Отворени радови су за источне плесове, квачкани. Шема и опис

Поштовани игличари, у нашим бројним чланцима већ смо вам рекли како везати врх, хаљину, сукњу за купаћи кукичање, као и многе друге неопходне и лепе ствари. Данас, настављајући ову тему, желимо да поделимо са собом тајне стварања тачкице осмишљене за вежбање оријенталних плесова.

Морам рећи да данас има пуно девојака, девојака и жена, воли широк спектар плесова, а то потврђују различите плесне школе и студији, на пример клуб за одрасле плесове у Москви у Парку културе. Стога, ова плетена ствар може бити прилично тражена, поред тога, овај шал може бити стилски додатак женској гардероби.

Дакле, плетени чипкасте чипке марамице за кристално оријентално плетење.

Отворен рад

За посао нам је потребно:

- педесет грама финог мерцеризованог памучног предива;

- Кукичана кука број 2;

- мале златне перлице за декорацију;

- игла са навојем.

Опис радова по корацима.

Морам рећи да је ова марамица врло лагана у перформансама, тако да се, као шал на отвореном описаном у једној од наших мајсторских часова, може навести категорија плетења за почетнике.

Корак један. Почни да плељамо лоинцлотх са чињеницом да ћемо позвати ланац ваздушних петљи, једнак опсегу бокова, плус педесет центиметара.

Корак два. Затим плетимо главну платну марамице која се састоји од лука ланаца од шест зрачних петљи. Да бисмо поставили такве лукове, бићемо на сваку шесто ваздушну петљу претходног реда користећи само једну шипку без квачила.

Корак три. Следећи ред ће бити плетен и са лукама које се састоје од шест зрачних петљи, од којих ћемо се у средини арка претходног реда додати једним колоном без квачила.

Корак четврти. Сви наредни редови ће бити плетени слично првим двоје, само на ивицама које треба да направимо униформне резове, тако да наш шал има облику троугла. За ово користимо шему испод.

Отворен рад

Корак пет. Завршни производ завијамо дуж две кратке, идентичне стране мараме по шаблону назначеном у шеми 2, а најширем дијелом мараме по шаблону 3.

Корак шест. Након што је марамица спремна, шијемо на њега на ивици малих златних перлица.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 − 46 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: