Bourgas sau Varna? Unde este mai bine să te odihnești și să trăiești?

Și totuși, ce este mai bine Bourgas sau Varna? Răspunsul la această întrebare va fi individul fiecăruia, deoarece acesta sau acel călător are propria sa viziune de odihnă confortabilă și are, de asemenea, punctul său de vedere. În primul rând, vă sugerăm să comparați unele caracteristici ale orașului Varna și ale orașului Burgas. Cred că vor ajuta la alegerea potrivită pentru mulți care au decis să viziteze Bulgaria.

varna sau burgas

varna sau burgas

Ce este mai bun decât Burgas sau Varna?

Despre Varna, am spus deja foarte mult, dar astăzi vreau să stau mai mult în orașul Burgas, ca să aveți o idee despre asta. Indiferent de oraș care este mai bine - Varna sau Burgas, odihna în Bulgaria nu va rămâne fără impresii.

Burgas este al cincilea oraș ca mărime din Bulgaria. Primele așezări ale romanilor din această zonă datează din secolul I d.Hr., în acest timp au reușit să lase multe urme ale existenței lor pe teritoriul orașului modern. Plajele orașului vă vor plăcea cu siguranță nu numai cu curățenia, ci și cu distracție plăcută.

Aici aveți ocazia de a vă plimba pe ATV-uri, banane de apă, iahturi și bărci de mare, coborâți din tobogane cu apă, excursii cu barca și, în general, vă puteți distra la cafenele și restaurante de pe plajă. Dacă vă decideți să vă relaxați în Burgas fără un voucher, atunci ca și în Varna aveți posibilitatea să închiriați un apartament pentru întreaga familie.

Ține minte asta inchiriaza un apartament in suburbiile Burgas poate fi mult mai ieftin decât în ​​centrul orașului, acest avantaj se bucură de un număr mare de turiști, deoarece banii câștigați din diferența de închiriere a apartamentului pot fi utilizați în alte scopuri. Autobuzele de la Burgas spre alte orașe din Bulgaria călătoresc o zi întreagă. Deci, venind în Burgas, poți oricând să mergi în orice oraș din Bulgaria pentru a vedea obiectivele turistice. Distanța dintre Burgas și Varna este de 136 km. O excursie cu mașina de la Varna la Burgas va dura aproximativ o oră și jumătate.

Obiective turistice din Burgas

Și care sunt atracțiile orașului Burgas? În Varna deja știți ce atracții turistice atrage turiștii. Obiectivele orașului Burgas sunt nu mai puțin interesante, deși ei mult mai puțin decât în ​​Varna. În oraș aveți posibilitatea de a vizita Muzeul de Științe Arheologice și Naturale, muzeul istoric din Burgas, vechea așezare "Akve Kalide".

Orașul găzduiește, de asemenea, un mare delfinariu, un parc cu atracții de apă și monumente. Cu toate acestea, din motive de justiție, merită remarcat faptul că orașul are un muzeu al științei naturale, unde se colectează o mare colecție de exponate etnografice, inclusiv broderii, picturi, haine de bulgari străini.

În Burgas, un număr mare de hoteluri au fost construite devreme, gata să-și primească vizitatorii în orice moment al anului. Potrivit unor informații, numărul acestora depășește 50 de bucăți. Cel mai bine este să rezervați camerele în hotelurile din Burgas în avans.

De asemenea, aveți ocazia să vizitați în Burgas turnuri sau ruine faimoase ale cetății Pirgos, construite în Evul Mediu. În ciuda vârstei lor, ele sunt perfect conservate până în prezent, iar cele mai bune materiale fosile găsite pe ruinele cetății intră în muzeul istoric. Până în prezent se desfășoară săpături arheologice în zona cetății. În orașul Burgas, ca și în Varna o mulțime de izvoare minerale.

Băi Burgas, construite la câțiva metri de izvoarele de vindecare, până în prezent sunt considerate un simbol al orașului Burgas. În ciuda timpului, clădirile sunt bine conservate și astfel atrag turiștii și cercetătorii din zilele noastre. Muzeul de Științe Naturale nu va lăsa indiferenți pe cei care sunt interesați de resursele naturale, flora și fauna din regiune. În ea puteți vedea mai mult de 200 de specii de pești din Marea Neagră, precum și plante unice care sunt protejate. În Burgas există, de asemenea, o filarmonică, un teatru de teatru și o operă. Din an în an colectează un număr mare de turiști care nu sunt indiferenți la muzica clasică.

Ca și în alte orașe din Bulgaria în Burgas, pe tot parcursul anului, trecând tot felul de expoziții și festivaluri, unde puteți vedea multe lucruri interesante.

Cu toate acestea, în primul rând marea este ceea ce turiștii călătoresc în Bulgaria. În ciuda faptului că distanta de la Burgas la Varna mici, trebuie remarcat faptul că Marea din Varna este mai caldă decât în ​​Burgas ordine de 2-3C. În același timp, în timpul iernii, practic nu există precipitații în Varna, iar din decembrie, Burgas este supus unor zăpadă abundente. Pentru cei cărora le place să luxurizeze pe "nisipurile de aur" de culoare deschisă, este cel mai bine să alegeți plajele din Varna.

Coasta Burgas este acoperită cu nisip de culoare maro închis, care este asociat cu roci minerale individuale, în special, depozite mari de magnetit. Bourgas după zonă este mult inferior Varna. Varna este un oraș ciudat, cu numeroase străzi înfășurând și înecându-se în verdele copacilor. Bourgas, la rândul său, este considerabil mai tânăr decât Varna și diferă de el prin arhitectura destul de tânără.

Împreună cu clădirile moderne de înălțime din Burgas este un număr mare de monumente de arhitectură, care atrag turiști din toate țările. Unul dintre aceste monumente este Biserica Catedralei Sfintelor Cyril si Methodius. Apropo, Cyril și Methodius sunt considerați cei mai venerați sfinți din oraș, deoarece sunt considerați fondatori ai alfabetului.

Pe diverse resurse de pe Internet, există încă dispute privind faptul că, ce oraș mai bun, Varna sau Burgas. agrement în aceste orașe are propriile caracteristici. Cu toate acestea, nimeni nu va argumenta.

Dacă veți călători cu mașina fără ajutorul transportatorilor rutieri, atunci "Varna - Burgas " veți avea nevoie de ea în această chestiune. Puteți găsi harta pe Internet.

Dar cum rămâne viața socială și recreerea în aceste orașe? Varna este considerat un oraș mai tineresc, destinat oamenilor dinamici. În Varna se află un număr mare de discoteci, baruri, restaurante, cluburi. Bourgas este mai static, impunător și cu un ritm de viață măsurat un oraș în care nu există loc pentru grabă și agitație. Unii turiști notează că Burgas este un oraș de tip sat cu un mod caracteristic de viață. Pentru cei care caută aventură și emoții proaspete, nu este nimic de făcut în ea.

În ceea ce privește în Varna, există mult mai multe perspective în acest sens. După cum mulți oameni notează, care s-au mutat la reședința permanentă în Varna, nu este o problemă să găsești o slujbă în oraș pentru oameni de orice fel de specialitate.

Dacă doriți să vă mutați într-un permanent loc de reședință în Bulgaria, atunci țineți cont de asta in Varna, preturile proprietatilor sunt putin mai mari decat in Burgas. Dacă doriți să cumpărați locuințe ieftin, atunci, bineînțeles, este mai bine să o faceți în Burgas. Astfel, pentru a înțelege pe deplin ce se întâmplă, care oraș este mai bun - Burgas sau Varna, ar trebui să vizitați acest și un alt oraș și experiența proprie pentru a vă simți în cazul în care vă simțiți mai confortabil.

În ceea ce privește mediul, în Varna, aerul este mult mai curat decât în ​​Burgas, pentru că în acest oraș există o combinație chimică și o rafinărie de petrol care nu numai că poluează aerul, ci și înconjoară orașul cu copii și funingine. Smogurile și mirosurile fabricii chimice din Burgas ajung adesea în limitele orașului Varna.

Câți de la Burgas la Varna?

Cât de mult de la Burgas la Varna trebuie să petreceți timpul depinde în primul rând de tipul de transport pe care îl veți primi. Puteți ajunge dintr-un oraș în altul cu mașina, cu taxiul, cu autobuzul sau cu trenul. De regulă, turiștii preferă autobuzele locale. Deci, de-a lungul anilor sa dezvoltat că în Bulgaria transportul feroviar nu este popular.

Autobuzul de zbor Varna - Burgas, precum și prețurile zborurilor pe distanțe lungi pot fi vizualizate pe site-ul oficial al stației de autobuz din Varna. În Varna există două stații de autobuz mari - stația centrală de autobuz și stația de autobuz "Mladost".

varna sau burgas

Stația centrală de autobuz din Varna este situat chiar în centrul orașului pe bulevardul "Vladislav Varnenchik" 158. Autobuzele de la stația centrală de autobuz Varna-Burgas merg de 5-6 ori pe zi. Mai mult decât atât, pe drumul pe care îl cheamă în toate așezările, ceea ce sporește considerabil durata călătoriei. Biletele adevărate vor trebui să cumpere în picioare în linie. Prețul biletului este de aproximativ 15 leva.

Dacă, dintr-un anumit motiv, nu ați avut timp să cumpărați un bilet la biroul de bilete, puteți să o faceți direct în autobuz de la șofer. La 300 m de gara centrală există un autogar privat (stația de autobuz) "Mladost". Autobuz Varna-Burgas plimbări prin fiecare oră, de la 7 am și până la 19 pm, deci nu este absolut nici o problemă de a ajunge dintr-un oraș în altul.

În plus față de biroul de bilete și sala de așteptare, există un snack bar, o sală de bagaje, o toaletă și, de asemenea, birourile de companii de turism și companiile de camioane în clădirea stației de autobuz. În fața stației de autobuz există o parcare pentru autoturisme, unde pentru 2 leva puteți parca mașina pentru întreaga zi.

De asemenea, puteți ajunge cu trenul de la Varna la Burgas, dar va trebui să faceți transplanturi în acest caz, ceea ce nu este foarte convenabil, mai ales dacă călătoriți cu copiii.

Mulți ar fi interesați să știe, cât de mult are un transfer de la Varna la Burgas. În principiu, transportatorii au în zona 1 leu pentru 1 km. Aceasta este o excursie de la Varna la Burgas va costa aproximativ 130-140 de lei. În ciuda faptului că o călătorie cu taxiul va costa mai mult decât un autobuz de călătorie, acesta are un număr mare de avantaje, inclusiv viteza și confortul călătoriei. Vă recomandăm să utilizați serviciul de transfer dacă călătoriți cu un bagaje mare sau un copil.

Majoritatea șoferilor de taxi cunosc bine rușii și trec prin atracțiile pe care le vorbește cu bucurie despre ei. Astfel, nu numai că veți ajunge rapid la destinație, dar veți obține și un tur auto suplimentar.

Despre cumpărarea de bunuri imobiliare în Varna, Burgas sau orice alt oraș din Bulgaria este cel mai bine să contactați agenția imobiliară. Chiar și în ciuda faptului că acestea iau un procent, cu ajutorul lor, achiziționarea de locuințe va costa de câteva ori mai ieftin.

Aceasta este o Bulgaria atât de frumoasă și misterioasă. Varna sau Burgas și care dintre aceste orașe este mai bună, depinde de tine, toate informațiile au fost depuse în scop informativ.

Foto. Varna

varna il bourgas

varna il bourgas

varna il bourgas

varna il bourgas

varna il bourgas

SCF Marea Neagră Tall Ships Regatta 2014. Varna. Bulgaria

regatta Varna 2014

regatta Varna 2014

Expoziție de miere în Varna

varna sau burgas

Cu stimă, Ekaterina Ivanova

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 20 = 26

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: