Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Pădurile realizate manual sunt opere de artă rare și scumpe. Ele sunt un vis pasionat de mulți colecționari. Există o mulțime de păpuși diferite și modalități de a le face. Aceste păpuși sunt păpuși, sub formă de eroi sau animale de poveste, păpuși etnice, mănuși, mecanice și multe altele. Și fiecare păpușă este bună în felul ei. Dar o legătură specială în acest rând este ocupată de păpuși cu chipuri umane, ele sunt asociate cu mulți oameni cu cuvântul "păpușă". În ei oamenii se văd pe ei înșiși. Și putem face asemenea păpuși cu tine. Dar acest lucru necesită mult efort.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Cele mai simple păpuși de casă au fost de mult timp busteni obișnuiți înfășurați în cârpe. Dar, în timp, păpușile s-au schimbat, s-au transformat. Au adăugat detalii, au schimbat dimensiunea. Și materialele pentru păpuși moderne au devenit mai diverse. Acum, păpușile cu mâinile lor sunt făcute din hârtie, lemn, porțelan, textile, lut și alte materiale. Odată cu dezvoltarea tehnologiei în secolul 20 a început să facă păpuși de artă unice, care sunt izbitor de similare cu oamenii.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Până în prezent, ambarcațiunile "Cum sa faci o papusa cu mainile talePeste 200 de masterat din întreaga lume sunt angajați la nivel profesional. O persoană autodidactă - și nu contează. Deci vă puteți alătura! Dar notați imediat că lucrul la fabricarea de păpuși este laborios, complex, delicat, necesitând o mare atenție și perseverență.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale? Ce material pentru ea să aleagă? Asemenea întrebări sunt întrebate adesea de începătorii înșiși. Vă sfătuim să începeți cu textilele. Pentru început, permiteți-i să fie o mică păpușă - o fată sau un băiat. Și, după ce a determinat sexul păpușii viitoare, este necesar să schițăm schița pentru ea și apoi să facem un model. În principiu, puteți utiliza modele gata - ajustate la dimensiunea corectă și încercate în practică. Dar, cu toate acestea, este mai interesant să vă creați propriul articol artizanal, oferindu-i caracteristici și caracter distinct.

Prin model, contururile părților păpușii sunt transferate pe material. Procedând astfel, puteți efectua detalii detaliate (tăiați și cusați trunchiul, butoanele, picioarele și capul separat) sau faceți corpul întreg. Detaliile sunt tăiate și cusute cu cusături mici sau cusute pe mașina de cusut. Piesa de prelucrat este umpluta cu vata de bumbac, sintepon sau alt material de umplere similar.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Doll are nevoie de păr. Ele pot deveni fire cusute la cap. Păpușa va fi finalizată atunci când autorul îi "îmbracă" și pune pe ea toate caracteristicile necesare folosind pixuri sau marcatori.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

După cum puteți vedea, artefactul textil "Cum sa faci o papusa cu mainile tale"Nu este dificil. Este dificil să o faceți din lut polimeric, porțelan sau aluat de sare. Din aceste motive, fiecare maestru selectează un produs în funcție de gradul de complexitate, fără a uita despre principalele secrete și subtilități.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Ce este important să acorzi atenție păpușilor? Desigur, pentru persoana. În păpușile textile, fața este primitivă. Dar ar trebui, de asemenea, să încercați să exprimați emoții și expresii faciale. Autorul poate fi inspirat prin repetarea imaginii cuiva sau prin crearea unei imagini complet noi. Deși, în orice caz, imaginea păpușii necesită improvizații, adăugiri și schimbări, deoarece "își vindecă" viața.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Este destul de dificil să reproduci o păpușă din material plastic. Prima parte a lucrării este sculpturală. Stăpânul sculptează corpul, picioarele și mâinile, fața materialului care se solidifică după un tratament special. Păpușă de porțelan - arsă într-un cuptor la temperatură ridicată; Din opțiunile de plastic (ardere sau întărire în aer) sunt posibile. Dar toate acestea necesită diferite tehnici de modelare. Lucrand cu plastic, fiecare detaliu ar trebui sa fie "scos" dintr-o singura bucata de materie prima, ca atunci cand lipiti bucati individuale exista intotdeauna urme care nu pot fi ascunse. Argila este mai democratică și uneori este mai convenabilă să creezi cu ea, ca și cu plastilina. Alegerea materialului pentru păpuși este adesea asociată cu caracteristicile structurii periilor autorului și cu puterea degetelor sale.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Un cuptor de prăjire este de obicei utilizat pentru prăjire. Dar în ea calculul corect al timpului de ședere și temperatură este important. Dacă faceți o greșeală, păpușa va arde sau se va sparge, se poate micșora, în care o parte a feței se schimbă și acest lucru va distruge caracterul păpușii. Unii chiar se învârt în "piele".

După ce ați terminat partea sculpturală, puteți face machiaj. Aceasta este imaginea finală a păpușilor. În această etapă, persoana este "reîmprospătată" cu ajutorul blushului și umbrelor. Și aici este important să ne gândim la aspectul păpușii. De obicei, maestrul face ochii aceluiași material ca întregul produs, iar în acest caz ochii pot fi ușor vopsite cu culori. Sau sunt luate margele de margele de perle, iar cu ele aspectul devine cu adevarat genial. După vopsirea ochilor, trebuie să fie acoperite cu lac (strălucitor sau mat).

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Dacă papusa este făcută cu detalii înalte. Este de dorit să știe să-și îndoaie mâinile, să întoarcă capul și să se întoarcă. Prin urmare, corpul nu este făcut întreg din lut polimer, ci creează o figură pe care mâinile și picioarele arse sunt fixate pe bază de sârmă, înfășând firul cu țesături tricotate sau sintepon. Un adevărat păpușar (chiar și o păpușă textilă cu propriile sale mâini) ar trebui să se dovedească a fi "reală", doar de dimensiuni mai mici, astfel încât pantofii și hainele pot fi nasturii și deblocați, părul poate fi făcut din păr. În general, totul în păpușă ar trebui să fie ca o persoană.

Pentru par, artizanat "Cum sa faci o papusa cu mainile tale"Puteți folosi coafuri și peruci, vândute în magazine. Cel mai bine este să alegeți o grămadă de păr natural: acestea sunt mai ușor de lipit pe cap, apăsând șirurile cu o scobitoare convențională. Distanța dintre toroane este minimă (nu mai mult de 3 mm). Prin urmare, procedura de creare a unei coafuri pentru o păpușă este una lungă. De asemenea, este important ca îngrijirea părului natural să fie mai convenabilă; ei nu sunt confuzi și nu "kashlatyatsya." Aceștia pot folosi chiar și unelte de coafură pentru styling și vopsirea părului.

Cum sa faci o papusa cu mainile tale

Și pentru a completa imaginea papusii de casă, se adaugă diverse accesorii: cercei, brățări și coliere, bijuterii pentru păr ... În totul ar trebui să fie bine! Fie că este o păpușă - un motank sau o păpușă de fire. Până la urmă, păpușile reprezintă cea mai înaltă fază a creației artistice. Ele sunt o elită printre meșteșuguri, o dovadă a faptului că mâinile umane pot crea!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 + = 60

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: