Великденска схема. Научете се да бродирате

Колкото по-близо до нас идва най-светлият и най-любезен пролетен празник на възкресението на Христос, толкова повече иглика, които обичат бродерията с кръст или мъниста, се интересуват от схема Великден. В крайна сметка, по повод на този празник за дълго жените време бродирани много красиви неща - това е елегантни дрехи: блузи, престилки, рокли, ризи, украса за Великден кошници салфетки, кърпи и дома: покривки, пердета, спално бельо и т.н.

Тази традиция все още не е загубила своето значение и до днес, и днес, много майстори в изкуството на бродерия създават най-неочаквани, оригинални и необичайни неща, както и традиционни бродирани кърпи, салфетки, покривки за маса и дори иконите.

По-долу решихме да съберем за вас няколко интересни идеи, които включват голямо разнообразие схеми чрез пресичане към Великден и побързайте да я споделите с вас, нашия скъп читател и може би читатели.

И така, безплатни модели за кръстосан шев - Великден.

1. Великденско яйце с бродирано кръстче.

Великденска схема. Научете се да бродирате

Украсете къщата си, Великденската кошница, празничната маса, тук можете да намерите такива необичайни яйца от великденски произход, които са бродирани с кръст, както са произведени по-долу.

За да създадем такова декоративно яйце с елемент за бродиране, се нуждаем от следните материали и инструменти:

- тънко платно с бял цвят (16-та клетка);

- цветни конци "mulina";

- тънка игла за бродиране;

- остри ножици;

- лепило PVA;

- пилешко яйце;

- гъста игла ("циганин");

- декоративни плитки;

- тънка сатенена панделка;

- Дървени шишчета или пластмасови стъбла от изкуствено цвете;

- тънка бяла хартиена салфетка;

- мека, широка четка.

Описание на работата на етапи.

Първи етап. За начало се нуждаем от малко шаблони за Великден. Тук можете да изберете всяка малка картина, свързана с тази почивка, или да изберете елемент от голяма композиция.

По-долу предлагаме на вашето внимание няколко такива схеми.

Бродирите за Великден са схеми.

Великденска схема. Научете се да бродирате

*

Великденска схема. Научете се да бродирате

Избрахме това очарователно малко жълто пиле, което ще бродираме с обикновена конец на тънка платно с бял цвят. Между другото, платното може да бъде не само бяло, но и всеки друг цвят, в зависимост от вашата идея.

Великденска схема. Научете се да бродирате

Етап 2. След това започваме да бродираме малката рисунка с кръст, не ни отнема много време и след час работата за бродирането на пилето ще приключи. Можете да извършите тази бродерия, като издърпате платното на рамката за бродиране или без тях, тъй като снимката е много малка и може лесно да се побере в ръцете ви.

Великденска схема. Научете се да бродирате

Етап трета. Сега трябва да подготвим черупки от пилешко яйце за по-нататъшно декориране. Да започнем с това, че точно прави в тъпи и остри апекс яйца с помощта на "Рома" игли една малка дупка и след това Леене чрез един от тях всички течни съдържанието на. След това обвивката трябва да се изплакне изцяло от вътрешността и да се изсуши напълно. Това може да стане с помощта на конвенционални еднократни медицински спринцовка с игла, за първи път позволи активно яйца в топли води, старателно възбудени пръсти, обхващащи дупките, а след това внимателно издърпайте водата и от вътрешната страна с помощта на спринцовка. За да черупка е наистина чиста, и декоративно украшение имаше лоша миризма, по-добре е да се промият детайла отвътре няколко пъти, а след това напълно се суши в конвенционалната сешоар, тя ще ви отнеме по-малко от пет минути.

Четвърто стъпало. Освен готовата подготовка на яйцето, трябва да залепим основа от тънка хартиена салфетка, върху която по-късно ще наложим бродиран елемент. За това правим подходящи измервания и внимателно изрежете кръговата част. Непосредствено върху нея изрязваме кръг и бродерия, така че размерите на салфетки и платно напълно съвпадат.

Етап 5. След това леко масло салфетка PVA лепило, разрежда в съотношение 12:59 прост студена вода, както в случая на Ноември техника, и лепило върху една от страничните части на заготовката, леко изглаждане всички "бръчки" широки с мека четка. Нека лепилото изсъхне напълно.

Етап шест. Междувременно, напоена с топла вода на нашата кръгла заготовка платно бродерия, така че да става мека и гъвкава, около тридесет или четиридесет минути, и след това изместване във вода и разтвор на PVA лепило (1: 1).

Великденска схема. Научете се да бродирате

Седми етап. Когато спазва салфетка лепило, за да изсъхне напълно, ние се оттегли от разтвора на лепило и вода, нашата бродирана детайла и внимателно поставяне на контура салфетка върху яйце правилно изправяне и изглаждане на ръба на горния капак с него все още е тънка и суха кърпа и така увити яйце плитка или конвенционална така че бродерията да е възможно най-близо до изпъкналата повърхност. Оставете нашия детайл сух.

Етап осем. Когато бродираното платно, покрито с хартиена салфетка, напълно изсъхне, внимателно отстранете лентата за навиване и постепенно извадете салфетката от бродерията. Ако се забие на определени места, ще го навлажнем с малко вода и лесно ще изчезне.

Етап девети. След това лепийте PVA лепилото по линията на платното с декоративни плитки и изчакайте да изсъхне. Също така за декорация можете да използвате дантела, тънка сатен лента, която често се използва в техниката на бродерия с панделки, необичайни нишки, влакна и др.

Етап десет. В края се добавя в долната част на крака отваряне на яйца и го фиксира там чрез PVA лепило, може да бъде направен от конвенционалните дървени шишчета за предястия или пластмасова произтичат от изкуствени цветя.

Великденска схема. Научете се да бродирате

Етап единадесето. Че мястото на свързване на крак или щипка и яйце не е било забележимо, ние го украсяваме с малък сатен лък и завършваме работата.

2. Пощенска картичка с кръст бод за Великден.

Великденска схема. Научете се да бродирате

Също така, модерните иглолистни са се научили да украсяват бродирани поздравителни картички, а Великденските карти не са изключение. Опитайте се да създадете нещо подобно и със сигурност такава необичайна пощенска картичка ще бъде отличен подарък за тази светла и любезна пролетна почивка и как да направите такава карта ще бъде описана по-долу в нашия майсторски клас.

За работа се нуждаем от следните инструменти и материали:

- тънко платно с бял цвят;

- конци за бродиране "конци";

- игла за бродиране;

- декоративен цветен картон или плътна хартия за скрап;

- линия;

- хартия нож;

- на компасите;

- ножици;

- двустранна залепваща лента;

- лепило.

Описание на работата на етапи.

Първи етап. Тъй като основният обект в нашата пощенска картичка е бродираният елемент, ние ще започнем да работим с него, а именно ще изберем подходяща схема за бродиране с подходящ размер на желаната тема. По-долу предлагаме на вашето внимание няколко такива схеми, така че да можете сами да изберете каквото ви харесва. Също така можете да излезете с рисунка сами или да се възползвате от всяка друга. Между другото, по същия принцип можете да изпълнявате не само бродерия с кръст, но и бродерия с гладка, бродерия с мъниста, бродерия с панделки и др.

Крос-шев бродерия, схеми за безплатно - Великден.

Великденска схема. Научете се да бродирате

*

Великденска схема. Научете се да бродирате

Етап 2. След това, бродирайте мотива, който харесвахме по Великденската тема, върху платно с конци. Можете да направите това, като издърпате плата върху рамката за бродиране или направите без тях, защото чертежът е малък.

Етап трета. Когато бродерията е готова, внимателно да я изпиете с горещо желязо през бяла памучна кърпа и да я оставите за известно време.

Четвърто стъпало. Междувременно започваме да създаваме основа за нашата Великденска карта. За това вземаме декоративен цветен картон или плътна хартия за скрап и го изтегляме от гърба, правоъгълник с размери двадесет и петнадесет сантиметра. След това внимателно го изрежете с владетел и духовен нож.

Етап 5. След това разделяме правоъгълника на две еднакви части, а след това падането на нашата пощенска картичка ще мине по този ред. Моля, обърнете внимание, че нашият детайл все още се намира от вътрешната страна нагоре

Етап шест. След това от лявата страна на картата от намачкване линия точно над центъра на таблото с компас кръг от пет до шест см и внимателно изрежете с помощта на бланка на ножа през кръга, след което се образува кръгла прозорец в нашите карти, в които ще се постави в по-късно бродерия.

Седми етап. След това вземете платното с бродерия и го изрежете в кръг, чийто диаметър е един и половин сантиметър повече от прозореца.

Етап осем. Краищата на бродерията са спретнати с лепило и залепени към задната част на прозореца, така че бродираният модел е поставен върху предната страна на пощенската картичка.

Етап девети. За да скриете задната част шева, изработени от цветна хартия или skrapbumagi възможно да използвате и обикновена бяла хартия, например, албум лист, нарязани друг празен с правоъгълна форма, размер от десет до петнадесет сантиметра и с няколко ленти от двустранно залепваща лента да е поставен в нея карта, така че задната част на бродерията да е затворена и гладкият интериор да остане.

Етап десет. Нашата Великденска карта е готова.

Великденска схема. Научете се да бродирате

*

Великденска схема. Научете се да бродирате

Точно същия принцип може да създаде поздравителни картички с различни форми и размери, както и да се промени формата на прозореца на овала, квадратни или правоъгълни, но все още можете да направите няколко малки прозорци и всеки слага малка бродерия. Всичко зависи от вашето въображение.

3. Кърпичка на картичка на Великден и описание.

Основното традиционно нещо, което трябва да бъде бродирано на Великден и да продължи да прави това до ден днешен, е кърпа. Тази кърпа беше покрита с кошница от Великден, пълна с боядисани яйца, домашно приготвени сладкиши и великденски торти, отиващи в църква за освещаването на цялото това празнично лечение. Също така подобни хавлиени кърпи бяха откраднати на маса, под ястие с торта, оформени от тях с лица на светии или ги дадоха един на друг по повод празник.

Бродирани кърпи - не е просто красиво произведение, в древни времена в създаването му инвестирани дълбоко специално значение, всеки модел, цвят и местоположение на чертежа е изиграла важна роля, така че кърпата често е действал като талисман и пазител на семейството топлина, просперитет и добър.

Най-често кърпата е изработена от спално бельо или коноп, традиционният му размер е тридесет и четири сантиметра ширина и три до пет метра дължина. Модерният кърпата, особено този, който бродира Великден е много по-често размерите му са петдесет сантиметра широки и половина до два сантиметра дължина. Само за сватбени церемонии майсторите все още бродират дълги широки кърпи, така че животът на младоженците е дълъг и щастлив.

Конци за бродерия кърпи използват главно вълна или памук, обагрени в техните естествени природни багрила, така че в палитра от стари кърпи, няма такъв бунт от цветове, които могат да си позволят модерен шивачка, а качеството на резбата е много по-добре днес, защото разкрасявам може да бъде коприна, вискоза, злато, и т.н.

Освен това, кърпи са украсени с ресни и ажурна и в съвременния свят, те вързани една кука, създавайки ажурна модели и ножницата готов да дантела, дантела, декоративни панделки и т.н.

По-долу ви предлагаме няколко варианта схеми бродерия великденски кърпи, някои от тях, подобно на тези, които нашите предци бродирани по повод на този празник, а някои са модерни в природата, тъй като техният имидж на Великден атрибути назаем от Западна католическата култура. Какво бродирана кърпа на Великден ще декорирате Великден кошница и вашия дом е до вас, най-важното, че искате да го създадете сами, така че се заемем с работата по-добре в добро настроение, чисти мисли и добро сърце, а след това всичко, което трябва да успее.

класически бродиран модел кърпа за Великден.

Великденска схема. Научете се да бродирате

Бродирани кърпи за Великден.

Великденска схема. Научете се да бродирате

Моделът на бродерията на кърпата за Великден.

Великденска схема. Научете се да бродирате

4. Бродирани салфетки за Великден.

В допълнение към кърпите, Великден, иглолистните са също бродиращи красиви салфетки, които украсяват къщата и празничната трапеза, за да създадат допълнителна празнична атмосфера.

Великденска схема. Научете се да бродирате

*

Великденска схема. Научете се да бродирате

*

Великденска схема. Научете се да бродирате

*

Великденска схема. Научете се да бродирате

По-горе ви предложихме няколко схеми за бродиране на такива салфетки, надяваме се, че ги харесвате, а вие ще изберете между тях нещо, което е подходящо за вас.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

85 − = 76