Plante și flori din Bulgaria. Ceapa de gâscă

Bună ziua, astăzi vă vom spune Gagea, acestea sunt flori mici, care sunt împrăștiate peste tot Primorsky Park din martie până la sfârșitul lunii aprilie, atunci ele sunt înlocuite de alte flori!

Gagea

Ceapa de gâscă - una dintre plantele bulboase perene înflorite timpurii, o familie de plante de crin. În exterior, el este foarte asemănător cu ruda sa apropiată de o pasăre, doar în cele din urmă florile nu sunt galbene, ci albe. Florile de ceapă de gâscă sunt în formă de lale, colectate în inflorescențe umbellate. Numărul maxim de culori dintr-o singură inflorescență este de 7 bucăți. Trebuie remarcat faptul că planta este complet nepretențioasă și se dezvoltă bine atât în ​​soare, cât și în locuri umbrite.

Rădăcina plantei este reprezentată de o ceapă. Numărul de becuri din fiecare specie poate fi diferit. De exemplu, ceapa de gâscă este mică, are două becuri, în timp ce ceapa galbenă are galben ceapă. Primele flori pot fi văzute deja la începutul lunii martie, imediat după topirea zăpezii. Înălțimea plantei nu depășește 20 cm. Fructul este o pânză de ulei cu trei colțuri, în interiorul căreia se colectează semințe mici.

Primele imagini, o ceapă de gâscă în care este descrisă într-o secțiune anatomică, pot fi găsite în cartea botanistului german Jacob Sturm, emisă în 1796.

Ar trebui clarificat faptul că majoritatea dintre noi cunosc numele popular al acestui lucru plante - ceapa de gâscă. Descrierea aspectului exterior al plantei a fost produsă de botanistul englez Thomas Gage, în onoarea căreia, oficial, în botanică, ceapa de pasăre se numește gay.

Se dezvoltă ca și în pajiști, în coaste, în câmpuri, în șosele, în pajiști, și pe versanții munților. Datorită decorativității sale, ceapa de gâscă a fost observată de cultivatorii amatori care o cultivă în paturi de flori. Cultivarea lui nu prezintă dificultăți speciale.

Plantele sălbatice cresc pe parcelele de grădină nu mai rele decât plantele cultivate. Propagați ceapa de gâscă vegetativ prin separarea becurilor fierbinți, care se formează abundent în apropierea cepei materne centrale. Ele pot fi plantate atât în ​​primăvară cât și în toamnă.

Flori - ceapa de gâscă în Bulgaria nu sunt considerate ca o specie amenințată, dar în Rusia este inclusă în Cartea roșie a naturii a regiunii Leningrad și a regiunii Smolensk.

Gagea

Planta - ceapa de gâscă se referă la ephemeroizi și geophytes, adică la plante cu o perioadă vegetativă scurtă, care își petrec cea mai mare parte a vieții subterane. De fapt, toate plantele bulbare aparțin acestui grup mare. În mai-iunie, fructul se coace, după care partea aeriană a plantei moare.

Ceapa de ceapa este diferită oamenii numesc zăpadă galbenă, cu flori galbene, ceapă de pasăre, ceapă de viperă, toblak mic, gusatnik galben. Dacă credeți că una dintre tradițiile poporului, cu mult timp în urmă la începutul primăverii, pajiștile și poienile erau acoperite cu un covor de flori galbene din această plantă. Migrarea gâștelor sălbatice, întorcându-se din ținuturile îndepărtate, a zburat la câmp în turme întregi pentru a se bucura de iarbă proaspătă și de a se odihni de un zbor obositor.

Dar nu numai gâște ca ea, în primăvară se mănâncă cu plăcere și cu vite. Nu-l lipsiți de atenție și de albine, pe care le atrage un miros dulce, de aceea este considerat o miere bună. Astfel, producția de miere a plantei este de 10-12 kg. gust de miere de la 1 hectar.

Gâscă de ceapă - plantă comestibilă, care include vitaminele C, E, PP, B, iod, sulf, keratină, uleiuri esențiale de usturoi și acizi organici. Frunzele și bulbii au un miros caracteristic de usturoi, aproximativ același cu cel al usturoiului sălbatic cunoscut tuturor. Bogate în substanțe minerale și vitamine, frunzele sunt utilizate pe scară largă pentru prepararea salatelor de primăvară, a preparatelor din carne și pește, a pastelor de tip sandwich, precum și a condimentelor pentru supe și borsch.

Nu pentru nimic, se recomandă utilizarea cepei de gâscă ca măsură preventivă a deficienței vitaminei. Bulbi nu consumă alimente, deși devin comestibile după un tratament termic scurt. De exemplu, mulți ani în urmă, țăranii din anii săraci au colectat plante împreună cu bulbi, le-au uscat și apoi au adăugat aluatul de pâine.

Există mai mult de 100 de specii de ceapă de gâscă, care cresc în latitudinile temperate ale Eurasiei. De asemenea, ceapa de gâscă a fost descoperită de botaniști din Africa de Nord. Gâtul de ceapă galben este considerat una dintre cele mai comune specii. Ceapa mai puțin obișnuită de gâscă este mică, ceapa de gâscă este roșiatică.

Ceapa de gâscă nu numai frumos în aparență, dar și-a găsit aplicația în medicina populară. Decocțiile bazate pe acestea sunt utilizate pentru tratamentul epilepsiei, efuziunii, hepatitei, astmului, picăturilor, icterului. Este de asemenea utilizat pentru tratamentul sclerozei și pentru normalizarea metabolismului. În timpul unei friguri, se recomandă să luați un bulion din bulbi cu miere.

Externe pentru a trata rănile și bolile de piele fac comprese de la bulbii răzuite. Pentru ciorbe de gătit folosesc atât flori, cât și bulbi. Trebuie remarcat faptul că nu există contraindicații pentru utilizarea sa, cu excepția faptului că se manifestă intoleranța individuală la mirosul de usturoi.

S-a găsit ceapa de gâscă și aplicarea în procedurile de cosmetologie. Cu mult înainte de apariția șampoanelor, femeile și fetele tinere folosesc becuri ale plantei pentru a pregăti balsamurile de păr. De asemenea, a fost adăugat la măștile de față, amestecând cu mierea, un ou de pui.

În ciuda faptului că există multe rețete pentru medicina populară bazată pe ceapă de gâscă, aceasta nu este folosită astăzi în practica medicală oficială și farmacologie.

Ceapă de gâscă, fotografie pe care o vedeți, a fost filmată în vreme însorită, astfel încât toate florile de la el sunt descoperite complet. În vremea tulbure și în după-amiaza târziu, cupele de flori rareori pot fi văzute deschise.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

7 + = 13

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: