Slikanje po lesu

Zgodovina barvanja z barvami na lesu daleč v preteklost. Obstaja veliko različnih vrst slik, za katere so značilni nekateri okraski: Volkhovskaya, Severodvinskaya, Zhestova, Barvni gzhel in tako naprej.

Slikarstvo na lesu in Khokhloma - eden izmed najbolj živih primerov te ustvarjalnosti. Gorodets painting je narejen na svetlo ozadje - rumena, rdeča, modra, črna. Vzorec se nanese neposredno s ščetko brez predhodne risbe s prostimi in različnimi udarci od širokega do najboljših in virtuoznih kapi in črt. Postopek dela se konča s prevleko proizvoda z lanenim oljem. Gorodets mojstri slikarstva ljubijo cvetje in jih razpršijo na šopek z slikami. Včasih, glede na ploskev, mojster v sestavo ustvari veličastno zaveso, ki jo je pobral kord s ščetkami. Dekorativni motivi slike ustrezajo slikovitemu načinu in večbarvni barvi.

Ta tehnika izvira iz sredine XIX stoletja v bližini mestaetsets. V glavnem so okrasili predenje kolesa, pohištvo, polkna, vrata. Prav tako se razlikuje predvsem po vsebini.

Priljubljena ozadja - svetlo zelena ali intenzivna rdeča, globoko modra, včasih črna, na kateri je veliko barvna odtenka Gorodetsky še posebej sočna. V opisu ploskve beljeni tonovi dajejo bogate odtenke barvnih prehodov.

ponosno slikarstvo lesa
mestno leseno slikarstvo

Khokhlomskaya slika - zapleten proces vročih delovnih izdelkov: izklesanimi lesa posoda prizemljena, impregniranih z lanenim oljem, posušimo in nato prevlečen s kositra v prahu in "srebrni" ozadje jo podpiše. Produkt po sliki je bil spet pokrit z lanenim oljem, katerega sloj je dal proizvodu lepo zlato barvo. Khokhloma slika razvija motive ljudske umetnosti, ki združuje svojo ritmično podlago in potiskane z realnimi elementi.

Predpostavlja se, da je slikarstvo Khokhloma nastalo v 17. stoletju na levem bregu Volge, v vasicah Bolshie in Malye Bezdeli, Mokushino, Sabashi, Glybino, Khryshchy. Trenutno domovina Khokhloma velja za vas Kovernino v regiji Nižni Novgorod.

Glavne barve, ki določajo značaj in prepoznavnost slikarstva Khokhloma, sta rdeča in črna (cinabar in saj), drugi pa so dovoljeni za oživitev vzorca - rjava, svetlo zelena barva, rumeni ton. Čopiči za barvanje so narejeni iz repa veverice, tako da lahko narišejo zelo tanko linijo.

Opisano zgoraj vrste slikanja na lesu, njihove primere vam predlagamo, da jih upoštevate na fotografijah.

Khokhloma - slikanje na lesu

Danes je na voljo veliko število mojstrov razredov za poučevanje teh vrst slik. Omeniti je mogoče, da je študija o teh vrstah ustvarjalnosti na voljo vsakomur, obstajala bi želja.

Ko smo se spoznali z dvema vrstama slik, lahko zdaj to varno rečemo slikanje na lesu - slike, ki so na njem prikazane, nosijo določeno vrsto slikarstva glede na njihovo barvno shemo in strukturo samih vzorcev.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

60 − 59 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: