Copaci din Bulgaria. Castane! Partea 8

Dragii mei! Am văzut ceva foarte frumos și de neînțeles)) Îmi împărtășesc fotografiile cu tine și mai târziu voi scrie ce este.

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

Castanul calului - Un copac utilizat pe scară largă pentru amenajarea parcurilor și a grădinilor. Locul de naștere al castanelor este Peninsula Balcanică, de unde s-au răspândit aproape pe tot globul. De aceea, devine clar de ce copacul preferă un climat cald și umed. În Bulgaria castanele înfloresc în urma unui climat cald înainte de luna mai. În mediul natural, castanele sălbatice preferă să crească pe versanții munților de-a lungul malurilor râurilor. Castane sunt comune în Asia, Statele Unite, și practic, în întreaga Europă.

Este interesant faptul că în Franța castanul este atât de venerat de francezi încât, din an în an, sărbătoresc o sărbătoare în onoarea sa. Numele părților castanului este exact același cu cel al copacilor. Castanul are o coroană, flori, fructe, trunchi, ramuri și o rădăcină puternică.

Castanul se referă la plantele de foioase monoeiste, de foioase. Înălțimea medie a plantei este de 30-50 m. Trunchiul castanului este brăzdat, de culoare maro închis. Frunzele sunt spirală - două rânduri. Până în prezent, mai mult de 10 tipuri de castane sunt cunoscute.

Oricine a văzut castani de înflorire, este puțin probabil să uite această viziune cu adevărat fascinantă. La vârful de înflorire, întreaga coroană a copacului este acoperită cu lumanari albe - inflorescențe.

Florile albe cu o nuanță de culoare roz sunt colectate la castan în inflorescențele piramidale lungi înalte, ajungând la 15 cm în lungime. Uită-te la acest castan (fotografie), copac după cum puteți vedea, va începe în curând înflorire. Fructele de castane sunt sub formă de cutii cu trei straturi, acoperite cu spini spinosi, în interiorul căruia semințele de formă rotundă de culoare maro coapte.

Frumusețea castanelor de înflorire a fost cântată de mulți poeți. "Rozpovid »despre arborele castan pot fi găsite și în folclorul și literatura ucraineană. Este interesant faptul că prima menționare a castanului, care a supraviețuit până în zilele noastre, poate fi găsită în legenda greacă veche. Potrivit ei, într-o zi, Cupidonul a pierdut accidental o săgeată și a căzut într-o altă inimă. Dezamăgit de eșecul său, sa întors spre zeița Venus și a venit la ajutorul lui. Ea a împrăștiat pe pământ semințele magice, din care crescuseră copacii, decorați cu lumânări, pentru a ilumina pământul în noaptea mai, într-un moment în care Cupidonul își îndepărtează intens săgețile.

Dacă doriți să arătați copilului cum arată copac castan, descriere pentru copii acest copac puteți găsi cu ușurință în cărțile copiilor despre botanică.

Castanul este considerat un simbol al înțelepciunii, providenței și puterii. El este capabil să protejeze de ochiul rău, să mențină castitatea și să lupte împotriva ispitelor. Mulți oameni au fost făcuți să poarte fructe de castane în buzunarele lor ca un amulet care să protejeze de vrăjile rele și de oamenii nenorociți. De asemenea, cu ajutorul fructelor de castane, poate fi efectuată curățarea spațiilor de la efectele negative.

Și știi, cum să crească un castan? Arborele nu este destul de solicitant pe sol, dar în același timp are nevoie de multă lumină solară pentru o creștere și dezvoltare completă. Puteți crește un castan cu ajutorul unui fruct sau a unui răsad. A doua opțiune, desigur, este mult mai simplă și mai sigură. Răsaduri de plante în toamnă în gropi cu o adâncime de 50-60 cm, astfel încât gâtul bazal a fost deasupra solului. Pentru a fixa răsadurile, se recomandă realizarea unor elemente speciale din lemn. Și nu uitați răsadul de a se izola pentru frunzele căzute de iarnă sau rumeguș de lemn.

Arbore de castan este considerat unul dintre cei mai frumoși copaci din perioada de înflorire, dar este de remarcat faptul că mirosul de flori de castane este foarte atractiv pentru albine, deci este considerat unul dintre plantele bune de miere. Miere de castan are multe proprietăți utile. Ea are un efect calmant asupra sistemului nervos, elimină erupțiile cutanate, ajută la angină, răceli, pneumonie, gastrită.

Proprietățile de vindecare ale castanului

Ce altceva este celebru copacul de castan? Descrierea proprietăților medicinale ale castanului poate fi găsită chiar și în manuscrisele antice. Aplicați-l atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Castanul de cal are capacitatea de a întări pereții vaselor de sânge, motiv pentru care este utilizat pe scară largă pentru tratamentul venelor varicoase, tromboflebitei, ulcerului picioarelor, hemoroizilor. Castraveatul de castan este utilizat pentru a trata mononucleoza, reumatismul, guta, limfogranematoza, adenomul de prostata.

Proprietățile curative sunt fructele, frunzele și florile de castane. Multe tipuri de castane sunt folosite pentru a face medicamente. Amintiți-vă că orice medicament pe bază de castan trebuie luat sub supravegherea medicilor. Utilizarea excesivă și necontrolată a medicamentelor pe bază de castan poate provoca arsuri la stomac, greață, vărsături. Contraindicațiile privind utilizarea castanului sunt constipația atopică, ciclul menstrual neregulat, hipertensiunea, gastrită, sarcina și alăptarea.

Fructe de castan au proprietăți astringente, antiinflamatoare, tonice. La domiciliu, pe baza culorilor de castan, se pot prepara tincturi, creme, decoctări, ceaiuri. Castan este, de asemenea, utilizat pe scară largă în homeopatie. După cum puteți vedea, toate părțile castanului au proprietăți vindecătoare și sunt utilizate pe scară largă în medicina oficială, populară.

Marroni - castane comestibile, care diferă de alte soiuri de castane cu fructe mari și neobișnuit de dulci. Patria castanului comestibil este Asia. În același timp, în nici un caz nu ar trebui să mănânce fructe de castane de cal, deoarece acestea pot provoca otrăviri grave, cu un rezultat fatal.

Din fructele castanului comestibil pregătiți toate tipurile de deserturi, sosuri, biscuiți. Puțini oameni știu asta castan fructe utilizat pentru prepararea berii, care are proprietăți medicinale.

Timp de mulți ani, fructele unui castan au salvat țăranii și săracii de foame și așa au fost numiți "pâine pentru cei săraci". Pentru astăzi în cele mai renumite restaurante din meniu puteți vedea feluri de mâncare cu castane.

În concluzie, vreau să spun că, cu ajutorul unei interogări de căutare, în conformitate cu "castan copac imagine"Puteți găsi un număr mare de poze, ilustrații din cărți, precum și fotografii care arată castane frumoase.

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

copacii din Bulgaria

Despre felul în care castanele înflorește puteți citi aici: Unde și când înfloresc castanele? Fotografie de flori de castane

Cu stimă, Ekaterina Ianova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

68 − = 63

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: