Ruhákból készült babák. “Guardian Angel for Mom”. Mesterosztály lépésenkénti fotókkal

Anya! A legközelebbi és legkedvesebb ember. Mindig közel van, és bánatában, örömmel. Jelenítse meg anyádnak egy személyes angyalt - megvédi őt minden szerencsétlenségtől és jó hangulatot ad.
Bármelyik anyát megérinti az ajándék, amelyet a fia vagy a lánya saját kezével teremtett. Ez a munka hasznos lesz az általános iskolai tanároknak, az általános iskolásoknak. A munkát az Anyák napja vagy a Nemzetközi Nőnap előestéjén lehet március 8-án elvégezni.

Az orosz népi baba saját dicsőséges történelmével és gazdag hagyományaival rendelkezik. Ruhákból készült babák önmaguk által készített, magukba és lelkükbe fektetnek be. Őket védették és átadták nemzedékről nemzedékre.
Talán ezért vannak olyanok, akik olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a szerencsétlenség elleni védelem. Az egyik ilyen az angyalbaba. Könnyen gyártható, de ugyanakkor nagyon eredeti és elegáns. Tulajdonságai, hogy megvédjék az embert a gonosz varázslatoktól és a gonosz szemektöl.
ruhadarabok
Szükséged lesz:
  • fehér vagy rózsaszín (24x50 cm téglalap és négyzet 15x15 cm), hálószem vagy csipke háló (15 x 15 cm),
  • szövet szoknya (6x12 cm téglalap),
  • fonal sárga hajszín (kb. 20 szál 20 cm),
  • fonat a halo és dísztárgyak,
  • menetes fehér,
  • tű,
  • olló.

ruhadarabok

A baba készítésének rendje - angyal: mesterkurzus

A törzset.
Téglalap alakú, fehér vagy rózsaszínű ruhát veszünk, félhosszba hajtjuk, és egy csőbe csavarjuk. A csövet két helyen összeragasztjuk.

ruhadarabok
A fej és a fogantyúk számára ugyanolyan színű négyzetet készítünk. A hullámos tubulust a tér közepére helyezzük, átlósan elhelyezve.

ruhadarabok
Kanyarodunk a sarokba magunknak.

ruhadarabok
Befelé töltjük be kezeink sarkait, és összeragasztjuk őket.

ruhadarabok
Óvatosan távolítsa el a csomagokat. Egy még kerekített fejnél felveheti a gyapotot vagy a szinopont. A terméket első sorban a nyakvonalon, majd a derekán sávozzuk.

babák a saját kezével szövetből


Az alap készen áll.
Szárnyakat készítünk.
Szárnyaknál egy négyzet alakú csipkét vagy rácsot kapunk, átlósan fekszelünk, varrással varrunk "tű előre", és összehúzzuk egymást.

babák a saját kezével szövetből
Varrni vagy ragasztani a szárnyakat az angyal hátára.

babák a saját kezével szövetből
Díszítjük a fejét.
A hajhoz vágott varratok szükségesek (hossza kb. 20 cm, a zsinór hosszától függ). A szálakat egy keskeny, 5-6 cm hosszú, egymáshoz közeli, a tű hátuljára varrva vagy a "Super Moment" ragasztóval ragasztott keskeny darabra helyezzük. Varrni a szövetet a hajjal a fej és a zsinór a zsinór.

babák a saját kezével szövetből
A pigtaileket íjakkal lehet díszíteni. A zsinórtól halogént készítünk, és ráhelyezzük a hajra.
Varrunk egy szoknyát.
Vigyük a szövetet a szoknyához. Az alsó csipkével díszített, varrással "tű előre". Varrja be az éleket és kap egy hengeret.

babák a saját kezével szövetből
A szoknya felső szélét egy "varrás" varrással húzza össze és rögzíti a babára.
Díszítjük az angyalt.
A keskeny zsinór a nyak vonalához fogja a bábot, szorosan húzza át a mellkasra, és a derekára köti össze.

babák a saját kezével szövetből
A szálakból álló szálak nemcsak forma-építő szerepet játszottak, hanem fontos szemantikai jelentéseik is voltak: a régi időkben a ferde kereszt a termékenység jele volt. Az arc tetszés szerint készül. Festhető vagy ragasztott gyöngyök a szemek és a száj helyett. Támaszkodj a gyerekek képzelőerejére. Az angyalhoz a szoknya alatt állt egy kartonhenger.
Doll ruha - óvja angyal anya készen áll! Az angyal tartsa meg a gyermekek kezét!

Szerző: Kurkova Oksana Aleksandrovna, általános iskola tanára, 

MBOU Iskola № 20, Ekaterinburg

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: