Dacha izdelki iz plastičnih steklenic – flamingos

Plastične posode (vključno steklenice) so se pojavile že dolgo časa. In še vedno cenimo to, ne le zaradi udobja, ampak tudi zaradi varnosti. Navsezadnje plastika ni krhka in krhka snov, je izjemna za dolge prevoze, za razliko od stekla, in ne vpliva na okus in kakovost pijanih pijač. Toda v plastiki je še en zelo pomemben detajl: plastične steklenice so odličen asistent na kmetiji.

In tisti, ki ne želijo porabiti denarja za različne gospodinjske nevljudnosti, jih lahko naredijo sami iz plastike. Obstaja mnenje, da je ponovna uporaba plastičnih posod za shranjevanje tekočin škodljiva. Toda iz njega lahko s svojimi rokami naredite številne zanimive obrti iz steklenic, tako za zabavo kot za gospodarske potrebe.

Dacha izdelki iz plastičnih steklenic - flamingos

Tu je odličen primer uporabe rabljene plastike za izdelavo vrtnih fig. Zaradi majhnih del, čudovito dacha izdelki iz plastičnih steklenic "Flamingo". Ta kos je preprost in opravljen dovolj hitro. Potrebovala bo več pet litrskih plastičnih steklenic, 3 kovinske palice ali palice, kos gibljive cevi.

Telo flamingo iz plastičnih steklenic je izdelan iz prve 5-litrske steklenice. Načeloma vam s tem steklenico ni treba storiti ničesar; razen da le prebija pokrov in trdno pritrdi kovinsko palico na njej. Fiksno palico dobimo obliko ukrivljenega vratu flaminga.

Druge velike steklenice je treba barvati z akrilno rožnato barvo. Od tega bodo perje za ptice izrezane. Ker bo po montaži vrtne figure flaminga težko očistiti svoj perjek skrbno in dobro. Veliko število velikih peres je izrezano iz plastičnih barvnih steklenic (apno bo imelo do 7-8 steklenic). Oblika perja mora biti čim bližje dejanskemu: perje so izrezane iz ovalne oblike in se po celotni širini perja naredijo globoki loki. Treba bi bilo čim več rezov, tako da je perje plastičnega flaminga debelo in bujno.

Dacha izdelki iz plastičnih steklenic - flamingos

Perje k telesu je mogoče pritrditi na dva načina. Prvi na telesu ptice (na plastični steklenici), pogoste vzdolžne rezine in v njih se vstavijo perje. Ali pa so pero navojne na kovinsko žico in so zložene na telo steklenice in pritrjene s spenjalom na več mestih oboda.

Kos gibljive cevi je nameščen na kovinsko palico, ki posnema vrat. Glava flaminga z masivnim kljunom je težko replicirati iz plastike. Zato je mogoče te dele izrezati iz lesa ali oblikovati iz cementa, kit ali drugega gradbenega kit. Obstaja veliko možnosti, ostaja izbira najpreprostejših in na voljo. Glava, kljun in vrat se naslikata v pravo barvo.

Noge ptice so narejene iz preostalih kovinskih palic, ki so pritrjene na dnu telesa steklenice in prekrite s plastjo barve.

Dacha izdelki iz plastičnih steklenic - flamingos

Ptica iz plastičnih steklenic "Flamingo" v povprečju mora biti nekaj več kot meter visok; medtem ko pravi flamingosi dosegajo višino 1,5 metra. Na svoji vrtni parceli takšnih ptic ne morete poskrbeti, ampak naredite lepe obrti iz plastičnih steklenic nekaj ali več flamingov naenkrat - čreda.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

22 − 19 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: