Origami. Locomotiva cu aburi. Master class cu fotografie – partea 1

Știți un personaj de desen animat ca o locomotivă? În multe țări, desene animate au fost create cu o locomotivă în rolurile principale. Aparent, copiii ca acest motor cu aburi. Deci, să facem locomotiva din hârtie folosind tehnica modulară origami.

Pentru a produce o locomotivă modulară cu abur de hârtie, trebuie să aveți răbdarea să asamblați un număr mare de module triunghiulare. Mai mult decât atât, acest model utilizează cinci unități de diferite dimensiuni de format raznog de hârtie - A4 1/8 A4 1/16, 1/32 A4 (principal), 1/64 și 1/128 A4 A4. Vor fi necesare 13 părți diferite înainte de a începe asamblarea finală. Din cauza multor detalii diferite, această clasă de master este împărțită în trei părți. În această parte a clasei de master, vorbim despre asamblarea a șase părți - patru deschise și două ascunse (a se vedea fotografia de mai jos).

Locomotiva cu aburi Origami

Cuptorul și cazanul locomotivei.

Această parte este asamblată din două rânduri. Prima fotografie arată cum trebuie să plasați modulele înainte de a vă alătura, pentru a obține dublu rânduri. Numerotarea din stânga (1 la 9) - aceasta este o numerotare comună, numerotarea și dreapta (1-1, 1-2, 2-1, 2-2, etc.) - este o numerotare serie dublă. Modulele fiecărui număr impar (în funcție de numerotarea obișnuită) sunt aranjate cu o latură lungă în jos, iar modulele fiecărui număr par, sunt late în sus. Această metodă de conectare vă permite să salvați modulele de culoarea dorită. Deci, modulele celei de-a 3-a, a 5-a și a altei serii impare pot fi de orice culoare.

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Fotografiile arată în detaliu cum începe ansamblul (pașii 1 până la 4).

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Continuați asamblarea (pasul 5):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Adăugăm construcția la stânga (sau la dreapta) de module (în fotografie numărul de module din primul rând [culoare albă] este 15 - pasul 6):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Adăugăm construcția la stânga (sau la dreapta) de module (în fotografie numărul de module din primul rând [culoare albă] este 25 - pasul 7):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Ne reducem unele la altele modulele extreme ale primului rând (pasul 8):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Modulele roșii (pașii 9-1, 9-2 și 9-3) arată cum se închide construcția într-un cerc. Completăm modulele cu toate rândurile (de la 2 la 9), obținând 25 de module în toate rândurile (pasul 9-4):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Al cincilea rând dublu este completat cu instalarea a 25 de module albe (pasul 10):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Realizăm încă patru rânduri duble. Partea exterioară a celor trei rânduri este verde, al patrulea rând este alb (pasul 11):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Repetați pasul 11 ​​(etapa 12):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Completați ansamblul cu cinci rânduri duble (pasul 13):

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Numărul total de module pentru cazanul și locomotiva cazanului: 18h2h25 =900 (verde - 14x25 = 350, alb - 4x25 = 100, verde închis - 1x25 = 25, module interne [culoarea nu contează] - 17x25 = 425). Dimensiunea tuturor modulelor este de 1/32 A4. Două tipuri de căldări și cazane (14-1 și 14-2).

Cuptorul și cazanul cu motor Oriam

Barca locomotivei.

Cabina modulelor are doi pereți cu ferestre (detaliu 2) și un acoperiș (detaliu 3). La început vom colecta ziduri. Pereții cabinei, ca în cazul unui cazan și a unei case de încălzire, sunt o structură dublă. Pregătiți 7 serii de module (pasul 1). Conectăm primele module (pasul 2-1 și 2-2):

Booth de Origami cu abur Motor

Continuăm asamblarea. Rețineți că modulul extrem al rândului 3 este pus pe colțurile modulelor din rândurile 1 și 2. Ultimul modul al celui de-al 5-lea rând este plasat pe modulele din rândurile a treia și a patra, etc. (trepte de la 3 la 6). Continuăm asamblarea peretelui spre dreapta, crescând numărul de module conectate (pasul 7-1 - în primul rând din 7 module, pasul 7-2 - în primul rând de 15 module):

Booth de Origami cu abur Motor

Rețineți modul în care sunt plasate modulele extreme (pasul 8-1 în roșu) (pasul 8-2). Finalizăm asamblarea fundului peretelui cabinei (etapele 9-1, 9-2 și 9-3). Se colectează 5 rânduri de module verzi (15 într-un rând) și 4 rânduri de module albe (14 în rând):

Booth de Origami cu abur Motor

Lăsăm un loc sub ferestre, punând 2 module albe în centru și în jurul marginilor (numai 6 module albe) (pasul 10-1 și 10-2). Pe cele două module albe, puneți-le pe trei (afișate în roșu - pasul 11-1 și cel principal - pasul 11-2):

Booth de Origami cu abur Motor

Adăugați mai multe rânduri: 3 alb (2) și 3 verde (3 fiecare) (pasul 12):

Booth de Origami cu abur Motor

Repetați pașii 11 și 12 cu cealaltă margine și centru (pasul 13):

Booth de Origami cu abur Motor

Pregătiți modulele pentru a le conecta pe fereastră (pasul 14). Mai întâi am pus 2 module (alb) pe cele trei module (verde) (pasul 15). Plasați detaliul pasului 15 în deschiderea ferestrei și adăugați modulele albe rămase (pasul 16). Finalizăm această parte a ansamblului (etapa 17):

Booth de Origami cu abur Motor

Repetați pașii 14-17 deasupra celei de-a doua ferestre. Zidurile asamblate arată astfel (etapa 18). Pentru a construi un perete al cabinei (cabinei) a fost nevoie 212 de module (verde -126, alb-86). Toate modulele au format 1/32 A4.

Booth de Origami cu abur Motor

Înainte de asamblarea acoperișului cabinei, împerecheați modulele în perechi, după cum se arată în fotografie (pasul 1). În total, sunt necesare 16 astfel de semne.

Acoperișul vaporului de aburi origami

Vom plasa 16 bilete la rând și vom pregăti 30 de module albe (15 pe fiecare parte) (pasul 2). Am pus modulele cu unul (pasul 3) și celălalt (pasul 4-1), ca și pentru rândul dublu. Întoarceți-vă și verificați rezultatul (pasul 4-2).

Acoperișul vaporului de aburi origami

Colectăm două rânduri duble într-o parte, alternând rânduri de module verzi și albe (pasul 5). Nu uitați că modulele extreme ale rândurilor verzi sunt așezate pe colțul rândului alb și verde. Colectăm rândul dublu din modulele culorilor roșii și verzi (pasul 6). Ultimul rând al modulelor este format dintr-o dimensiune mai mică (adică, partea centrală a acoperișului modulului a fost de aproximativ 1/32 A4, iar marginea modulelor asamblate 1/64 A4) (etapa 7). Repetați pașii de la 5 la 7 cu a doua parte a acoperișului (pasul 8). Astfel, acoperișul este asamblat din 312 module (format 1/32 A4: 126 verde, 122 alb și 32 roșu, format 1/64 A4: 32 roșu):

Acoperișul vaporului de aburi origami

Cadrul locomotivei.

Rama este partea portantă a motorului origami. Va fi instalat cazan și cabină. Cadrul va fi asamblat din trei perechi de piese. Numărul total de module pentru toate părțile de cadru (fără culoare) - 646 bucăți. Vom colecta partea principală (cea mai lungă) a cadrului (partea 4). Principala sarcină a ansamblului va asigura tranziția lină a liniilor laterale una față de cealaltă. Pregătește modulele pentru conectarea lor în două rânduri (pasul 1). Trei rânduri duble sunt colectate (pasul 2). Continuați asamblarea (pasul 3). După colectarea a 6 rânduri duble, modulul extrem (în partea inferioară) a rândului interior este setat pe verde (pasul 4):

Motor cu aburi de Origami

Priviți cu atenție ce culoare și modul în care modulele extreme (de jos) ale rândurilor interne sunt instalate - aceasta va asigura frumusețea ansamblului (pașii 5 până la 8):

Motor cu aburi de Origami

Mai multe curse - iar asamblarea cadrului ajunge la linia de sosire (pașii 9-1 și 9-2):

Motor cu aburi de Origami

Linia de finisare este de 15 rânduri duble (2 module în rânduri interne și 3 module în rânduri exterioare) (pasul 11):

Motor cu aburi de Origami

Partea principală a cadrului este asamblată din două părți care se oglindesc reciproc (etapa 12):

Motor cu aburi de Origami

Primul element de fixare (partea 5) este de zece și jumătate de rânduri dublu (11 rânduri de 3 module și 10 rânduri din 2 module) (etapele 1, 2 și 3). Partea 5 se face în dublu exemplar:

Motor cu aburi de Origami

Cel de-al doilea element de fixare al cadrului (partea 6) are patru rânduri duble (4 rânduri de 4 module și 4 rânduri de 5 module) (etapele 1, 2 și 3). Detaliul nr. 6 se face în duplicat (pasul 4):

Motor cu aburi de Origami

În cea de-a doua parte (Origami, clasa Maestru cu locomotivă cu aburi cu fotografie - partea 2) vorbește despre asamblarea a șapte părți.

În cea de-a treia parte (Origami, clasa Master Steam Engine cu partea 3 a fotografiei) povestește despre asamblarea unei locomotive de 13 părți și o fotografie a acestui produs.

Motor cu aburi origami

Notă. Pentru asamblarea cadrului și a elementelor de fixare nu se rupe, legați structura, trecând firul (de culoare corespunzătoare) de-a lungul modulelor. Acul intră ușor în spațiile dintre module. Astfel, nu este nevoie să străpungă hârtia. O alternativă la utilizarea firelor este lipirea.

Sergey special pentru masterclassy.ru

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + 2 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: