Бургас или Варна? Где је боље да се одморите и живите?

Ипак, шта је боље Бургас или Варна? Одговор на ово питање ће бити свако појединачно, јер онај онај онај онај онај који се бави одласком има своју визију удобног одмора, а има и своју тачку гледишта. За почетак, предлажем упоређивање неких карактеристика Варне и Бургас. Мислим да ће помоћи да се прави избор за многе који су одлучили да посете Бугарску.

варна или бургас

варна или бургас

Шта је боље од Бургаса или Варне?

О Варни, већ сам пуно рекао, али данас желим да останем детаљније о граду Бургасу, тако да имате идеју о томе. Без обзира који је град бољи - Варна или Бургас, одмор у Бугарској сигурно неће остати без утисака.

Бургас је пети по величини град у Бугарској. Прва насеља Римљана у овој области датирају у 1. веку, у то време су успели оставити много трагова свог постојања на територији модерног града. Плаже града сигурно ће вас задовољити не само својом чистоћом, већ и великом забавном забавом.

Овде имате могућност ламинираног АТВ, вода банана, јахте и морских бродова, силази са слајдова великих вода, књизи излети бродом, и уопште, забавите на кафића на плажи и ресторанима. Уколико се одлучите да се опустите у Бургасу без дозволе, исто као у Варни имате прилику да изнајме стан за изнајмљивање за целу породицу.

Запамти то изнајмите апартман у предграђу Бургаса може бити много јефтиније него у центру града, ту предност има велики број туриста, јер новац који се зарађује за разлику у изнајмљивању стана може се користити у друге сврхе. Аутобусни аутобуси из Бургаса до других градова Бугарске путују читав дан. Дакле, стижете у Бургас, можете у било које вријеме ићи у било који град у Бугарској да видите знаменитости. Удаљеност између Бургаса и Варне износи 136 км. Путовање колима од Варне до Бургаса траје око сат и по.

Знаменитости Бургас

А који су знаменитости Бургаса? У Варни већ знате које туристичке атракције привлаче туристе. Знаменитости Бургаса нису мање интересантне, иако њихова много мање него у Варни. У граду имате прилику да посетите музеј археолошких и природних наука, историјски музеј Бургаса, древно насеље "Акве Калиде".

У граду се налази и велики делфинариум, парк са воденим атракцијама и споменици. Уз све ово, због правичности треба напоменути да је у граду природна наука музеја, која је прикупљала велику колекцију етнографских експоната, укључујући и вез, слика, одеће древних Бугара.

У Бургасу је рано саграђен велики број хотела, спремних да примају своје посјетиоце у било које доба године. Према неким информацијама, њихов број прелази 50 комада. Најбоље је унапријед резервирати собе у хотелима у Бургасу.

Такође имате прилику да посетите светске познате куле или рушевине тврђаве Пиргос у Бургасу, који су саграђени у средњем вијеку. Упркос њиховом узрасту, савршено су сачувани до данас, а најбољи фосилни материјали пронађени на рушевинама тврђаве упадају у историјски музеј. До сада се у подручју тврђаве одвијају археолошка ископавања. У граду Бургас, као иу Варни пуно минералних извора.

Бургас купатила, изграђене неколико метара од љековитих извора, до данашњег дана сматрају се симболом града Бургаса. Упркос времену, зграде су добро очуване и на тај начин привлаче туристе и истраживаче наших дана. Музеј природних наука не оставља равнодушним онима који су заинтересовани за природне ресурсе, флору и фауну региона. У њему можете видети више од 200 врста риба Црног мора, као и јединствене биљке које су под заштитом. У Бургасу постоји и филхармонија, драмско позориште и опера. Из године у годину сакупљају велики број туриста који нису равнодушни према класичној музици.

Као иу другим градовима у Бугарској у Бургасу током целе године, пролазе све врсте изложби и фестивала, гдје можете видети много занимљивих ствари.

Па ипак, на првом месту је оно што туристи путују у Бугарској. Упркос чињеници да је то удаљеност од Бургаса до Варне мали, треба истаћи то Море у Варни је топлије него у Бургасу ред 2-3Ц. Истовремено, у зони практично нема падавина у Варни, док је од децембра Бургас под великим снежним падавинама. За оне који воле да луксузују на "златним песковима" светле боје, најбоље је одабрати плаже Варне.

Обала Боургаса је прекривена песком тамно браон боје, која је повезана са појединачним минералним камењем, а нарочито са великим наносима магнетита. Боургас по области је много инфериорнији у односу на Варну. Варна је чудан град, са бројним лукавим улицама и потопљеним у зеленило дрвећа. Бургас је знатно млађи од Варне и разликује се од ње прилично младом архитектуром.

Заједно са модерним високим зградама у Бургас је велики број споменика архитектуре, који привлаче туристе из свих земаља. Један од ових споменика је Саборна црква Св. Ћирила и Методија. Узгред, Цирил и Методије се сматрају најцјењенијим свецима у граду, јер се сматрају оснивачима абецеде.

На различитим Интернет ресурсима, још увијек постоје спорови о чињеници да, какав бољи град, Варна или Бургас. Рекреација у овим градовима има своје карактеристике. О томе, међутим, нико неће расправљати.

Ако возите аутомобилом без помоћи путничких превозника, онда "Варна - Бургас " требаце вам у овом питању. Карта можете пронаћи на Интернету.

Али шта је са друштвеним животом и рекреацијом у овим градовима? Варна се сматра за младји град, дизајниран за динамичне људе. У Варни се налази велики број дискова, барова, ресторана, клубова. Бургас је више статичан, импозантан и са измереним ритмом живота град у којем нема места за брзину и жестину. Неки туристи примећују да је Бургас град типа села са карактеристичним начином живота. За оне који траже авантуру и свеже емоције, у њему нема ништа.

Што се тиче у Варни, у овом погледу има много више изгледа. Као што многи примећују, који су се преселили у стално настањење у Варни, није проблем пронаћи посао у граду за људе било које специјалности.

Ако желите да се преселите у стално место боравка у Бугарској, онда имајте на уму то у Варни, цене некретнина су нешто веће него у Бургасу. Ако желите да купите јефтино стан, онда је, наравно, боље то урадити у Бургасу. Дакле, како би се у потпуности разумели шта се дешава, који је град бољи - Бургас или Варна, Требали бисте посјетити овај и други град и на властито искуство да осјетите гдје се осећате угодније.

У еколошком смислу, у Варни ваздух је много чистији него у Бургасу, јер у овом граду ради хемијску фабрику и рафинерију, која не само да загађују ваздух, али и обавија градске испарења и чађи. Смогови и мириси хемијске биљке из Бургаса често стижу до граница Варне.

Колико је из Бургаса до Варне?

Колико од Бургаса до Варне морате провести време зависи пре свега од врсте превоза који ћете добити. Можете да путујете из једног града у други аутомобилом, таксијем, аутобусом или возом. По правилу, туристи преферирају локалне аутобусе. Дакле, током година се развио да у Бугарској железнички саобраћај није популаран.

Расписание автобусов Варна - Бургас, као и цене за летове на даљину можете погледати на службеној веб страници аутобуске станице у Варни. У Варни постоје две велике аутобуске станице - централна аутобуска станица и аутобуска станица "Младост".

варна или бургас

Централна аутобуска станица у Варни налази се у самом центру града на булевару "Владислав Варненчик" 158. Аутобуси са централне аутобуске станице Варна до Бургаса иду 5-6 пута дневно. Штавише, на начин на који позивају у сва насеља, што знатно повећава трајање путовања. Истинске карте ће морати купити стојећи у постави. Цена карте је око 15 лева.

Ако из неког разлога немате времена за куповину карте у тикетници, онда то можете учинити директно у аутобусу од возача. Удаљена 300 м од централне станице налази се приватни аутогар (аутобуска станица) "Младост". Автобус Варна-Бургас хода сваких сат времена, од 07:00 до 19:00, тако да нема апсолутно никаквих проблема да дођете из једног града у други.

Поред канцеларије за продају карата и чекаонице, налази се и снацк бар, соба за пртљаг, тоалет, а такође и канцеларије путничких компанија и транспортних компанија у згради аутобуске станице. Испред аутобуске станице налази се паркинг за аутомобиле, где за 2 лева можете паркирати аутомобил током читавог дана.

Такође можете доћи од Варне до Бургаса железницом, али у овом случају ћете морати извршити трансплантацију, што није баш погодно, поготово ако путујете с дјецом.

Многи би били заинтересовани да знају, колико пренос Варна - Бургас. У основи, превозници заузимају површину 1 лев за 1 км. То је путовање од Варне до Бургаса коштаће вам око 130-140 лева. Упркос чињеници да ће вожња таксијем коштати више од путничког аутобуса, она има велики број предности, укључујући брзину и удобност путовања. Препоручујем да користите услугу преноса ако путујете с великим пртљагом или бебом.

Већина возача таксија добро зна Русију и пролази поред знаменитости са којима се радо говори о њима. Дакле, не само да ћете брзо доћи до одредишта, већ ћете добити и додатну ауто туру.

О куповини некретнина у Варни, Бургас или било којем другом граду Бугарске најбоље је контактирати агенцију за некретнине. Чак и поред чињенице да они узимају проценат, уз њихову помоћ откуп станова коштаће неколико пута јефтиније.

Ово је тако лепа и мистериозна Бугарска. Варна или Бургас, а који је од ових градова бољи, на вама је све информације поднесене у информативне сврхе.

Фото. Варна

Варна ил Бургас

Варна ил Бургас

Варна ил Бургас

Варна ил Бургас

Варна ил Бургас

СЦФ Блацк Сеа Талл Схипс Регатта 2014. Варна. Бугарска

регата Варна 2014

регата Варна 2014

Изложба меда у Варни

варна или бургас

С поштовањем, Екатерина Иванова

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

17 − 16 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: