Дуцк Тилде. Мастер класа са корак по корак фотографија

Популарне играчке тилда заслужено уживају у љубави љубитеља елегантног ентеријера. Соулфул и наизглед живи, испуњавају кућу посебном врстом и топлом атмосфером. Да, и иглице, они су на посебном рачуну - једном пропуштени својим дирљивим шармом, враћате се њима поново и изнова.

Овог пута објекат инспирације био је нежан и елегантан тилда.

тилда

У мојој мајсторској класи покушат ћу описати процес стварања патке што је једноставно и детаљније могуће и упозорити на могуће грешке.

Да шијете са нама требат ћете:
Дебели папир на који ћемо направити образац.
Тканина (памук, постељина) од двије боје - једна је боље узети равну монофонију, а друга - са узорком, бојом и текстуром у складу са првом.
Мали комад чипке.
Нате, игла, кројачи, маказе.
Боја за означавање кљуна.

тилда

Паттерн нашег дуцки изгледа овако:

тилда

Играчка се састоји од два дела - пртљажника и крила (два комада). Смоотх разбије линија показује пут на којем се шије, испрекидана линија - стрелице на гепеку и линија перја, које треба прошивени јорган на крилима.

тилда

Прво што треба урадити је шивање првог сегмента ткива (главе), са комадом друге тканине (пртљажник). Најлакши начин је да узмете велике дијелове тканине и шијете их, а потом, с матичном везом на њих, нацртајте шаблон на тканини. Ако желите да урадите ову операцију као економски, пажљиво и прецизно калибрира стенцил материјал за потребан број патке трупа и главе и Ститцх линије - треба да се поклопи са линије на шаблона.

тилда

Сјебрен радни предмет мора бити пегнут.

тилда

Сада нацртамо нашу матрицу на тканину. Важно - стављање шаблон на тканини, уверите се да је линија шав тачно поклапа са линијом која раздваја на врат и торзо патке на папиру.

тилда

Пресећи вишак тканине, остављајући га на дозволама за пола центиметра.

тилда

Шивати пикадо.

тилда

Док шивамо пикадо, прелазимо са дна (широког дијела) на врх, сјечивши шав у ништа.

тилда

Пикадо ће нашим додатним детаљима додати додатне податке, захваљујући којима ће моћи да "седне" добро, а да не падну на страну.

тилда

Оба дела су спремна.

тилда

Раздвојили смо их, склопили су унутра са стране. Ово је прилично мукотрпан посао, који захтијева тачност - потребно је пажљиво пратити те игле пиерце оба дијелова тачно према намјераваној контури.

тилда

Ја снажно саветујем и да обришем детаље - потребно вам је мало времена, али посао ће бити глатко и тачно.

тилда

Детаљи павлаке, осим кљуна. Чињеница је да је у оригиналној верзији кљун сешири заједно са главом, а затим је обојен одговарајућом бојом. У овом случају, одмах га заменимо. Одлучио сам да направим кљун од крпице.

тилда

тилда

тилда

Или боље - од сатенске траке. Пресекли су две мале делове, растопили преко лакших ивица.

тилда

Одрежите излив из памучне тканине и спајате на базе са сатинима са једне стране и са друге стране. Гладио сам то.

тилда

Затим је обележила кљуном оловком и заменила је.

тилда

Следећи корак је шивање наше патке на контури, остављајући мало рупу испод нетакнуте. Преко ње ћемо испразнити завршену фигуру и попунити га пуном.

тилда

Смањите све непотребне, оставите мале додатке.

тилда

Пошто сам био на кљуну од сатена, био сам веома ризичан - тканина би могла да се "дели" и сав рад би био забринут. Да бисте осигурали такве "тешке" тканине, могу се обрађивати на мјесту резања са ПВА љепилом, додатно ће додати снагу детаљима.

тилда

Како би се спречило набијање и повлачење тканине, направили смо резове на кривинама.

тилда

Сада се наша пачка може испразнити.

тилда

Са дрвеним ражњем или игло за плетење, глатко поравнајте кљун.

тилда

Напуњавамо играчку, срушимо пуњач у ситним комадима, крећемо се са најјужнијих и најудаљенијих места. У нашем случају, ово је кљун. За удобност, гурните пунило палицом. Затим добро напунимо главу.

тилда

Помери се - ми вратимо врат. Пажљиво га попуњавамо, тако да се пунило не испупчује и не стоји у грудима и довољно је чврсто.

Попуњавати све патке, поравнати га, пометајући руке.

тилда

Једна од могућих грешака која може спречити добро пуњење играчке је превелика рупа. Обратите пажњу на ово, када шетате патке на контуру, оставите рупу не више од десет центиметара.

тилда

Попуњавање играчке пуњењем, ручно шијете рупу тајним шавом.

тилда

Испоставља се прилично равномеран и уредан стомак.

тилда

тилда

Да сакријемо реп од нит, везујемо чвор и уклонимо иглу на одређеној удаљености од шива. Повуците и исећи нит. Реп је остаје унутар играчке.

тилда

Раније, наша патка изгледа овако:

тилда

Пролазимо до крила. На двоструко преклопљеном тканином налазимо шаблон.

тилда

Ститцх (не заборавите на рупу за исељење играчке и пуњење).

тилда

Ми окренемо део, исправљамо га.

тилда

И попуните пуњењем.

тилда

Крила није тако чврсто запакована као тело, требало би да остане прилично мекана.

тилда

Слично томе, припремамо друго крило за прво.

тилда

Рупе су сешле тајним шавовима.

тилда

Готово.

тилда

Сада морате нежно стиснути крила по линији распореда перја. Урадио сам ово ручно.

тилда

Дакле, изгледа као прешишана крилка:

тилда

Крили смо крило до фигуре.

тилда

А, с друге стране, друга. Пре шива, "пробајте" на крилима - доња страна коју морају почивати на поду, дајући стабилности нашем мозгу.

тилда

Да украсите врат, исеците комад чипке жељене дужине. Није неопходно рећи да се чипка мора одржати у општој шеми боја играчке.

тилда

Испијте га на врху шива који повезује тело и врат патике.

тилда

Поред декоративне сврхе, ова декорација има и практичну функцију - она ​​скрива неправилности које могу настати када спојеви на оба дијела нису потпуно усклађени.

тилда

Ми везујемо очи. За то смо везали низ на врху. Представљамо иглу са једне стране, у место намијењено за постављање ока и симетрично изводимо са друге стране.

тилда

Затеже мало нит, сећам се да је глава привезан у области око изгледа јасније и природно и уз помоћ нодула формирања Глазик.

Вратимо се у прво око, додамо тамо чворове, ако је потребно и доведите иглу даље од ока како бисмо у главу сакрили исечени реп нити.

тилда

тилда

Испоставило се веома елегантна патка Тилда.

тилда

Један од знакова играчке у стилу тилде је карактеристичан руменило. Нећемо одступити од традиције. Уз помоћ обичног памучног бриса и сувог рога, нацртамо образ.

тилда

Довољно блистави.

тилда

Тендер и удобан тилда спремно!

тилда

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =