Снимка на мъниста. Цветя. Схемата

Букет розови цветя от мъниста очарова и докосва. И изглежда, че всички тези пъпки и листа са толкова трудни за вършене. Но всъщност такъв очарователен букет е изключително проста в изпълнение. Изтъкани от френската техника, цветята могат да бъдат сгънати в икебана или композиция. Също така те правят чудесно картина на мъниста.

Снимка на мъниста. Цветя. Схемата

За тъкане на красиви розови цветя и листа, като ръчно изработени мъниста, ще ви трябва:

1. розови малки мъниста;

2. мъниста със златист цвят;

3. мъниста с всякакъв зелен оттенък;

4. найлонови или копринени нишки;

5. жица.

За да направите букет от мъниста, направени от цветни пъпки, това ще отнеме по-малко време. Човек трябва само да разбере как да направи цветя от мъниста. Всяко цвете се състои от 5 венчелистчета, 5 сепала и 15 тичинки от златни мъниста. Затворените пъпки могат да бъдат направени от 3 венчелистчета със същия размер или малко по-малки от самите цветя.

Техниката на тъкане на венчелистчетата е показана на фигурата по-долу. Този вид обратна основа «Картина от мъниста. Цвете »схема показва последователността на дъното на частите на пъпката. Този метод на тъкане също се нарича "френски". На нея първо се проследява аксиална линия, около която се влива и се формира директно от дъгите. На завършените венчелистчета свободна нишка остава висяща за по-нататъшно свързване на всички части в едно.

Снимка на мъниста. Цветя. Схемата

В даден букет, както за венчелистчетата, така и за листата е еднакво струнна мъниста, картина на цветя се основава на подобни елементи, но се прави в различни цветове. "Френска" техника и листата са изтъкани, като се използват мъниста от зелени нюанси и се правят листа с различен размер или дължина.

Големите листове задължително се закрепват заедно по двойки с тел, както е показано на фигурата.

Снимка на мъниста. Цветя. Схемата

Когато всички части и компоненти на букета ще бъдат готови, можете да ги събира, сгънати пъпки, усукване всички листенца и края на обтичане нишките на зелено или кафяво. Към импровизирания дръжник са прикрепени листа.

Сега можете да направите един куп формован цветя и го закрепва към празна картина (парче картон поставена в рамка). Букет могат допълнително да организира спомагателни елементи и различни дреболии (лък, лента, декоративна лента, моделът зърно за робския и др.).

Снимка на мъниста. Цветя. Схемата

Съвет: Можете да добавите допълнителна поредица от бели венчелистчета към розовите венчелистчета и да направите розови малки венчелистчета, за да запълнете средата; тогава букетът ще изглежда по-елегантен и буен. И ако ние, цветни мъниста по ръба и да са по средата хармоничен контраст, резултатът ще удиви и изненада на всички наоколо.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

97 − = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: