Čevlji “Zephyrki” za dekleta ali copate za zimo. Master razred s fotografijami po korakih

Mimogrede sem povezal tako lepe čevlje za svojo hčer. Ona je modna modna ženska. Njeni običajni copati se ne ujemajo, mami, naredim nekaj zelo lepega in zimskega. Hočem, da je moja babica najlepša. Mama je vzela igle za pletenje in to se je zgodilo.

Čevlji

Izkazalo se je, da takšnih čevljev sploh ni težko, in za to ne potrebujete kljuke. Navsezadnje bomo te pletenice pletile. Torej za tiste, ki radi pletajo s pletenjem - to je samo raj.

Za "zephirok" potrebovali boste:
- dve tuljavi kontrastne preje (imam zeleno in belo)
- pletilne igle 2,5
- škarje

Čevlji

Pojdimo na delo. Pletil sem za 23-24 velikosti, nisem zategnil zanke. Vnašala je na napere - 30 zank + 2 dodatna. Priporočljivo je, ko smo zbrali igle, da bi ostali rep znašal približno 15-20 cm, ga bomo pozneje potrebovali, da bi šivali čevlje.

Čevlji

Mi plezamo 79 pasov, to je, da moramo vezati vse vrstice z obraznimi zankami.

Čevlji

V 80. vrstici zapremo 13 zank. Spustiti moramo levo spodaj, na dnu. Konec koncev, tiste zank, ki smo jih zapirali, so lapel čevljev.

Čevlji

Zdaj pritrdite belo nit in pletite v to zaporedje:
1p - bela nit - obraza
2p - bela nit - žaba
3p - bela nit - obraza
4p - bela nit - žaba

Čevlji

5p - zelena nit - obraz
6p - zelena nit - obraza
7p - zelena nit - žaba
8p - zelena nit - obraza
Ponavljamo iz prve vrstice, pletimo 6 belih in 6 zelenih trakov.

Čevlji

Zdaj smo šivali:
1p - bela nit - obraza
2p - bela nit - žaba
3p - bela nit - obraza
Vzemite nedokončano belo trakico. Cut nit dolžine približno 20-25 cm, dal na iglo. Iz roba štejemo 13 zank in jih vstavimo v zanko 14.

Čevlji

Sestavimo po vzorcu: z iglo dvignemo dve zanki bele barve, spustimo in zgrabimo dve zanki z zeleno barvo. Izkazalo se je popolno belo trakico in istočasno prišlo do zelene podlage.

Čevlji

Čevlji so skoraj pripravljeni. Zelo malo jih je še ostalo in čevlji bodo končani.
Na spodnji vrstici bomo škornjev šivali.

Čevlji

Za začetek z belo nitjo povlečemo konveksni del čevlja. Da bi to naredili, smo iz vsakega traku navijamo našo nit v eno zanko in jo previdno potegnemo skupaj.

Čevlji

Potem smo šivali podplat s preostalo zeleno nitjo. Zgornji del zategnemo tudi z navojem, obračamo lupino prtljažnika in vsi ste nastavljeni. Če želite, lahko okrasite čevlje z biseri, gumbi, okrasnimi pokrovi, loki ali majhnim pomponom.

Čevlji

Čevlji

Za pompom boste potrebovali osnovo dveh ločljivih delov ali običajnega vtiča. Niti namažemo nit na vilicah.

Čevlji

Vezo vezimo v sredino in na robovih, razrezanih s škarjami. V sredini poskušajte čvrsto pritrditi navoj, tako da niti ne izlijejo iz pompon.

Čevlji

Smo premaknili, da bo gladko z vseh strani.

Čevlji

Čevlji

Pripeljite pompom na čevlje, preprosto ga pritrdim v sredino in skrijejo robove v notranjosti, jih pritegnejo v zanke in povezujejo vozel, odrežemo odveč.

Čevlji

Enako storimo z drugimi čevlji. Predplutite, šivajte in pritrdite pompon.

Čevlji

Tako preprosto in hitro imamo copate za hladno tla, so zelo udobne, ne stisnemo noge in ostanejo dobro na njej. Če hočeš, lahko na podplat zašijete čutno blazinico, tako da postanejo bolj toga. Toda za nas in tako se približuje.

Uživajte v ustvarjalnem delu!

Čevlji

Z acja

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

1 + 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: