Мънички от хартия със собствените си ръце

Искате ли да направите изключителен, необичаен мъниста от хартия със собствените си ръце за една вечер? Тогава този майсторски клас ще ви помогне с това. След като сте прочели статията, не е трудно да направите такива оригинални ръчно изработени орнаменти.

Мънички от хартия със собствените си ръце

Цялата необичайна и неподходяща природа на такъв продукт се състои в това, че мънистата са направени от най-обикновената хартия. В курса могат да отидат страници от стари лъскави списания и вестници, използвани пощенски картички, страни от кутии със сладкиши и много други. В допълнение, можете спокойно да кажете нежелани материали, за да работят ще се нуждаят от следните инструменти и материали:

  • ножици,
  • лепило,
  • линия,
  • тел,
  • игли
  • клечки за зъби
  • лак.

Така че, нека започнем да правим орнаменти от хартия "Мъниста"! За начало, вземете например страница от старо лъскаво списание и я извадете, за да произведе много равнобедрени триъгълници. По принцип тяхната височина и ширина могат да бъдат всякакви; ширината на зърната ще зависи от ширината, а дължината на зърната е плътността на намотката, обема и пълнотата. Така можете да зададете следния размер и да рисувате триъгълници с височина 40 см и да направите 3 см на дъното.

Но формата на мъниста може да бъде различна. Диаграмата показва някои варианти на изпълнение на мъниста.

Мънички от хартия със собствените си ръце

Заготовки от триъгълници се изрязват от хартия. Всеки от тях се заглажда с ножици, така че острият връх е леко усукан навътре по спирала. В този случай ще бъде по-лесно в бъдеще да се работи с мъниста за мъниста.

Сега се вкарва тел или клечка за зъби и е необходимо много плътно да се вдигне празния триъгълник на хартията. Едно импровизирано зърно започва с навиването на широката страна. Хартията върху "пръчката" трябва да е плоска и гладка. За зърната в бъдеще не се развива, от вътрешната страна на хартията винаги трябва да се нанася тънък слой лепило или поне да се фиксира лепилото само в края (отгоре) на триъгълника.

Мънички от хартия със собствените си ръце

Изкривената топка се оставя настрани, без да се изважда от тел или клечка за зъби. Същият метод се използва за формиране на останалите хартиени топчета. Когато всички са готови, те трябва да се отворят с лак и да се отложат, докато не изсъхнат правилно.

Готови, изсушени хартиени мъниста са нанизани върху лента или плътна нишка. Това, че всяка топка не се плъзга и е фиксирана, е необходимо да се свърже двоен възел между тях. В края на конеца закопчана. Мънички със собствени ръце, изработени от хартия готов!

Мънички от хартия със собствените си ръце

Такива интересни мъниста, между другото, могат да се използват не само за бижута, но и за правене на гривни. Красиво изглеждат гривни от нишки, комбинирани с мъниста хартия. Също така те могат да украсяват или да създават дамски чанти.

Мънички от хартия със собствените си ръце

Мънички от хартия със собствените си ръце

Така че се чувствайте свободни да експериментирате!

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =