Роза от хартия. Изпитване на майсторски клас

Роуз винаги е бил и ще бъде в специално положение сред всички цветя. В продължение на много векове хората обичат розите и ги почитат. И много творчески хора се опитаха да уловят това величествено цвете. Веднага след като беше изобразен: от рисуване до бродерия с копринени панделки. Розите са боядисани върху пощенски картички, върху кралски емблеми. Те са съставени от стихове и песни на такива велики поети като Чосър, Шекспир, Омар Хайам. Не за нищо розите символизират чувствата: любов, приятелство, обич ...

Така че защо да не правите рози от хартия с помощта на техника за заглушаване? Например, Хелън Уолтър, чиято работа ще дадем на фигурата, има удоволствието да предприеме производството на рози от хартиени панделки. Ако ви интересува, как да направите роза от хартия, след това изучавайте нашия майсторски клас.

Роза от хартия. Изпитване на майсторски клас

За да направите композиция от хартиени рози, ще са необходими ленти с ширина 3 и 10 мм. Съставът е направен върху картонен лист с размери 11 х 15 см. От тези материали са изработени следните части и елементи съгласно схемата на цветовете от хартия:

  1. Цвете - изкривен е от хартиена лента с ширина 10 мм в жълто и 20 см. цветята са направени 6 броя (може да бъде повече).
  2. Листата - за парче лента с дължина 10 см и дължина 15 см, зелена и 3 мм широка, навита във формата на "око"; Оформят се 7 големи и 24 малки листа.
  3. Стъблата - те изискват проста панделка от зелен и кафяв цвят с дължина 1,5 (2 бр.), 3 (5 бр.), 5 (1 бр.) И 9 см (1 бр.).

Кралицата на Роуз се извършва, както следва:

- Лентата от хартия с широчина 10 см и дължина 20 см се отрязва и нейният край се вкарва в процепа на иглата или се фиксира върху тънка пръчка.

- Лентата се завърта около иглата 3 пъти, фиксирайки завоите с лепилни капчици.

- След това лентата се огъва под ъгъл 90 °0 към себе си, се прави завой и се поставя с камбана, така че долният ръб се захваща плътно към пръчката.

- Завоят е фиксиран с лепило и по същия начин огъването на нови завои и постепенното усукване на лентата продължават, като се залепват всички завои, докато лентата се установи напълно.

- Краят на лентата се завърта под цветето и се залепва. Заготовката се оставя върху иглата, докато изсъхне и фиксира, така че да може да се извади, без да се повреди. Може би на някои места ще е необходимо да лепирате нишките.

Розата е готова. Също така научете как да направите роза, кажете следващата снимка.

Роза от хартия. Изпитване на майсторски клас

Роза от хартия. Изпитване на майсторски клас

Завършва с Клас "Роза от хартия" сглобяване на състава. Първо, най-дългата стъбло от 9 см кафява е залепена за картонената основа. След това от двете страни - две по-къси и също кафяви. След това се забиват малки зелени стъбла, които се отклоняват от кафявите стъбла. В краищата на зелените стъбла се прикрепя към голямо листо. Всички останали листа се поставят произволно по двойки отляво и отдясно на стъблата, така че има 5 стъбла с пет листа и две с три листа.

Роза от хартия. Изпитване на майсторски клас

Розите са залепени до краищата на кафявите стъбла, като например оригиналното изображение на делото на Хелън Уолтър.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

53 + = 56

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: