Jajca kroglic

Vsak dopust ima svoj lasten atribut, Velikonočni ni nobena izjema, velikonočna jajca so eden od glavnih simbolov velikonočnega praznika, drugačni so: Velikonočna jajca iz kroglic, obarvana jajca, jajca z vezenjem, appliqués z jajci v umetnosti Decoupage, čokolada jajca, itd Kje si tradicija okraševanja jajc za veliko noč že nihče ne spomni, ampak ona je tako ujeta v našem času, da sodobna rukodelniki ne utrudijo, da nas preseneti več različnih možnosti za velikonočne dekoracije.

Jajca kroglic

Eden od glavnih počitnic v letu, velikonočni praznik je verska, družinska, svetla počitnica, združuje ljubljene, prinaša toplino in prijaznost. Ljudje sledijo številnim tradicijam, med praznovanjem Velikonočne. Celotna družina se združuje, glavni atribut praznične mize je pečen - velikonočna torta, gostiteljica zbira velikonočno košaro, tam postavlja tradicionalne izdelke, verniki morajo nujno iti v cerkev. No, po tem, ko se vsi zabavajo, gredo v hišo drug drugega in dajejo velikonočna jajca. Vsaka družina ima svojo tradicijo ukraševanja velikonočnih jajc, ki se prenašajo iz roda v rod. Mnoge dekorirajo jajca s pomočjo rastlin, barv, niti, žic, modularnih tehnik origami, kot tudi kroglice.

Jajca kroglic

Tkanje velikonočnih jajčec iz kroglic Postopek je preprost, a najprej dolg, še posebej za začetnike. Tukaj, kot v vsakem primeru, je praksa pomembna, vztrajnost, in kar je najpomembneje - želja. Preden se odločite in začnete delati to vrsto dekoracije počitniških jajc, morate najti nekaj časa, najti informacije, pripraviti materiale in odločno odločeno, ker je to dolgo, a prijetno delo. Na primer, lahko najprej vidite usposabljanje video, jajce iz kroglic v procesu izdelave. Mojstri vam bodo svetovali, kje začeti in kako, saj so okrašena jajca tudi umetnost na svoj način, vsaka majhna podrobnost je pomembna, vsaka noga mora biti na svojem mestu.

Jajca kroglic

Naredi jajce iz kroglic za začetnike - preprost postopek. Obstaja veliko preprostih tehnik, na primer najpogostejša tehnika je tako imenovana tehnika ročnega tkanja. To je preprosta, vendar je njegova izvedba morate biti potrpežljivi, saj je jajce popolnoma spleteno z biseri, poleg tega, povlecite kroglice naenkrat, enega za drugim, ki traja veliko časa. Največja prednost uporabe te tehnike je možnost uporabe gradienta barvne palete. Lahko začnete nizi kroglice svetlobe, nato pa se gibljejo v smeri nasprotni strani jajce, dokončanje temnejše odtenke barve. Posledično bomo dobili gladek prehod barvne palete, vizualno čarovenje in očarljivo.

Jajca kroglic

Poleg tega lahko v procesu ročne tkanja opravljate različne vzorce, vaša domišljija je pomembna tukaj, vendar bo težje kot samo izdelovanje barvnih črt. Zato je bolje, da se prvič ustavimo na manj zapleteni različici te tehnike.

Jajca kroglic

Obstajajo tudi druge variante tkanja z biseri. Predlagamo, da poskusite eno preprosto različico tkanja jajca iz kroglic, vzorcev, ki je na internetu, in se imenuje setochka. Izdelali bomo vzorce kroglic s kombiniranjem diamantov (ki tvorijo reticule) in cvetov, v našem primeru pa bodo kamilice.

Jajca kroglic

Prva stvar je, da pripravimo materiale. Najpomembnejši so kroglice, barvna shema mora biti sestavljena iz treh barv: zelene, rumene in bele (iz te kroglice bomo naredili kamilico). Za takšno delo vam svetujemo, da kupite kakovostne češke kroglice, saj je lažje delati z njim, kar bo zagotovo pomagalo začetnikom. Kot opcijo lahko kroglice, ki jih bomo uporabili za izvajanje kamilic, lahko vzamete eno ali dve velikosti kot zelenkaste kroglice za mrežico. Potrebujete tudi posebno barvo (za osnovo), ribiško linijo in iglo. Najprej izdelamo ozadje. Začnemo z barvanjem jajca (barva ni pomembna, vendar svetujemo, da je ozadje lažje, npr. Zlato), čakamo, da se jajce izsuši.

Nato nadaljujte s postopkom tkanja samega sebe. Na dnu črta pritrdimo eno belo pero, skozi to pot pa prečkamo približno dva ali trikrat. Nato morate povezati mrežo rombov, vsaka stran diamanta pa mora vsebovati 6 zelenih kroglic. Tako zelene kroglice tvorijo mrežo. Vizualno bo vsak romb povezal cvet - v našem primeru je kamilica. Če ga želite izvesti, morate vzeti šest bele kroglice, ki morajo biti krog. Dolžina celotne mreže mora biti približno devet centimetrov, pomembno je, da ga ustrezno popravite, kar bi povzročilo nekaj podobnega vreči. Dno te vreče je zaželeno okrepiti, zato je treba ribiško črto večkrat prelaziti skozi obroč iz spodnjih bele kroglice, po katerem je treba črto nekoliko potegniti in zapreti. Ostanki rumenega središča ostanejo v središču cvetlice. Vzamemo rumeno pero in pazljivo prelazimo iglo skozi odprtino cvetov (bele kroglice), tako da pritrdimo rumeno sredino.

Da bi vam olajšali tkanje, svetujemo, da najdete gradivo na internetu jajce iz vzorcev tkanja z noge Setochka. Sharp konec navzgor, postavite jajce v vrečki za vreče in uporabite ribiško črto, da pravilno namestite luknjo.

Tako imamo čudovito velikonočno dekoracijo - jajce iz kroglic (kako narediti to že poznate s tehniko retikuluma). Morda se je na prvi pogled izkazalo, da je izvajanje težavno, vendar je to vse v praksi, v tem procesu ni nič zapletenega.

Jajca kroglic

V številnih družinah na predvečer praznika je dekoracija velikonočnih jajc že postala dobra tradicija. V tem primeru lahko povežete in otroke, jim dajte priložnost, da oblikujejo svoje vzorce, razvijejo domišljijo in zmožnost, da naredijo nekaj z lastnimi rokami.

Svetujemo vam, da začnete delati sami jajce iz kroglic, mojstrski razred Nato dajte otrokom, jih bodo cenili, zainteresirani bodo in vam bodo postali podjetje. Najpreprostejša različica jajčevega zrna, ki jo bo vsak otrok uspel doseči, je izdelovanje jajčeca z multi-barvnim kroglico. Če želite to narediti, morate pripraviti najbolj barvite barve kroglic (svetlejša - boljša) in prosite otroka, naj jih navije na dolg niz ali tanko črto. Po tem morate zaviti in zapečatiti s to nitko, predobdelano, leseno ali gline. Poleg tega je lahko ta večbarvna stvaritev okrašena z loki, majhnimi sekanci ali paillettami. V takšnem poklicu v svoji domišljiji ali v domišljiji vašega otroka ne sme biti nobenih omejitev.

Jajca kroglic

Takšna skupna lekcija vas bo nedvomno približala, in tkanje kroglic jajc bo odličen rezultat opravljenega družinskega dela, jih lahko zberejo in vsako leto dodajo nove kopije v zbirko.

Kaj lahko rečem, vendar vsako leto samo okrašena piščančja jajca vse bolj postajajo vsa umetniška dela. Nekaj ​​tednov pred Velikonočno jajca iz kroglic, fotografija ki prelivajo strani revij na iglo, postanejo prednostni za vse ljubitelje ročno izdelane.

Jajca kroglic

In tisti, ki se počutijo prepričani v to zadevo, se ne dotikajte preprostih možnosti, ampak poskušajte ustvariti najbolj edinstveno Velikonočna jajca iz kroglic, sheme ki skrbno iščejo vse vrste spletnih virov.

Nedvomno prednost med dekorativnimi velikonočnimi jajci pripada znameniti jajčni faberge. Uporaba različnih barvnih kroglic različnih velikosti, lahko ustvarite lepo Faberge jajca iz kroglic. Zgodovina nastanka takih dekorativnih jajc iz daljne preteklosti, ko je car Aleksander III naročil velikonočno darilo zlatar Karl Faberge (v čast njim in se imenuje ta jajca), za svojo ženo. Takrat se je pojavilo prvo jajce Faberge, pravi mojstrovina iz dragih nakitnih materialov. Seveda, preprost multi-barvne kroglice - to ni diamanti ali zlate kroglice, ampak še vedno se lahko uporabljajo za izdelavo lep dekorativni jajce, ki bo podoben izvirniku in znan po vsem svetu fabergéjevo jajce.

Predlagamo, da poskušamo narediti dekorativno jajce, ki bo podobno eni jajčec Faberge, ki pripada cesarski zbirki. To jajce je narejeno iz kroglic s pikavimi očmi (v izvirniku je to jajčilo Nicholas II izdala njegova mati, cesarica Maria Feodorovna). Kako tkati jajce iz kroglic, Poleg tega je vizualno prinesel čim bližje eni od mojstrovin umetnosti Fabergea zapletena, vendar rešljiva.

Jajca kroglic

Preden začnete, morate pripraviti vse materiale. Te kroglice - zelene, zlate, vijolične, bele in rumene. Za takšno delo predlagamo nakup kakovostnih kroglic (na primer, lahko so češke kroglice), izgleda bolje in je lažje delati z njim. Prav tako vam svetujemo, da kupite osnovo, npr. Kos lesa v obliki ovalnega jajca. Toda v primeru, da vse od začetka do konca želite narediti z lastnimi rokami, lahko z njegovo pomočjo, ki je podlaga za delo, uporabite metodo, imenovano "lahka papier-mache".

Prva stvar je, da se jajčni zrni z metodo ravnega tkanja. Da bi to naredili, vzamemo kroglice zelene barve (po možnosti temno zelene, tako imenovane - smaragdne) in povsem pokrijejo jajce. Postopek je precej preprost: vrvico zmešajte eno za drugo na dolgi zlati nit, nato lepite lepilo s super lepilom.

Nato nadaljujte z mačkami v prihodnosti - glavno dekoracijo naših Faberge jajc. Za njihovo ustvarjanje vzamemo kroglice različnih velikosti vijolične barve in par zlatih in belih kroglic. Prav tako ne potrebujemo zelo grobe žice, ki se navadno uporablja za izdelavo dreves in zlatih nitkov.

Wire storiti stebla, in s pomočjo niti in tanke vrvice pritrdite na vrhu stebla, pre-made cvetje, ustvariti, da lahko uporabite ustrezno barvno shemo kroglic. Te stebla z mehkužci na vrhu, ki ga potrebujete za pet od njih, ki je, koliko barve je na znameniti Imperial fabergéjevo jajce.

Ostaneva ostati, bi morala biti podobna listom, precej zanimiva oblika, kot da bi bila posebej zasukana. Ekipa mojstrov Carl Faberge je vlila te liste iz čistega zlata, uporabili pa bomo zlate barve in zlato tanko žico. Odkrijmo skrivnost - ti zlati listi hkrati opravljajo dve funkciji - dopolnjujejo dekoracijo jajca in pokrivajo stojalo pod jajcem. Potrebujemo podporo, da težko jajce ne pade, ampak nasprotno, stoji in strašno stoji v vašem oknu, prijeten očesu celotne družine in vaših gostov.

Za stojalo lahko uporabite improvizirane materiale, na primer tuljavo iz tankega traku. Vzemite tuljavo in njene lupine pritrdite vnaprej pripravljenih zlato beaded liste, ki stoji v središču okvir iz žice. Po bazi, stojnici, stebeljih in cvetju so pripravljeni, začnemo zbrati vse skupaj. Za to potrebujemo super lepilo in ribiško linijo. Zlati cvetovi lepo prišiti na dnu zelene baze stebla pritrditi na žice okvir, in pritrdite z lepilom cvetje na želeno višino nas. Nedvomno opravljeno delo pomeni izgubo časa in vaših prizadevanj, vendar je vredno.

Jajca kroglic

Kot rezultat, boste dobili dekorativni jajce, se zdi enostavno na prvi pogled, vendar v tej preprostosti leži zeleno in zlato bitje, s temi nedolžnimi cvetlični okraski, preproste in okusno. Ni čudno, da je Faberge jajce z mehkužci je bil eden izmed najbolj priljubljenih eksponatov v cesarski zbirki.

Mimogrede, tako da velikonočna jajca niso le prijetna izkušnja, ampak tudi dobra tradicija. Šteje se, da je donirano jajce - dobro počutje v družini, ima moč in varuje hišo pred nesrečami in težavami. Beaded dekoracija jajc ni lahka naloga, je skrbno in zahteva veliko potrpljenja.

Jajca kroglic

Okrašena jajca - to je čudovit spomin za velikonočno, odlično darilo za ljubljene, glavni atribut lepo urejene košarke. Ne prihranite časa in vaše delo, tkanje jajc z biseri je zanimiv proces, prijetna čustva in še bolj prijeten rezultat.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 57