Božično drevo iz kartona: naredite sami. Korak za korakom master-classes s fotografijo

V enem članku ni mogoče upoštevati vseh možnosti, ki se lahko izkažejo Božično drevo iz lepenke. To je lahko spominki, stojalo za pisarniško mizo, lepenke obseg drevesa, velikost življenja, ki si dal v sobi, ali kosmate trikotnik, ki se lahko obesi na steno. Toda otrokom se bo všeč ideja o dekoriranju kartonskega stožca z različnimi dekorativnimi materiali.

Kako narediti drevo iz kartona z lastnimi rokami

Na voljo vam je veliko idej, kako narediti drevo iz kartona z lastnimi rokami. Na primer, lahko naredite izvirno dekorativno božično drevo, ki je okrašena z eno božično drevo. Če iščete odlično darilo za novo leto za svoje prijatelje ali sodelavce, potem preživite večer in uporabite moj mojster razred. Če želite narediti nekaj izvirnih obrti, ki se zdijo povsem drugačni, morate natisniti samo eno predlogo, vendar pobrati različne barve tkanine. Priporočljivo je izbrati tkanino z zimskim ali novoletnim vzorcem, okraski, če pa ne najdete ustreznih kosov tkanine, lahko uporabite papir s tiskom.
 • Natisnjena predloga
 • Listi iz lepenke
 • Lepilo PVA
 • Mocking Knife
 • Škarje
 • Krpe z božičnim okrasjem
 • Zlata vrvica
 • Eyelets
 • Pisalne posnetke
 • Okrasni božični elementi
 • Božična drevesa
Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami
Ta kramp božič "drevo" izgleda čudovito, smo prepričani, da ko vidiš na sliki, kateri rezultat dobiš, si pa bo za delo in začeli izbiro primernih materialov. Da bi bilo čedno Božično drevo iz lepenke, predloge je treba pripraviti.
Zato je najbolje, da natisnete na tiskalniku, lahko pa srisovat s svojim mojstrskem razredu sami, prenese na list belega papirja. Naš vzorec je natisnjena na list A4, in višina vzorec obrti bo enaka 22 cm. Lahko Nastalo spominki dati na pisarniško mizo, vas bo spomnil na počitnice, da ne bo videti preveč neokusen in zagotovo ne bo vpliva na delovni proces.
Čeprav so vaši sodelavci, ki se zanimajo za igranje in ustvarjalnost, bodo definitivno zahtevali povezavo s predstavljenim mojstrskim razredom, ki vam je pomagal pri obvladovanju dela.
Za delo je primeren kartonski list z debelino 1 mm, lepilo namažemo v dveh slojih, zato bo precej močna, vendar pa je primerna za rezanje pločevine, še posebej zaokroženih linij. Za izrezovanje kartonskih delov bomo uporabili nožni nož: ko boste prečkali ravne črte, je priporočljivo uporabiti ravnilo, na ukrivljenih linijah pa ga morate previdno odrezati z roko. Ko razrežete prepleteno kartono, ne pozabite, da je treba rezilo nožnega noža držati pravokotno. Ne takoj, da se globoko cut, morate večkrat slediti isti liniji, ko gre za debelino 1 mm, potem je dovolj, da hodite dvakrat.

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami

Kako narediti drevo iz lepenke

Tvoja Božično drevo iz kartona z lastnimi rokami Izkazalo se bo lepo in lepo, vendar je za to potrebno izrezati dva enaka, identična dela z uporabo natisnjene predloge.
Izrezati moramo vzorec za dve enaki podrobnosti za božično drevo in dva dela za stojalo. Prvič, vzorec je treba obkrožati s svinčnikom na kartonsko pločevino in nato razrezati po predvideni črti. Izrežite jih lahko kakršne koli sheme, kot vam je ljubše.
Ko izrežete ravne črte prtljažnika, lahko uporabite ravnilo. Če želite okrogliti krono in konice vej, je bolje, da uporabite škarje. Kar se tiče stojala, potem je bolje, da ga še ne prekrižemo, kasneje ga bomo rezali, merimo debelino našega plovila.
Prav tako moramo iz tekstilne predloge izrezati tkanine, pri čemer je približno 5 do 7 mm dovoljeno, da se šivi prekrijejo robovi. Da bi zadekorirovat kartonski kos s krpo, potrebujemo lepilo PVA. Nanašati ga je treba na obdelovancu in s čopičem širiti tanek plast na celotni površini.
Lepilo mora ležati v resnično tanki plasti, tako da ne pušča skozi tkanino, ampak hkrati, tako da ni ostanka nepokritih površin. Za lepilo tkanine na obe predobliki je potrebno v zrcalni sliki.

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami
Dodatek je treba rezati s trakovi, vendar tako, da reža ne doseže obdelovanca približno 1 mm. Potem nadomestila potrebujejo za užitek in lepilo samo dno, kjer je osnova, medtem ko naj bi se nadomestila levo ni vezan, tukaj jim dovoliti, da ostanejo "rep", se bomo z njimi spopasti, ko smo sestaviti stojalo.
Za lepilo obe polovici kartona, okrasite tkanine, boste morali lepilo "Drugič," ne čakati na sušenje. Je treba postaviti na robu tanko plastjo in bris na površini, nato pa trdno pritisnite na dve polovici, usklajevanju njihovih robov. Zaželeno stisnite klešče za polovico tiskovine pod sponko rezilo dajanja kartonske škatle na levo udrtine.

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami
Božično drevo iz lepenke se zdi, kot da je s polici prodajalne spominkov, vendar je za to potrebno pozornost nameniti natančni izvedbi delov. Na primer, v luknji, kjer smo potem obesili žogo, namestite očesce, zato boste potrebovali posebno orodje. Če želite natančno vstaviti očesu, se lahko obrnete v atelje ali v trgovino za čevlje, potem ko ste pripravili več kosov za vaše obrti.
Spoj med obema polovicama iz lepenke je treba prilepiti z zlatim vrvjo. Ne lepljen je le od spodaj, ta del bo pritrjen na stojalu. Sedaj lahko nadaljujemo v končni fazi obrti: narediti izrez pri zagotavljanju in "čaka" na deblo naših obrti "ribja kost".

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami
Najprej morate z materialom lepiti zgornji del stojala, lepiti konce in vstaviti obdelovanec. Repi morajo biti vzrejeni v dveh smereh in zlepljeni. Potem, od spodaj, morate lepiti drugi del stojala, spet skrivate "šiv" z zlatim vrvico.
Podstavek je lahko okrašen z smrekovo vejico, miniaturnimi darilnimi škatlami in jelkami, dopolnjujejo umetno umetno snežno in zlati trak. In na samem koncu lahko obesimo žogico v luknjo z očesom in uživate v svojem strokovnem delu.

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami

Kartona božičnega drevesa z lastnimi rokami

Imamo možnost, kako narediti drevo iz kartona, ki bo prosil otroke - predšolske otroke in študente nižjih razredov. Lahko ustvarijo miniaturni spominek, medtem ko je mama zasedena s kreativnostjo. Otroci z veseljem na predvečer praznikov se ukvarjajo z ustvarjanjem obrti, ko vidijo, da so vse hiše zasedene, da ustvarjajo edinstven dom.
 • Valovita lepenka
 • Večbarvni gumbi
 • Barva zelena
 • PVA
Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami

Krona drevesa bo trikotnik. Treba ga je rezati iz valovitega kartona, tako da je bila slika močna in lahko stoji pokonci. Na dnu trikotnika na sredini morate narediti navpično rez, kjer v zadnji fazi vstavimo pravokotnik.
Toda preden postavimo božično drevo v vertikalni položaj na stojalu, mora biti lepo urejena. S to nalogo se bo otrok spopadel z velikim zanimanjem in bo samostojno izbral, katere dekorativne elemente je treba uporabiti za dekoracijo.
Barva se lahko nanese na trikotnik iz lepenke s čopičem, vendar pa lahko iz barve iztisnete barvo in ga s prstom razrežete na površino. Ni potrebno, da se umetniška dela enakomerno barve, da se izkažejo še bolj izvirne. Naslednjo stopnjo dekoracije lahko začnemo, ko se barva posuši.
Lepo bo, če je na vrhu okrašena gumb, ki ima obliko zvezde, nato pa na kartonsko površino lepite nekaj različnih barvnih gumbov, izgledajo kot božične kroglice. Prilepite lahko tudi kroglice in okrasne predmete, saj bi morala biti naša božična drevesa svetla in elegantna.
Ostanek namesti samo na trikotnik na stojalu, zato smo izrezali majhen pravokotnik in ga vstavili v osnovno režo. Pravokotnik mora biti dovolj dolg, da bo umetnost stabilna.

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami

Kartonski stožec za drevo

Če razmišljate o zanimivih idejah za otroško ustvarjalnost, potem boste našli veliko obsežnih novoletnih obrti, ki temeljijo na kartonski stožec. Zato bomo najprej preučili preprosto možnost ustvarjanja kartonski stožec za drevo, ki je vedno koristna za otroške obrti.
Pripravljen stožec lahko okrasite vsako gradivo: bleščeča sladkarije, tkiva cvetje, krogi iz barvnega ovojnega papirja ali lestvic smreke stožci. Božično drevo dekoracijo iz papirja in lahko dobite vse velikosti od velikih, kar je mogoče storiti z izdelavo papirja in dal na tla v vrtcu, da majhen, na vrhu katere se lahko določi v zanko, da visi zanko na vejico.
Ni težav, kako narediti stožec iz lepenke za božično drevo, ampak da bi osnova postala gladka in stabilna, morate vedeti nekaj preprostih skrivnosti, ki jih bomo pozorni v našem stopenjskem glavnem razredu.
 • Karton
 • Svinčnik
 • Vladar
 • Kompasi
 • Škarje
 • PVA
 • Škotski trak
Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami
Zelo enostavno je izdelati kartonasti stožec. Odvisno od želene velikosti plovila, morate izbrati ustrezen list karton. Za otroške ročno izdelane izdelke lahko za novo leto potrebujete preprost list A4, za plovilo večje velikosti, uporabite papir Whatman.
Najprej morate na listu, polmeru našega kroga narisati krog in določiti višino prihodnjega stožca. Običajno je krog narisan s kompasom, lahko pa krožite okroglo ploščo na kartonu. Zdaj, ko uporabljate ravnilo, morate v krogu narisati sektor: od središča do roba kroga. Iz tega izhajajoči sektor je treba zmanjšati.
Glede na velikost izrezanega stožca boste dobili stožec visoke in ozke ali, nasprotno, nizko in široko. Sedaj se lahko obdelovanec zapakirano v stožec, in robovi prekrivajo in urejen tako pritrjen na spenjalnika, lepilnim trakom ali dvostransko lepljivim trakom, in da je mogoče lepilo šiv drugo lepilo.
Če želite ustvariti velik kramp, ki bi morala biti trajnostna, da je treba narediti na dnu stožca, za to pa je potrebno zmanjšati krog z dodatka in ga prilepite na dnu stožca, sezone znotraj pravic. V nekaterih primerih, ko so elementi dekorja pretežki, napolnite votel stožec z ostanki papirja, tako da postane stabilen.
Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami

Igrače: božično drevo iz lepenke

Zdaj imate kartonski stožec, in morate samo izbrati način, kako jo okrasite, tako da izvirnik igračka "božično drevo" iz kartona. Najdete lahko najbolj dostopne možnosti za dekoriranje, na primer, uporabite serviete ali valovite papirje. In medtem ko otroci prilepijo bazo z valovitimi trakovi valovitega papirja, lahko mojstri obvladajo še en zanimiv moderni material - foiran.
Majhni otroci lahko oblikujejo majhno plovilo v tehniki soočanja, tako da bo božično drevo postalo puhasto, kot pravi. Potrebujemo servete, ki jih je treba razrezati na kvadrate s stranico 1,5 centimetra. Takoj odrežite zadostno število papirnih kvadratov, da jih ne morete prekiniti v dekoraciji plovila.

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami
Za mitre, bomo uporabili prazno jedro kemičnim svinčnikom in PVA lepila, najprej vzamemo polje papir, ki se nahaja v sredini topo konico palice, in kvadratni konci ovijte okoli droga. Lepilo je treba nanesti na podlago iz lepenke (podmažite majhno površino površine), nato pa dobesedno spustite palico pravokotno na podlago.
Torej je potrebno ukrepati z naslednjimi polji, tako da jih čim bolj približate drug drugemu. Če se pomaknete navzdol, napolnite celotno površino stožca in imeli boste puhasto božično drevo.
Kobilica iz lepenke in lepila je prav tako preprosta: držite trakove papirnega traku in držite dež na njej in jo ovijte s stožčasto podlago.

Božično drevo iz kartona: to delamo z lastnimi rokami
Ampak veliko božično drevo iz lepenke lahko zasede mesto v majhnem stanovanju ali otroški sobi. Na steno je pritrjen in se sploh ne odvija. Okrasite kartonski drevesni trikotnik lahko trakovi valovitega papirja, kot piñata.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 4 =