O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Rochie simplă cu mâinile tale Este o mare oportunitate de a vă arăta creativitatea. Puteți să-l coaseți nu numai pentru uzul zilnic, ci și pentru o vacanță.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Cele mai simple rochii cu mâinile lor

Înainte de a tăia materialul, pregătiți materialele și instrumentele necesare pentru lucru. Faceți acest lucru în avans, astfel încât lucrarea să meargă mai repede și mai fructuos. De ce aveți nevoie?

- tesatura. Dacă vă încercați doar ca designer de modă și croitoreasă, atunci este mai bine să nu folosiți țesături foarte subțiri sau dense. Este la fel de important să alegeți desenul potrivit. Alegeți o țesătură cu un model abstract, astfel încât în ​​procesul de lucru nu trebuie să o selectați și să o combinați. Dacă o țesătură cu un model mare, atunci trebuie să o luați cu o marjă pentru a se potrivi liber modelului;

- unelte. Aveți nevoie de un metru, foarfece mari, mai multe tipuri de ace, fire dure pentru culoare, cretă, știfturi.

Există multe modele simple care pot fi cusute fără un model. Cu toate acestea, trebuie făcute măsurători pentru a estima cantitatea de țesut necesar. Vă sugerăm să începeți cu această opțiune. Desenați 2 dreptunghiuri cu dimensiunea de 65 cm și 80 cm și încă două dreptunghiuri cu dimensiunea de 55 x 35 și 2 cu dimensiunea de 7 x 25 cm. Acestea sunt mărimi standard. Ele pot fi schimbate, concentrându-se pe parametrii lor. Desenați elementele de bază, rotiți cu atenție creta, atașând-o pe material. Asigurați-vă că desemnați brațele.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Coaseți și o rochie pentru fetiță cu mâinile lor. Tânăra femeie de modă va fi în mod necesar încântată de hainele noi și o va purta cu plăcere.

Amestecați elementele de bază între ele. Începeți lucrul cu zona mâinilor, tăind-o cu pini. Curatati cu fire luminate. Cusatura de bază pe mașină de scris. Dacă aveți un overlock, mătură margini pe el. Coaseți mâneci, îndoiți gâtul de 2 cm, coaseți, introduceți guma în jgheab. Marginile tivului sunt prelucrate, fierul cu fier. Ultima etapă este decorarea. Poate fi un lanț subțire, o broșă discretă și orice element decorativ care va face modelul mai frumos și mai elegant.

Eliminați cu atenție toate măsurătorile, dacă cel puțin una dintre ele se face incorect, atunci produsul poate fi pur și simplu răsfățat. Fiecare măsurare trebuie eliminată prin conectarea punctelor din figură. În stomac trebuie să faceți o rezervă. Există măsuri de bază și suplimentare. Pentru coaserea rochiei simple, măsurătorile suplimentare nu sunt de obicei necesare.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Modelele simple pot fi transferate imediat pe material și nu folosesc hârtie. Dacă doriți să coaseți o rochie lungă, atunci croitoria va dura aproximativ 5 metri de țesătură. Cumpărați chestii cu o marjă. Dacă tinuta pe care intenționați să o purtați cu pantofi pe toc, atunci materialul va avea nevoie de mai mult. Din resturile de țesătură puteți face elemente decorative, adăugându-le la pietre, margele, culori elegante.

Țesătura pliată în jumătate, din colțul trage o rază P. În același mod, trageți raza L. Din liniile obținute, decupați fusta, lăsând stocurile pe țesătură. Tăiați 2 dreptunghiuri - acestea vor fi curele. Scoateți centura pentru detalii. Toate modelele sunt gata, puteți începe coaserea. Stocați-vă cu pini, ace și fire și amintiți-vă că trebuie să faceți mereu stocuri.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Și cum îmbrăcați o rochie de satin pentru o fată cu mâinile tale?

Începeți să coaseți cu curele - desfaceți detaliile în jumătate, fixați cu știfturi de siguranță, cusătură ușoară de-a lungul lungimii. Acum coaseți curelele de-a lungul lățimii. În același mod, tratați centura. Este timpul să coaseți o fustă. Mai întâi, tratați tivul, iar după el - tăieturile laterale. De la linia de fusta măsurați lungimea și lăsați-l deoparte de el încă 4 cm. Pasul departe de punctul primit 4 cm, îndoiți, aplica un miros, combinați marcaje pentru ea, încet, foarte ușor de coase.

Din partea din față și din spate a fustei, marcați mijlocul, înfășurați curelele de umăr, coaseți straturile obținute. Ultimul pas este montarea produsului. Puneți-l cu grijă asupra dvs. înșivă, căutați prin toate locurile cusute pentru a vedea defectele. Îndepărtați cu atenție toate cusăturile. Dacă doriți, modelul poate fi decorat cu broșă, eșarfă, arc etc.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Luați în considerare și adaptați îmbrăcămintea copiilor la ieșire.

Rochia de vară cu propriile mâini este ușoară

Rochia ocazională de vară ar trebui să aibă cea mai ușoară tăiere. Chiar și o croitoreasă neexperimentată o poate coase. Ca regulă, în îmbrăcămintea de vară accentul se pune pe țesătură. Ar trebui să fie natural și să permiți maximum de aer proaspăt. Acesta poate fi in, bumbac sau chintz.

Etapa pregătitoare

Unul dintre momentele cele mai importante este să faceți corect măsurătorile și să construiți un model. Cea mai mică greșeală poate duce la faptul că modelul va fi distorsionat și nu se va potrivi corespunzător figurii. Mai ales dacă acest lucru se referă la echipamentele amenajate. Pentru a coase o rochie de vară, trebuie să eliminați astfel de măsurători:

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

- lungimea umărului;
- circumferinta taliei cu solduri
- zona gâtului
- lungimea produsului
- lungime de la spate la talie
- circumferinta deasupra pieptului si a pieptului

Rochie de vară simplă cu mâinile tale pe benzi elastice

Aceasta este o opțiune excelentă pentru o întâlnire informală, o plimbare de seară și o stațiune marină. Modelul pentru acest model este foarte simplu și reprezintă un dreptunghi trapezoid sau obișnuit. Banda de cauciuc va ajuta la modelarea produsului.

Veți dori rochia tricotată "Trumpet"

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Etape de lucru:

1. Din țesut, tăiați partea frontală cu spătarul. Ambele părți trebuie să fie identice una cu cealaltă. În timpul construirii modelului cel mai simplu, trebuie să țineți cont de parametrii proprii.
2. Obțineți împreună detaliile tăiate care rezultă, cusătând piesele laterale.
3. Selectați și marcați locurile în care benzile de cauciuc vor fi cusute. Este ușor să le determinați, este suficient să vă atașați tinuta viitoare.
4. Tăiați guma cu o lungime egală. Lungimea se calculează după cum urmează: prindeți-vă cu o bandă elastică, astfel încât să vă simțiți cât mai confortabil.
5. Conectați banda de cauciuc la inel și cusați-o lateral.
6. Întindeți uniform banda elastică, coaseți rochia. În același mod faceți și cu celelalte benzi elastice.
7. Dacă doriți, puteți coase un bibel - costumul va arăta mai frumos.

O rochie simplă ușoară cu mâinile tale

„Cazul“

Rochia "caz" arata foarte frumos si elegant, dar in acelasi timp este cusut destul de simplu.

1. Tăiați 2 dreptunghiuri din material. Lățimea fiecăruia dintre ele ar trebui să fie egală cu circumferința șoldurilor + 4 centimetri. Lungimea este egală cu lungimea produsului viitor.
2. Tăiați un gât de orice formă dintr-un dreptunghi.
3. Lăsați marginile superioare ale dreptunghiului de 20 cm, marcați cu creta.
4. Din marcaj, conduceți liniile drepte ale cretei, care ar trebui să se îngustă în talie și să se extindă în zona șoldurilor. În cel mai îngust punct, distanța dintre linii trebuie să fie egală cu semicercul taliei + 4 centimetri.
5. Obțineți modelele rezultate și coaseți marginile. Pentru ca îmbrăcămintea să fie confortabilă, coaseți un fermoar pe spate sau pe lateral.

Atunci când alegeți o țesătură pentru o rochie, uitați-vă la opțiunile elastice, deoarece modelul ar trebui să înțeleagă strâns cifra.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Veți dori, de asemenea, o rochie mică gri.

Rochia cu mainile tale este usoaraRochie-soare

Soarele-flare stil este foarte popular printre fashionistas, deoarece într-un costum atât de simplu orice fata va arata la modă și frumos. Modelul poate fi scurt sau lung. Pe baza modelului, puteți coase o rochie și un sarafan. Ultima opțiune este perfectă pentru vară.

Etape de lucru:

1. Luați o bucată de țesătură ușoară, tăiați un cerc. Raza cercului trebuie să fie egală cu lungimea fustei + taliei.
2. Pentru corsetul, aveți nevoie de o bucată de țesătură dreptunghiulară. Lungimea segmentului trebuie să fie egală cu circumferința pieptului, iar lățimea - distanța de la talie la nivelul rochiei dorit + 3 cm.
3. Coaseți corsajul. O siluetă adaptată vă va ajuta să creați darts. În spate, coaseți un fermoar.
4. În centrul cercului pentru fustă, faceți un braț. Ar trebui să fie între + 10-15 cm. În cazul în care decupajul deplasa în jos un pic, veți obține o fustă asimetrică.
5. Coaseți o fustă cu o fustă, atașați curelele, procesați marginea rochiei.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Puteți să coaseți și să vă îmbrăcați în balul cu propriile mâini.

Rochie simplă cu începătorii mâinilor tale

Rochia în stil grecesc este un model care va fi întotdeauna la modă. Coase-l pentru garderoba ta, poate orice fashionista.

Prima cale

1. Alegeți o bucată mare de țesut.
2. Pe umeri, fixați partea de sus a rochiei. Acest lucru se poate face cu ace sau broșe.
3. Fixați modelul în talie cu dantelă sau cu dantelă îngustă. Fețe laterale pentru a coase astfel încât modelul să nu se rotească în timpul mișcării.
4. Aranjați o draperie potrivită și fixați-o cu o panglică.
5. În final, prindeți foliile la ansambluri cu o mașină de cusut.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Metoda a doua

1. Alegeți o bucată de țesut care ar trebui să fie de 2 ori înălțimea dumneavoastră. În plus, adăugați încă câteva centimetri.
2. Pe podea, întindeți materialul, în centru, trageți o linie dreaptă. Așa că ați marcat zona umărului.
3. Acum trebuie să decideți despre adâncimea decolteului. Marcați nivelul dorit cu creta. Introduceți liniile până la marcă, le tăiați.
4. Luați materialul de-a lungul liniei umărului, prindeți-l cu știfturi.
5. Legați rochia cu o panglică sub piept. Trageți materialul, cu știfturile pe panglică. Cu cel de-al doilea sân, faceți același lucru. Cu o panglică pe talie, faceți același lucru.
6. Ștergeți alternativ pinii și coaseți toate ridurile. Partea din față a modelului este gata.
7. Faceți partea din spate a modelului ca cea din față.

Rochiile simple cu modelele tale personale:

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Metoda trei

1. Alegeți sau coaseți o tinuță care să se potrivească bine figurii.
2. Selectați materialul curgător, care trebuie să corespundă nuanțelor cu materialul principal. Puneți pe o bază de rochie, o parte a țesăturii este aruncată peste umăr.
3. Faceți o tăietură pentru cap.
4. Împingeți materialul, fixați-l cu știfturile la bază.
5. Rabatați foliile cu cusături simple, scoțând treptat toate știfturile.
6. Dacă draperia vă convine complet, scoateți firul negru, lustrați-l în locurile potrivite, strângeți materialul.
7. Coaseți îmbrăcămintea corespunzător.

O rochie simplă cu mâinile tale: modele, idei și clase de maeștri detaliate

Ai avut o lungă dorință de a coase o îmbrăcăminte cu propriile tale mâini, dar ai pus tot timpul acel moment? Acum, puteți merge în siguranță la magazin și puteți cumpăra materialul potrivit pentru a crea prima capodoperă. Cine știe, poate că procesul vă va încânta atât de mult, încât vă veți reface rapid colecția. Am colectat pentru dvs. o colecție de rochii cele mai simple, dar foarte frumoase, care vor accentua cifra și vor face imaginea elegantă și unică.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 − = 79