфери и други причудливи форми; понякога дори имитиращи появата на животни и хора. Но майсторите тук и там имаха малко пространство и прехвърлиха този завладяващ стил в помещенията и се установиха в домовете си като оригинални топири.

"Топири със собствените си ръце. Майсторски клас"По принцип те предлагат и препоръчват какви материали могат да се използват за създаването на такова творение. Тя може да бъде най-различни декоративни или естествени материали, изкуствени и живи цветя, красиви камъчета и черупки, кафе на зърна и орехови черупки, сухи цветя, хартиени салфетки ... Можете да намерите сладко Topiary с ръцете си бонбони или Topiary апликации от сатенени панделки. При извършване на импровизирани дървета често трябва да мечтаем и да се отдадете на творчество, изключителната му мислене, създавайки определено растение, повтаряйки необичайна форма и цвят. Размерът на топията не е ограничен; така че господарят ги прави от миниатюрни джуджета (както в случая на бонсай композиции) до доста твърди по размер и обем на дърветата.

Топиар - майсторски клас

Между другото, topiary са отлични ръчно изработени подаръци. Умело и точно създадени, те не се срамуват да представят като презентация. Особено радостна ще бъде посрещната от фиданка от пресни плодове. Дълголетие, не може да се похвали; Но в детските ръце е малко вероятно тя да остане непокътната за поне един ден. А възрастни могат да бъдат изкушени да се лекуват. Популярен топиар от ароматни и ароматни растения, които служат не само като украшение, но и като аромати, пълни въздуха в стаята с прекрасни нотки.

Как да си направим топиар? Изкуството да се създава е лесно и лесно за всеки. Например, можете да направите подробно майсторски клас за създаване на топиар. Но по принцип те всички "се подчиняват" на едни общи правила и принципи. И материали за занаятите са лесни за намиране във всеки дом или да се купуват на достъпни цени.

Топиар - майсторски клас

За да направите топиар, трябва:

1. Пот. Диаметърът на гърнета трябва да зависи от размера на короната и да не надвишава него. Можете да си купите пот готов или направите контейнер със собствените си ръце, след което да го увиете с кърпа или хартия, да го боядисвате или да го украсите по оригинален начин. Важно е да избирате пот според цвета на топиар и стил, така че да се вмества в цялостното изображение.

2. Топка за короната. Короната на дървото се формира върху топката. Може да е хартия или пластмаса. Хартията може лесно да бъде направена от стари вестници или от използвана хартия от papier-mache. Освен това е подходяща топка от пластмасова пяна; в нея е по-лесно да се залепят елементи за флорален състав.

3. Залепете за багажника. Тя може да бъде всяка пръчка с подходяща дебелина и дължина или клон. Например, счупена пръчка от щори или метална пръчка. Следователно е боядисана или обвита във флористична лента с кафяв или зелен цвят. Препоръчително е да се придържаме, за да изберете по-дълго, тъй като на него ще бъде монтиран топка-корона, а другия е почти изцяло вкарана в съда, пълни гарантирани във фундамента. Твърде късо, барел само визуално ще повреди дървото.

4. Лепило. За закрепване на различните части и фиксиране на детайлите на продукта е подходящо универсално лепило. За довършителните работи ще се нуждаете от лепило, супер-лепило и течни нокти.

5. Гипс, цимент, алабастър. Те са необходими за закрепване на багажника в тях и за поддържане на тежестта на короната. Циментната основа се излива в саксията и веднага в нея, докато се замрази, се вкарва по-дълбоко в багажника. Циментът няма да позволи на дървото да падне или да надхвърли пота. Но, ако за занаятчиите е избран тежък съд, то вместо цимент, можете да вземете лека монтажна пяна.

6. Декоративни елементи: пясък, камъчета, цветна сол, миди, боб и др. Те са облицовани, за да украсят "почвата" в саксията или са залепени за разтвора в основата на дървото.

7. аксесоари за украса на дървото: изкуствени цветя, сухи цветя, борови шишарки, панделки, коктейлни чадъри, шам фъстък и черупки, гофрирана хартия и всичко, което е подходящо за тази цел.

Топиар - майсторски клас

И сега по-подробно по примера на "Топиарно кафе. Майсторски клас". С други думи, правим едно дърво за кафе с щастие. За него ще са необходими следните материали:

- 100 г пържени кафе на зърна,

- пластмасова чаша,

- четка за варене,

- пластмасова топка с диаметър 10 см,

- ножици,

- бобина от кафява нишка,

- прозрачно универсално лепило и супер-лепило,

- чаша цимент, пясък или гипс;

- дървени пръчки с дължина 10 см и дебелина 1,5 см;

- 50 cm канап.

В пластмасова топка за короната, дупка се прави внимателно с ножици, където по-късно ще се вмъкне дървеният багажник. От избелваща четка косъма се разтегля или се разглобява напълно, като от нея се свалят връзките. С помощта на тънки гумени ленти, купчина нишки от лик се фиксира в единия край на клона за багажника. След това клонът се смазва с универсално лепило и снопът от лик се навива спирално около бъдещия багажник. В другия край лъчът е фиксиран по същия начин - еластична лента. И тогава варелът може да бъде вкаран в подготвената пластмасова топка-корона.

Топиар - майсторски клас

С едно и също универсално лепило, топката е залепена с нишки от избелващата четка хаотично и не твърде гъста. Този субстрат ще улесни процеса на залепване и смилане на кафе на зърна с топка. Сега можете да продължите директно към залепването на короната с първия слой кафе на зърна. Тук ще ви трябва супер лепило. Гранулите се залепват в произволен ред: правят канали нагоре и надолу, дъги или зигзаг. Лепилото се нанася директно върху всяко зърно отделно и много добре, тъй като оставя бели петна върху зърната и може да ги залепи здраво в ръцете. На този етап можете да използвате самолепващ пистолет или течни нокти.

Един слой кафе на зърна за топиар не е достатъчно. Ето защо трябва да се приложи втори и по избор трети слой. За да се даде специална текстура на повърхността на короната и по-голямо облекчение, е необходимо алтернативно да се редуват страните на зърната след това с гладка повърхност, след това с бразда.

След като завършите дизайна на короната, можете да започнете да създавате красив съд за дървото на щастието. И на първо място, е необходимо да се отреже от избелващата четка малък куп урина, малко по-дълъг от диаметъра на дъното на стъклото. След това дъното на стъклото се намазва с универсално лепило и се поставя директно върху подготвения сноп от лик. Необходимо е да изрежете изпъкнали ръбове. След това ликът се отрязва от четката, така че парчетата да са с 3 см по-дълги от височината на стъклото. На страничните повърхности на стъклото се полага универсално лепило, на 2-3 см, без да достига до върха и постепенно се поставя с приготвен лик. Отдолу, украсената пот е обвързана с канап, а допълнителните ръбове са отрязани. Върховете на урината се отстраняват отгоре и отдолу; те трябва да се простират над горния ръб приблизително 2 cm.

Топиар - майсторски клас

От дългите нишки на четка с универсално лепило фунията се сгъва и се вписва в кръг. Багажникът на топиатъра се вмъква във фунията. Пясък се изсипва в гърнето, можете също да излея гипс или монтажна пяна. След това, внимателно огъване на "ресни" от лика, една бъчва с фуния се вмъква в пота. Горната част на гърнето е обвързана с конец и, ако е необходимо, допълнително е подрязана.

Топиар - майсторски клас

Няколко зърна кафе могат да бъдат хвърлени върху "основата" на дървото. Те ще бъдат свързани с паднали листа от дървото. Мухът е облицован в основата като земна покривка. На короната можете да подредите домашна калинка от орех или хубава хартиена пеперуда. Това е всичко! Следвайте инструкциите в ръководството "Кафе топиар. Майсторски клас"Можете бързо и безпроблемно да" развиете "собственото си дърво на щастие. И остава само да намери подходящо, уютно място в къщата за него. Между другото, по същия начин се прави топиар, направен от ядки, използвайки обвивка на черупката заедно с кафе на зърна.

Топиар - майсторски клас

Следващата идея за създаване на декоративно дърво е хартията. По-точно, тя ще бъде направена от велпапе хартия. И тъй като велпапената хартия, в нейната текстура, прилича на тъкан, технологията на изпълнение може да бъде прехвърлена на "Топиар от оргазма. Майсторски клас- Или друга тъкан, но за предпочитане лека и мека. Така че, за тази топиера ще ви трябва:

- цветна гофрирана хартия,

- органза,

- нишка

- лепило,

- гипс или цимент,

- стъкло или стъкло.

Гофрирана хартия намали правоъгълна заготовки дължина от 20 см и ширина 2 см. След цветчета са направени от усукване спирално или прости греди, които са фиксирани в основата нишки. От оргазма се приготвят квадратчета с размери 3 х 3 см и се прибавят и цветя, без да се забравя да се закрепват заедно с нишки. Цветовете на двете заготовки (хартия и органза) могат да бъдат идентични или обратно - контрастиращи, за да дадат на топилата особен структурен образец. Подобни детайли ще трябва да се напълнят колкото се може по-плътно с короната и няма да изглеждат празни или постно в същото време.

Топиар - майсторски клас

От старите вестници се прави топка за короната. Тя може да бъде направена от хартия-махе, или просто да се счупи вестника, да се покрие с лепило и да се покрие с опаковъчен материал и лента. В завършената топка се вмъква цев (две заедно китайски пръчки или клонки от дърво).

Топиар - майсторски клас

След това, цветята от гофрирана хартия и органза се залепват върху балона с помощта на универсално лепило (по-добре е да вземете лепило с плътна консистенция). Те трябва да залепят ставата в съединение помежду си на малки места с редовно изсъхване. След завършване на короната, багажникът на топията трябва да бъде увит в цветна лента с кафяв цвят. Дървото се вкарва в стъклото или в подходящо стъкло, в което преди това се излива цимент или гипс. Фондацията задължително трябва да бъде внимателно изсушена, а само тогава да украсява основата и самата топиария с различни елементи по свое усмотрение.

Топиар - майсторски клас

Топиар - майсторски клас

Можете също така да направите топиар от sisal. И за това не е необходимо да използвате "Топиар от сизал. Майсторски клас". Достатъчно е да погледнете снимките. Sisal е доста интересен материал. Това е вид боядисване с интензивно влакно. Например, тя може да бъде превъртана в стегнати топки и залепена към топчето като база на короната или обвита като топка в различни посоки. Има много опции.

Топиар - майсторски клас

Също така много красива топиера се получава от естествени материали (конуси, ядки и др.). Необичайно шам-фъстък със собствени ръце. В курса ще отидат и тестени изделия, стари кърпа, кърпи, салфетки и сладкиши с плодове, сатенени панделки и много други. Най-често майсторите се опитват да пресъздадат топията на розите със собствените си ръце. И така, розите могат да бъдат едновременно живи и изкуствени.

Топиар - майсторски клас

Топиар - майсторски клас

В момента модата за такива домашни варианти на топиар не преминава и дори е в разгара си. Миниатюрни или по-скоро големи дървета на щастие много "уреждане" в собствените си домове. Какво просто не е материалът за направата на тези сладки и досадни дървета! В курса има абсолютно всичко. Смятаме, че и ти би искал да има дом Topiary на цветя или, например, кафе на зърна. След това не пропускайте момента и създайте дърво на лично щастие със собствените си ръце!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3