Иглена чанта, бродирана с кръстче. Схемата

Бродирането с кръст е много стар и невероятно красив вид бродерия, която в продължение на много векове не е загубила значението си и все още се смята за една от трудоемките.

Днес, както преди много години, кръстосани шевове бродирани покривки, салфетки, сватбени кърпи, дрехи, бижута, шапки и дори обувки. Все още съвременните майстори въплъщават най-смелите идеи и с помощта на бродерия кръст украсяват различни предмети на интериор и живот. Например, те правят такива необичайни бродирани чанти - иглени легла, които могат да послужат не само за целите, за които са предназначени, но и да бъдат красиви декоративни допълнения към интериора.

Направи такава чанта е модула, най-важното да се направи правилно модела желаната форма на лентата с игла, но, разбира се, а след това, да се намери подходящ модел за бродерия. Можете да използвате голямо разнообразие от модели на шевици, като изберете от тях хареса епизод, или се избере подходяща мотив за бродерия схема салфетки.

Ако ви е трудно да го направя сам, а след това можете да използвате предлаганите по-долу модел и схема за бродерия чанти за кръстосано игла легло с красив цветен модел под формата на теменужки.

Иглена чанта - модел.

Иглена торба, кръстосана

Иглената чанта, бродирана с кръст, е схематична.

Иглена торба, кръстосана

След предната част на леглото на иглата е избродирана, внимателно го изрежете по контура на модела, оставете резерви на шева. След това трябва да издълбае още едно парче от същия платното или обикновена памучна тъкан и съедините двете части една към друга на обратната страна, оставяйки отвор за лентата с игла, която може да се превърне в предната част и с тънък слой от пълнеж от полиестер запълване.

че бродирана чанта с игла има желаната форма, трябва да се шие според червената линия, посочена върху шаблона.

В крайна сметка остава само да украсите края на иглата с декоративен шнур в тона на бродерията и да направите две малки дръжки за чантата.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

71 − 61 =