Како одабрати прави чајник за припрему чаја

Чајник за припрему чаја не би требало да буде само лепо јело које се савршено уклапа у унутрашњост кухиње или као његов оригинални декор. Његова главна сврха је да правилно откријете деликатни укус и мирис свог омиљеног чаја. Па, наравно да будите сигурни за здравље. Да видимо шта нам савремени произвођач нуди и које нијанси треба платити да би направили успјешну куповину.

Како одабрати прави чајник за припрему чаја

Чајник за припрему чаја: главни изборни критеријуми

1. Образац
Приликом избора облике пловила, важно је оцењивање вашег омиљеног пића. Дакле, оптимална опција за оолонг чај и зелени чај је мали чвор сенки са широким дном. За бијелу и жуту - тродимензионалну танкослојну посуду у облику издуженог правоугаоника или овалног. А идеални котао за кувани чај Пуер има сферни облик и дебеле зидове (исти модел препоручује се за друге црне и црвене сорте).

2. Обим
Препоручени капацитет пловила за једну особу је 0,2-0,4 литара, јер је породични чајник за 2-4 особе 0,5-0,8 литара, а ако често имате велике компаније, размислите о куповини "гастро" пиваре за 1 -2 литара.

3. Материјал
Први чајници су направљени од глине. Стручњаци чајне церемоније и даље сматрају да су ти чајници најбољи - савршено задржавају врућину, не запаљују руке и не мењају укус, мирис и боју пића. Али исти стручњаци препоручују за сваку врсту чаја да имају своје посуде - пиће буквално "прожима" поре глине, тако да један чајник у породици са различитим укусима не може учинити. Али ми ћемо размотрити друге, више универзалне опције.

Како одабрати прави чајник за припрему чаја

Врсте чајника, њихове предности и слабости

1. Стакло
Кроз прозирну боцу ове пиваре можете видети како се листови чаја одвијају у очаравајућем плесу, бојом воде у различитим нијансама зеленила и амбера. Овај модел је погодан за познаваоће повезаних чајева како би у потпуности ценио љепоту пића. Али стаклени чајници за припрему чаја имају бројне недостатке: брзо се хладе, могу се одвојити од кључања воде, а отисак прста ће показивати отиске прстију и трагове тврде воде.

2. Метал
Ово је најтрајнија и практична опција. Истина, многи тврде да чај мирисе као додир метала, али ако је нехрђајући челик високог квалитета, не би требало бити никаквих страних нечистоћа у пиву.

3. Порцелан / глинена посуда
Керамички чајници за чај чај су најприступачнија и најпопуларнија опција. И заслужено! Они су предивни, удобни, изврсни, имају широк спектар облика, слика и другог декора, захваљујући којима се могу уклапати у било који унутрашњи стил. Из минуса: сијалица је врло врућа и може се спалити, а варење се брзо хлади. Међутим, ови недостаци могу се лако елиминисати куповином капице покривача.

Како одабрати прави чајник за припрему чаја

Детаљније информације о чајницима можете пронаћи на страницама Вестинг схоппинг сајта ввв.вествинг.ру.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

26 − 23 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: