Rajzolás radírral

A radír nem csak a hibák eltávolítására használható. Szintén teljes körű rajzeszköz. Az egyetlen különbség az, hogy a radír a stroke eltávolítására szolgál, és nem alkalmazza azokat. Ez a technika a leginkább alkalmas kontrasztos tárgyak képére, amelyekben nagyon sötét és nagyon világos színek vannak. Eraser - Kiváló eszköz a kiemelések kiemeléséhez: a radír csúcsa vagy éles pereme nagyon kicsi és pontos számokat hagyhat.
A radír ugyanolyan sikerrel használható az összes ceruza (egyszerű vagy színes), valamint a szén, pasztell és ceruzákkal együtt. A különböző eraszterek különböző nyomokat hagynak. Néhány közülük alkalmas arra, hogy csak bizonyos anyagokkal dolgozzon. Az Erasers-nags különféle alakzatokat kaphat, és segítségükkel nagyon pontos, kicsi nyomokat hagy a szükséges alakból. De gyorsan piszkosak és nem alkalmasak a pasztell és a faszén kezelésére. A vinil és a műanyag törlők nehezebbek, és nem piszkosak gyorsan. Használhatók törékeny anyagok kezelésénél. Csak egyszerű vagy fehér törlõket használjon, mivel a színes nyomatok fehér papíron maradhatnak. Ha a radír piszkos, akkor tisztítható, vagy úgy, hogy dörzsölje a szennyezett területet egy fehér papírlapra, vagy finoman vágja a szennyezett éleket éles késsel. Az éles, vágóélek a radír segítségével egyenes vonalak és homorú végek rajzolására használhatók - nagy színű vagy tónusos területeken. Ha egy színes vagy pigmentált radír törlõdik, akkor vigyázzon, hogy ne vigye át ezt a színt a rajz azon részére, ahol teljesen felesleges.
A radírral együtt maszkokat is használhat. A maszk szélén törölve egyenes kontúrvonalat és szokatlan formát hozhat létre. Nemcsak a vásárolt lemezt használhatja, hanem házi készítésű is: tekerjen egy puha fehér kenyeret a labdába, és használhatja a fehér papír tisztítására vagy egy bizonyos tónus tisztítására.

rajz egy radírral

gyúrt radír
Könnyű eltávolítani a grafit nyomait a radírból, de a törékeny anyagok (pl. A szén és a pasztell) használatával nem illik, mert nagyon piszkos.

rajz egy radírral

Radír készítése
Bármely törlők darabokra vághatók és eldobhatók, ha túl kicsi vagy piszkosak lesznek. Az Eraser-klyachke bármilyen alakot kaphat. A vékony csúcs kialakítása után a kép nagyon kis részein dolgozhat.

rajz egy radírral

A radír éles szélének használata
A vékony vonalak eltávolításához vagy a kis területek tisztításához használja a radír éles élét. Csak egyszerű vagy fehér erasztereket használjon, hogy ne legyen színjel.

rajz egy radírral

A maszk használata a radírral
A határ pontosságának megteremtéséhez helyezze el a maszkot a rajzon, biztonságosan rögzítse, és használjon radírt a szélén.
Gyakorlati gyakorlat: csendélet
Ebben a gyakorlatban a radír a vakító fény létrehozására szolgál, és növeli a rajz méreteinek érzését. A fokhagyma vékony száraz héját apró repedések borítják, melyek élei fényt tükröznek. Ha minden repedést rajzol, akkor a rajz természetellenes lesz, és mechanikusan végrehajtódik. A radír éles szélével egyenetlen vonalat húzhat, ami igazabb. Nagy területeken a radír lapos oldalát használják. Ne felejtsük el: a radír löketeinek követniük kell az objektum alakját.
Ezt a gyakorlatot más módon lehet elvégezni: fedje le a papírt grafittal vagy faszénnel, és használjon radírt a rajzoláshoz.
anyagok
• Sima rajzpapír
• Grafitrúd 9V
• Műanyag radír és radír
Kép objektum
Ennek az egyszerű csendéletnek köszönhetően a márványtáblát a fokhagymafejet és a másik fejű héjokat helyeztük el. A készítményt éles ellentétben kaptuk a nagyon könnyű és nagyon sötét területek között. A fokhagyma szárai szándékosan olyan szögben helyezkednek el, hogy átló legyen, ami dinamikusvá teszi a kompozíciót.

rajz egy radírral

rajz egy radírral

1. A grafitrúd 9B a fokhagymafejek körvonalait rajzolja.

rajz egy radírral

2. A fokhagyma héjain belső vonalat vezetünk, az egyes fogikulák körvonalait követve. Az ingyenes ütések hangot adnak.

rajz egy radírral

3. A hangot továbbra is szabad löketekkel alkalmazzuk. Ügyeljen arra, hogy a fokhagymafej formája hogyan alakul ki. Az árnyékos területek hangsúlyozzák az egyes fogselyemek és repedések kontúrjait a könnyű hajótestben.

rajz egy radírral

4. Erősen nyomja meg a grafit rudat, árnyékolja be a sötét hátteret. A fokhagymafej és az üres héja éleinél különösen óvatosan dolgozunk. Feladatunk az, hogy nyilvánossuk és hangsúlyozzuk az űrlapot.

rajz egy radírral

5. A levágott műanyag radír éles peremével könnyű vonalakat hozunk létre a fokhagymakőre: segítenek hangsúlyozni a repedéseket a könnyű, "papír" héjakon.

rajz egy radírral

6. A radír-nags lapos oldala a tónus nagy területeit világítja meg a fokhagyma tükrében. Ha véletlenül túl sokat töröl, akkor további árnyékolással állítsa vissza a hangot.
Kész munka
Ez az egyszerű csendélet a nagyon sötét és nagyon könnyű területek közötti kontraszton alapul. A radírral létrehozott káprázás meggyőző képet ad a fokhagymafejekről a puha és természetes vonalak miatt.
A művész pontosan tudta közvetíteni a könnyű fokhagymás hám textúráját. A radír használatával a rajz élve és integráltabb volt, mintha csak a pigmentet használták volna.

rajz egy radírral

Ha a cikkben használt fotó szerzője írsz nekünk, mindenképpen jelezni fogjuk a szerzőt!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: