Origami za otroke. Dekle z repi

Z veseljem vas ponovno pozdravljamo in vam ponujamo novo shemo za delo s tehnikami origami. Upamo, da vam ostalo predlagano delo na tej strani niste odvzeli pozornosti. Konec koncev je delo z papirjem zelo zanimivo. Še posebej, če je pred nami le navaden preprost list papirja, zato se bo pojavil izvirnik in hkrati nenavadno lepa slika!

Nedavno smo delali na origami za otroke - dečka. Ampak se je izkazal za osamljenega, ustvarjamo mu danes par - dekle iz papirja origami. Potem, kot smo že omenili v zadnjem članku, lahko resnično delamo na ustvarjanju zanimive pravljice že na koncu, že imamo fanta z dekletom, moramo razmišljati o tem, kaj naj delamo naslednjič?

Torej, da bi se lahko lepo origami dekle z repi, potrebujemo naslednje priprave:

- pravokotnik dimenzije 20 x 10 cm, pobarvan le na eni strani,

- kvadratni, 9x9 cm v rjavi barvi, pobarvani na eni strani,

- kvadrat, velikost 9x9 cm rumena, barvana na eni strani,

- in 2 kvadrata, velikost 3x3 cm katere koli barve.

Origami za otroke. Dekle z repi

Zdaj vzemite pravokotnik in ga postavite pred nami v pokončnem položaju, upognite zgornji in spodnji del. Potem zajebal del na polovici in zgornjih kotih na linijo. In zdaj bomo odprli in izravnali zgornje "žepe".

Zdaj se obrnemo k podrobnejši izdelavi prtljažnika. To storite tako, da zgornje polovice prejetega "žepa" upognete nazaj. Bočne dele prepognemo nazaj, hkrati pa snemamo samo spodnji sloj papirja. Nato nas sami upogibamo stranske dele in spodnje kotičke - in tukaj je pričakovan dolg pričakovan trup!

Origami za otroke. Dekle z repi

Zdaj pa začnimo delati na naslednjem elementu - glavi. Če želite to narediti, vzemite kvadrat 9x9 cm, ga uredite diagonalno in upognite na enak način. Prav tako spustimo zgornji kot v središče obstoječega kvadrata. Sedaj bomo zgornjo stran spustili na črto in spustili vogalo na svoje mesto.

Prav tako bomo delali s stranskimi deli - jih bomo spustili navzdol in se nekoliko umikali z zgornje strani sredine. Obrnite del. Dvignemo spodnji kot in upognimo vse vogale, nato ponovno spet na drugo stran. Preverite rezultat. Previdno razmislite o predlaganih fotografijah po korakih. Zagotovo vam bodo pomagali pri svojem delu.

Origami za otroke. Dekle z repi

Origami dekle skoraj pripravljen - a nekaj manjka! Ustvarimo lepe lase na glavi. Če želite to narediti, vzemite v roki pripravljen kvadrat s stranico 3x3 cm in upognite zgornjo polovico nazaj. Nato dvignite spodnji desni kot, medtem ko se pravokotne oblike nagibajo diagonalno, znova upognite, toda tokrat poševno. In na enak način dodamo še en lok. Na rokah imamo žensko telo, glavo in dva loka. Kaj bomo storili naslednji?

Nadaljujemo z glavi na telo, pramenka pa mora biti na laseh. Nase oči, nos in ustnice narišite naši deklici!

Vse - naše delo je konec! Delali smo na slavi. Par je pripravljen za našega fanta! Kakšno lepo dekle!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

36 − = 32

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: