Великденска бродерия – пилета

По традиция, до Великден, задължително почистваме домовете си и ги декорираме по празничен начин. За декориране на домашен интериор искам да взема най-красивите и прекрасни неща, занаяти. И че те не са били закупени, копирани в огромен брой копия, и индивидуални, оригинални, направени със собствените си ръце. Идеите за занаяти за Великден са големи. Това могат да бъдат великденски дървета, цветни аранжименти, домашни свещи, кошници с праскови и сладкиши и много, много повече. За да допълни великденския декор, можете да вземете и бродерия. Например, бродирайте със собствената си ръка някакъв библейски скица, икона или такава очарователна фамилна картина като Великденските пилета.

Великденска бродерия - пилета

За предстоящия пролетен празник на Великден ви препоръчваме да направите такава хубава бродерия - пилета. Те могат да украсяват Великденската маса под формата на салфетка, фрагмент от покривка или да правят стенен панел. Бродерия "Великденски пилета" изпълнени на пластмасово платно. И поради това продуктът запазва своята форма добре. Бродерията ще бъде прекрасен подарък или пощенска картичка на семейството и приятелите.

Работата се извършва в съответствие с схемата на бродерия от кръста, описан по-долу, с нишки на две части и едно допълнение за задната стена. По време на бродерията трябва да внимавате и да не разтягате нишките от едно пиле на друго, защото в последствие те ще трябва да бъдат нарязани и връзката ще се счупи, счупвайки шева на бродерията.

За работа ще ви трябва:

- 1 лист пластмасово платно (14 клетки на 1 инч),

- нишка от 100% памук от желания цвят (според фигурата),

- капачка от филц с размери 7 х 15 см,

- гореща лента за изпълнение на уеб страници,

- 3 зъби за зъби,

- 50 сантиметрова сатенена лента с ширина 0,7 см.

Великденска бродерия - пилета

Схема "Великденски пилета". Кръстосан бод »

Великденска бродерия - пилета

Последователност на работа «Как да откроим пилетата на Великден ":

Пилетата са грациозно бродирани върху пластмасово платно с техниката "кръст" с нишки от mulina в едно и две добавки, съгласно схемата, променяйки цветовете приблизително с оригиналното изображение. След като всяка мацка е изрязана отделно, направете малка стъпка на 1 кръст от ръба на бродерията. Нарязаното пиле се поставя с лицето надолу. На нея отгоре - от грешната страна на бродерията - се полага паяжина от горещо стопена лента, отрязвайки парчетата с правилния размер, така че на практика цялата фигура на пилето е покрита с лепилна основа.

На паяжината от лентата за лепене се намира една клечка за зъби, така че тя да стига 1-1.5 см върху бродираната страна. По-горе е капак от филц и гладен (по-точно, пара) с желязо. Естественият филц е по-добре гладен на марката "вълна", а синтетичната - "коприна".

Заготовката трябва да се остави да се охлади, след това да завърти фигурата и да изреже филма по контура на основата от пластмасовото платно. Върху клечката за зъби е прикрепен лък с дължина 15 см от парчетата сатенени панделки. Същите действия се повтарят с останалите пилета.

Великденска бродерия - пилета

Ръчно изработени «Бродерия на Великденските пилета"Аз съм готов! Между другото, за него можете да вземете всяка друга схема, не само предложената. Можете да промените техниката на бродерия и материали. Например, бродерия с панделки или гладка.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 + = 29