Схеми за бродиране на шевовете

Бродерията чрез гладкост е доста сложен и в същото време творчески процес, който изисква специално внимание и точност при изпълнение.

Бродерията изглежда гладка под формата на гладки шевове, които се поставят близо една до друга. Използвайки тази техника е възможно да се работи върху различни видове тъкани, въпреки че е по-добре да се даде предимство на гъст гладък материал. По този начин можете да създадете интересни елементи върху дрехите, например да украсите стари дънки с бродерия в тази техника.

Схеми за бродиране на шевовете

На пръв поглед шевовете в техниката на изглаждане са просто изпълнени, както при всякакви бръснарски работи, за да се постигне идеален резултат, преди всичко трябва да се направи малко практика. И тайните се състоят в правилността на шева - шевовете трябва да лежат много близо един до друг, така че лумените на тъканта да не са видими. Бродирането е необходимо само върху плътно опънат материал - основата. Можете да го направите с обръча. Бричът трябва да бъде малко по-голям от желания модел, върху който работим. Залепваме иглата зад линията на контура на обекта, така че никой, преведен от шаблона, да не гледа на ръба на шевовете.

Подобни идеи за създаване на произведения в тази техника могат да бъдат намерени в бродерия върху повърхностни планове. По този начин можете да прегледате предложените схеми за работа и дори да ги отпечатате. В бъдеще прехвърлете желаното изображение като модел върху плата, като изчертаете очертанията с молив. И да продължи да се занимава със самата работа.

Бродерия с бод - схеми - безплатно са свободно достъпни в интернет. Тук можете да намерите невероятен брой схеми. Освен това можете да попитате вашите родители или баби, ако имат стари книги или списания с бродерия. В края на краищата те вероятно имат подобни книги.

Схеми за бродиране на шевовете

Преди това беше много модерно бродерия. Изтегляне на схеми можете предварително да създадете цял архив от интересни идеи. Тогава със сигурност ще имате възможност да ги прегледате и все пак да решите едно нещо.

Глазурите се използват не само за запълване на големи части от картината, но и за бродиране на не много големи парченца, например, за да се изолира стъблото на цвете или дългите панделки с лъкове. Първо, бод по контура на стъблото или друг дълъг тесен фрагмент малки бримки "напред иглата". След това направете късите шевове гладки под прав ъгъл към линията на контура, покривайки и двете целеви шевове.

Много тънки линии издълбават шевовете под лек наклон или ги слагат с малки бримки върху един ред шевове "задна игла".

Схеми за бродиране на шевовете

Можете да бродирате голям и ярък панел или просто да подчертаете фрагментите с подходящ цвят. Тук отделните елементи на монохромен фон биха изглеждали особено шик.

И, разбира се, не забравяйте за най-важното - спестяване! Не е необходимо да разтегнете конеца от другата страна на работната площ, за да живеете с нов шев. За да направите това, е достатъчно да вкарате иглата в лице възможно най-близо до крайната точка на предишния бод. По този начин, гледайки долната част на снимката - можете да проследите малки шевове по контурите.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

41 − = 34