Майсторски клас “Бродерия на картонен кръст”. Видео урок

Този вид работа е идеална за преподаване на деца от 6-9 години бродерия с кръстосани шевове. Разработва увереност, точност, пространствено въображение, естетически вкус. Можете да украсите бродерията под формата на пощенска картичка, играчка за коледно дърво, оригинален подарък, маркер и т.н.

бродиране върху картон

Инструменти и материали:
1.Картон.
2.Лист в кутия.
3.Цветни моливи или маркери.
4.Скоч.
5.Ножици.
6.Скрепи (2-4 броя).
7.Будилник с удобна "дръжка".
8.Игла (за предпочитане със заоблена точка и голямо око).
9.Конци (шиене, мерина).

бродиране върху картон

Курс на работа:
1)Избира / рисува / създава чертеж. Поставяме го на лист в кутия с цветни моливи или маркери. Приложете трябва да бъде "кръстове" от ъгъла до ъгъла на типографските клетки.
2)Изрежете снимката, като се отдръпнете от нея на всичките 4 страни от 1-2 клетки.
3)На картона на избрания от нас цвят ние прикачваме снимката с клипове. Прикрепете картона отпред.

бродиране върху картон

4)С помощта на кошчето ние извършваме пробиване на кръстовищата на печатни линии. Пункт само там, където има картина.

бродиране върху картон

5)Извадете скобата за хартия, отстранете листа в клетката.

бродиране върху картон

6)Вмъкваме нишка с подходящ цвят в иглата. Направете чист възел на края на конеца.
7)Ние бродираме с кръст, лист в кутия с отпечатан шаблон не се отстранява, насочваме се към него.

бродиране върху картон

бродиране върху картон

бродиране върху картон

бродиране върху картон

бродиране върху картон

бродиране върху картон

бродиране върху картон

8)От другата страна, "ходи", направете шев в съседната клетка, не бързайте хаотично по време на работата, така че грешната страна се оказва чиста, спестяваща консумация на конци.

бродиране върху картон

9)Запомнете: не можете да дърпате конеца, картонът може лесно да бъде нарязан с нишка. Но не оставяйте една плачеща нишка.
10)Всички възли, върховете остават само на обратната страна на картонената опаковка. Краищата на конеца могат да бъдат прикрепени с лепяща лента.
11)След като последният кръст е бродиран, лист хартия може да бъде поставен на грешната страна, за да "скрие" тази част от произведението.

бродиране върху картон

бродиране върху картон

Съвети и трикове:
1)Помнете безопасността при работа с игла и бутон! Ако тази работа се извършва от детето, винаги преди изпълнението му, изпълнете инструкция за безопасност при него, когато работите с шевовете.
2)Уверете се, че използвате иглата при работа с игла (удобно е да използвате гъба). Не поставяйте иглата без конец на масата.
3)Ако пиърсингът на бутона не е много удобен, тогава на този етап от работата под картон може да поставите кърпа, сгъната няколко пъти, пробийте го.
4)Ако няма бутон, можете да вземете тънка шил или "циганска" игла.
5)Цветът на картона може да не е задължително да е бял, да се експериментират с други цветове. Например, препоръчително е да се броди лодка на син картон, цветя на зелено.
6)Ако има проблем при избора на шаблон за бродерия, можете да използвате схеми за термо мозайка (в интернет ще намерите за всеки вкус и тема). Обърнете внимание, че местоположението на детайлите на диаграмата е като на лист в клетка (може да има както разпръснати, така и под формата на концентрични кръгове - такива, които няма да се поберат).
7)Ако искате да създадете пощенска картичка с бродерия, незабавно вземете лист картон повече от 2 пъти по желание, сгънете го с "брошура" (отворена карта), бродирайте от едната страна, а втората - задната страна на пощенската картичка.

Майсторски клас "Бродерия на картонен кръст". Видео урок

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − 56 =