Подаръци със собствените си ръце. Декупаж на кутия от калай. Майсторски клас с поетапна снимка

Здравейте скъпи иглолистни жени. Реши да участва в конкурса "Подаръци обичани със собствените си ръце".

За да направим декупаж на кутията, ще ни трябва следните материали:

1. Закупуване (имам опаковка от калай от бутилката);

2. грунд (имам емайл за прозорци и врати акрил Triora);

3. салфетки за декупаж;

4. боя акрил Miameri сянка 462 (лилаво);

5. Акрилно лепило (имам лепилен уплътнител 2 в 1 прозрачен лакрил);

6. лак (панел IP-11, полу-мат);

7. Кожа, четки, ръкавици, гъби, алкохол, контейнер за лепило и бои

Декупаж кутии кутия майсторски клас.

декупаж на кутия от калай

Материалите могат да варират в зависимост от вашето желание и богатство. Заготовката се обезмаслява с алкохол. Вземете нашия детайл и го покрийте със слой от бял грунд с конвенционална гъба, когато първият слой изсъхне да нанесете един или повече, в зависимост от оригиналния цвят на детайла. Приложих 2 слоя грунд, тъй като моят детайл беше черен. След това покрийте с виолетова боя с конвенционална боя. Докато боята изсъхне, внимателно изрежете мотива от салфетката.

След като боята е изсъхнала, лепираме мотивите "по метода на файла": т.е. вземаме мотива за отделяне на нежеланите слоеве от салфетката, имаме нужда само от цветната страна. Разредете лепилото с вода (но не можете да разредете, ако имате течно лепило), приложете мотива върху файла от задната страна и нанесете лепило с четка на цялата повърхност на мотива, така че да е напълно напоена.

декупаж на кутия от калай

декупаж на кутия от калай

В резултат на това се образуват грозни бръчки, но това няма значение. Внимателно, за да не разкъсате салфетката, изправете всички бръчки с ръцете си, разтегнете салфетката и изхвърлете въздушните мехурчета. След като се отървахме от мехурчетата, сложихме салфетката на нашата детайла на желаното място, изправихме салфетката и извадихме файла.

декупаж на кутия от калай

декупаж на кутия от калай

После, за да поставите мотива върху детайла, взех ненужен слой салфетка, смачках го и натопих лепилото, минавайки по периметъра на картината. Излишно лепило, напоено със суха салфетка (това е моето лично изобретение). Така че залепих всички мотиви към детайла. Това е, което имам.

декупаж на кутия от калай

декупаж на кутия от калай

След това покрийте капака на кутията с виолетово боядисване и, ако желаете, лепи мотива там. Имам страхотно лого на моя корица, реших да го оставя.

декупаж на кутия от калай

Покрийте кутията с три слоя лак и изчакайте да изсъхнат напълно с редуващи се шкурки след изсъхване на всеки слой лак. Декупаж на кутията завършена. Това е всичко, подаръкът е готов.

декупаж на кутия от калай

Автор: Газизова Ирина

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

24 − 16 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: