Сликање на стаклу. Степ-би-степ мастер-класе са фотографијом

Сликање на стаклу Ово је веома занимљива и фасцинантна занимања захваљујући којој је могуће креирати врло лепе ствари за украшавање и комплетирање унутрашња декорација, ручне поклоне, као и различите предмете за кућанство. Занимљиво је да можете апсолутно сликати било какво стакло и тиме претворити непотребну стаклену бочицу у оригиналну стилску вазу.

Сликање на стаклу

На први поглед то може изгледати слика на стаклу, фотографија који понудимо нижу пуно времена и сложен посао, у ствари, то није тако, јер је боја потпуно различите технике користе како конвенционални акрилне боје или алкохол маркере, канцеларије и специјални витража боје. О ономе што се тачно може створити у технику стакла (сликање на стаклу), рећи ћемо вам у неколико наших мастер часова објављених за вас испод.

Сликање на стаклу: мастер цлассес за све

Мастер класе број 1. Сликање стаклене вазе.

Врло једноставно и брзо можете претворити обичну вазу са обичним изгледом у оригиналан и стилски објекат који може адекватно допунити и декорирати унутрашњост било које собе, канцеларије или дацха.

Да бисмо направили такву вазу потребни су следећи материјали, као и алати за рад:

- округла стаклена ваза;

- акрилни контур црне боје;

- бојене бојене боје;

- четке различитих дебљина;

- вата или салвета;

- алкохол или колоњска вода.

Сликање на стаклену мајсторску класу кораком

Први корак. Пре почетка сликања стакла, морате потпуно размастити површину. Да бисте то учинили, узмите комад ватрене или ткане салвете, ми ћемо га натопити у алкохол, водку или колоњску воду и обришити цијелу површину вазе споља.

Други корак. Затим, одређујемо образац који ћемо применити на стакло. То можете урадити одједном, произвољно ручно или користити Шаблоне за сликање на стаклу. А ипак можете да узмете трајни маркер и примените жељени цртеж на њих, а тек онда можете нацртати боју са бојама. Ова опција је згодна јер се основа коју маркер обрађује лако се може обрисати обичним алкохолом или колоњском бојом и ако је потребно исправити слику.

Трећи корак. Настављамо да цртамо слику акрилном линијом у црној боји. У нашем случају, ово су цветни мотиви. Обратите пажњу да нацртате контуру дуж стакла, такође следи како се обрада врши приликом фарбања тканине у технику батик, Сви контуре морају бити спојени и затворени тако да се не прелази.

Четврти корак. Даље, морамо оставити контуру да се осуши, однесеће нам око један до два сата времена, а тек онда се узорак може обојити бојеном бојом.

Пети корак. Почињемо да нијансирамо узорак од средине цвијећа, обојимо их жутом и пустимо да се осуше.

Сликање на стаклу

Шести корак. Затим украшујемо латице цвијећа плавом и љубичастом бојом. Замените латице са истом бојом боје. Ако желите да укључите у рад другачије боје, четке, прво добро испере у води, а затим га потпуно осуше, као уласка вишка влаге у цртежу и туба боје није веома пожељно.

Сликање на стаклу

Седми корак. Пратимо цвијеће, ми ћемо тонирати лишће, за ово користимо обојену боју зелене боје. Када прелијемо сваки појединачни елемент слике, потребно је правилно држати вазу, тако да се боје не могу ширити или неједнако. Такође је важно знати то тако што ћете изводити сликање на стаклу бојама на боји, потребно је узети у обзир тачно како леже на површини. Боје су боље за неке произвођаче када је стакло у вертикалном положају, док друге када је стаклена површина хоризонтална.

Осми корак. Општа позадина слике је жута, напунили смо је последње. Захваљујући овој боји, укупан образац постаје врло светао, богат и пријатан.

Сликање на стаклу

Девети корак. На крају, како бисмо нашој вази дали више оригиналности, цртамо на својим врховима мале тачке користећи акрилни контур црне боје - ова техника се зове поинт гласс паинтинг и често се користи у декоративне сврхе, да допуни главну слику. Такође, таква слика има право на независно постојање, врло често у овој техники, обојити мале стаклене предмете, на пример, венчане наочаре.

Сликање на стаклу

Мастер класе број 2.

Витраж на стаклу: слика са мртвим животом

Ако имате мало стакла, немојте журити да га баците, али сматрајте то вредном за употребу. На пример, може се претворити у врло необично и оригинално сликарство користећи технику сликања на стаклу. Овисно о плоту, такве слике могу украшавати зидове различитих соба, а слика са мртвим животом, за коју ми предлажемо да се извучете, је добра за унутрашњу кухињу, трпезарију или кафић.

Потребни материјали, као и алати:

- бојене боје;

- контуре;

- четке различитих дебљина;

- алкохол или ацетон за прање четкица;

- палета за боје;

- козметичка оловка

- нож за сигурносну бритву;

- памучни брисеви;

- лист папира;

- једноставна оловка;

- стакло за фарбање;

- алкохол;

- памучни брисач;

- спремни оквир за слику.

Сликање слика на стаклу Корак - по - корак инструкција.

Први корак. Пре него што почнемо да правимо нашу слику, морамо направити скицу, такође користити стакло, шаблони али у нашем случају желимо да урадимо ауторски рад, тако да можемо сами скицирати ручно једноставним оловком на комаду бијелог папира. Ако немате никакве посебне уметничке способности и нисте сигурни да ћете моћи сами да извршите скицу, можете га нацртати или исписати на штампачу.

Сликање на стаклу

Други корак. Након што се скица реши, потребно је припремити стаклену површину за сликање, односно размастити је. Урадите то на следећи начин: Хајде да узмемо комад природне памучне вуне или тканине, мокро у алкохолу и пажљиво обришите целу површину стакла.

Трећи корак. Затим, скица која се приказује на парчету папира прелази се на стакло, можете то урадити на два начина. Прво, ставите слику испод стакла и одмах прекријте контуре помоћу контуре, а можете пренети скицу на стакло уз помоћ конвенционалне козметичке оловке, а затим на њега да уведете контуру. Таква оловка се лако уклања из стакла обичним мокрим тканином или тканином намоченом у води. Друга важна ствар, када ћемо срести на стаклу уз помоћ цртање контура, ми ћемо у потпуности повезати све спољну цртеж и сомкните их да не постоје празнине или простори који нас може зауставити када се испуне образац са обојеним бојама.

Четврти корак. Ако имате цртеж када нацртате контуру, а случајно сте га ударили на места на којима то не би требало да буде - немојте очајати, већ узмите уобичајено сечиво за сигурносну бритву и нежно извлаците било какав вишак. Пре него што наставимо даље радити на слици, контура коју дамо је нужно потпуно суха, може трајати од једног до три сата, зависно од квалитета кола.

Сликање на стаклу

Пети корак. Следеће ћемо сликати на нашој слици стакла. У овој мајсторској класи користимо непечени витраж боје за бојење на стаклу. Да би постигли жељену боју, ми ћемо мешати боје на посебној палети, ако их немате, можете га сами направити од обичне фолије за храну. Да бисте то урадили, преклопите фолију на два или три слоја, мало је мало сломите и направите мали жлеб. Имајте на уму да су боје савршено помешане и дају праву боју, само један бренд, не препоручује се мешање боја различитих произвођача, могу неједнако лежати на површини стакла и значајно покварити слику. Корак по корак примењујемо боју на сваком месту цртежа. Боље је да свака боја има своју четкицу. Ако немате толики број четки пре обмокнут, оперите их у новој боји боје сваки четку, то ће захтевати воду или ацетон и обришите сувом.

Шести корак. Одвојени мали фрагменти слике могу бити украшени не само с фином четком, већ и уз помоћ обичног дрвеног зубе. Почети да обележава било коју област треба да буде са једне ивице без промене смера полако се креће супротно.

Сликање на стаклу

Седми корак. Када се узме боју и нанесите га на површину стакла, будите сигурни да израчуна његову оптималну количину, која као мале количине боје неће дозволити једнако тониран жељену нумеру, а пуно боја може да затецх за претходно примењене контура. Ако сте случајно применили погрешну боју у било које подручје или изашли из контуре, одмах можете уклонити боју помоћу хигијенских памучних пупољка.

Осми корак. Када је рад на цртежу у потпуности завршен, остављамо да се потпуно осуши, опет зависно од квалитета боје, може трајати од два до пет дана. Важно је да у овом тренутку је слика била у посебној чистом, сувом месту, а она пала на било мале честице остатака или прашине, од којих су сви једноставно могу залепити за не у потпуности очврсле боје и значајно кваре изглед слике.

Девети корак. После неког времена, када је боја на стаклу потпуно сува, треба нам само поставити нашу слику направљену у технику сликања на стаклу у унапред одабраном оквиру и покупити одговарајуће место у нашој кући за ново ремек дело које сами направимо.

Сликање на стаклу

Мастер класе број 3.

Украсне наочаре - бојење на стаклу са акрилним бојама

Практично сваки нас је наследио или као мираз, обичне стаклене чаше. Претворите их у ексклузивну и јединствену ствар коју можете помоћу сликања на стаклу, као што је то учињено у овој степ-мастер мастер класи са фотографијом.

Потребни материјали и алати за рад:

- стаклене наочаре испод слике;

- акрилне боје;

- акрилни контур;

- лист белог папира;

- једноставна оловка;

- маказе;

- четке;

- алкохол или колоњска вода;

- вата или ткива.

Корак по корак опис посла.

Први корак. Пре него што почнемо сликати акрилним бојама на стаклу, морамо размастити површину стакла. Да бисте то урадили, узети памука или крпу, поквасити је добро у алкохолу или цологне и темељно обришите спољни зид чаше.

Други корак. Затим, на белом листу папира, направите скицу, онога што желимо да видимо на стаклу. Цртежи за сликање стакла можете се појавити, преправити из књига или штампати на штампачу. Главна ствар коју је скица била одговарајућа величина и могла је да стане на зидове стакла.

Сликање на стаклу

Трећи корак. Завршна скица се исецује тако да се слободно уклапа у стакло и убацује папир празан.

Четврти корак. После тога, узмемо контуру и водимо га дуж вањске стаклене површине стакла. Контуре морају бити затворене, тако да се узорак може обојити.

Пети корак. Пустили смо да се контура потпуно осуши, што може трајати неколико сати, зависно од квалитета контуре.

Шести корак. Затим попуните велике детаље цртежа са обојеним акрилним бојама и пустите их да се потпуно осуше.

Сликање на стаклу

Седми корак. На врху украшених елемената водимо појединачне елементе контуро и поново га пустимо да се потпуно осуши. Додатна могућност за декорацију стакленом пастом малих кристала или перлице, које се користе у техници перфорацијама.

Сликање на стаклу

Украсне наочаре са оригиналним сликама са акрилним бојама - спремне!

Као што се може видети на примеру мастер класа које смо вам представили горе, украсити користећи стакло слика може бити широк избор предмета и на тај начин их ексклузивни и јединствени. Можете такође дати други живот старим, заборављеним стакленим стварима уз помоћ слике. Укључите своју машту и допуните животе јаснијим бојама.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

2 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: