Jajca iz kroglic. Master razred

Tkanje jajc z biseri se lahko opravi na različne načine, z uporabo različnih tehnik in metod pletenja. Eden od njih, ki vam ga želimo predstaviti, je kombinirana tehnika mrežnega in mozaičnega tkanja. In to bo opisal "Jaja iz kroglic" mojstrski razred. Za velikonočno plovilo "Jajce z loki" je krog 18 cm in višina približno 8,5 cm, boste potrebovali:

- 15 g kroglic zlate barve,

- 10 gramov kroglic rdečih in modrih cvetov,

- linija je prozorna,

- trak zlati v širini 2 cm in dolžina 70 cm.

Tudi za izdelek morate pripraviti pripravo jajc. Lahko je votla oblika papier-mâché, plastike ali lesene. Predhodno z obeh koncev izvlečemo ozko skozi luknjo. Seveda, kot podlaga, lahko vzamete pravo jajce, vnaprej jo odstranite znotraj, vendar bo v tem primeru plovilo kratkotrajno in krhko.

Jajca iz kroglic. Master razred

Tkanje zunanje lupine kroglic za jajca se izvaja tako. Na prozorni ribiški črti, dolgi 2 m, je prva vrstica narejena; na sliki spodaj je prikazano zaporedje izbora biserov po barvi in ​​njegovo število za vsako vrstico. 1. vrsta: 3 rumene kroglice, 3 modre, 3 zlate, 3 rdeče itd. V tem zaporedju je narejenih 22 parov (t.j. 3 modre in 3 zlate pare - 11 parov, 3 rdeče in 3 zlate - 11 parov). Prva vrstica je zaprta v obroču, v drugi vrsti pa morate zapustiti drugo modro piko iz skrajnega dela. Obrisnost pletenice mora biti približno 1 cm večja od oboda jajčnega pripravka, tako da jo lahko nosite brez raztrganja.

Jajca iz kroglic. Master razred

2. vrstica: 1 modra perlica, 3 zlata, 1 rdeča, ribiška linija se sproži skozi drugo rdečo pero prvega odseka; 1 rdeča, 3 zlata 1 modra, ribolovna črta se odda skozi drugo modro pero naslednjega dela prve vrstice itd. Posledično dobimo razločne celice velikosti 5 * 5.

Tretja vrsta izhaja iz drugega zlatih kroglic v prvem delu prejšnjega zapored, in tam so nanizani na progi le 5 zlatih kroglic, odhodne klice na vsako drugo zlato noge 2. zapored.

4. serija prihaja iz drugega zlatih kroglic in se zaposlila 1 Zlatna, 3 modre in 1 zlate kroglice, konec vrvice je potekala tretja zlati 3. vrsti, 1 zlato, 3 rdeče, 1 zlato, je linija izvaja prek tretje zlato prejšnje vrstice . In na ta način do konca serije.

5. vrsta gre iz drugega modre kroglice v 4. vrsti in tam so nanizani na liniji 1, modra noge, 3 zlate, 1 rdečo, linija gre skozi drugo rdeče od 4. seriji, 1 rdeča noge, 3 zlate, 1 modra, laksa zapusti drugo modro pero 4. vrstice itd.

6. vrstica: linija je odstranjena iz druge zlate kroglice in klicana s petimi zlatimi na konec vrstice, ki uvaja konec črte v vsako drugo zlato pero 5. vrstice. Torej, obdelovanje perja se nadaljuje na določenem zaporedju do 12. vrstice, pri čemer se vodijo pri delu na shemi.

Od 12. vrstice se število kroglic začenja zmanjševati. Ta številka izhaja iz drugega zlata in tkanin, pridobivanje 3 zlate kroglice, in uvedbo linije vsako drugo zlato prejšnje vrstice. V 13. vrstici so trije modri, 3 rdeči, itd. Navojni na ribiški črti, ki potekajo skozi drugo zlato 12. vrstico. 14. vrstica gre iz drugega modre noge in je tipkal 1 modra, 1 Zlatna, 1 rdeča in se bo skozi drugo rdečo 13. seriji, nato 1 rdeča, 1 zlata, 1 modra noge in gredo skozi drugi modri 13. serije. Tkanje se nadaljuje za 9 vrstic.

Dno jajca ni mogoče pleteti, ampak prekriti z zlatim trakom. Vrh obrti "Jajce kroglic. Master razred"Dokončuje mozaično vezavo. Skozi skoznjo luknjo v jajcu se trak razteza in z vrha je izdelana zanka. Dno plovila, po želji, lahko okrasimo z dekorativnim lokom. Tako jajce je odličen primer beadwork za začetnike. Na njem lahko obvladate osnovne tehnike tkanja z biseri in utrdite pridobljeno znanje.

Jajca iz kroglic. Master razred

Na ta način lahko izdelamo jajce iz kroglic. V njej kaprojske biseri nanizani na nit ali laksa, in po tem nizko jajce dobro navit v spiralo, zavoji o blizu drug drugega in površina podkleivaya jajca ali univerzalno superglue. Sama površina je lahko predhodno zastekljena z lepilom ali delno uporabljena v odsekih. Kroglice se lahko uporabljajo v popolnoma kakršni koli obliki, velikosti in barvi, nato pa se jajce izkaže za nenavadno lepo in elegantno. Da bi dosegli večji učinek, je treba jajčevje barvati z barvo in samo takrat zaviti z nizko kroglico. V tem primeru lahko uporabite tudi prozorno nogo in prozorno linijo ali nit. Potem se izkaže, da je jajce kristalno ali pokrito s tanko plastjo ledu. Seveda prva metoda daje priložnost, da dobimo bolj zanimiv in volumetričen vzorec kroglic. Vendar je bolj delovno intenziven in bo zahteval mojstrski čas in spretnosti. Toda končni rezultat se bo presenetil in prosim vas in tiste, ki dobijo takšno jajce v pametnem primeru kot darilo.

Takšne sheme lahko uporabimo za tkanje jajc.

Jajca iz kroglic. Master razred

Jajca iz kroglic. Master razred

Še en preprost način za pletenje jajčeca z biseri, ki bo bolj priljubljen pri začetnikih. Najprej morate iz kroglic tkati enakomeren pas, približno 1/3 širine v širini, in ga pritrdite na najširši del jajc. Pas mora stati tesno, da ne padne in visi. Nato je zgornji in spodnji del jajc pleten. V tem primeru se uporablja mreža tehnika, to je od pasu do vrha, in mulčice na odprtem delu, pri čemer se vsaka nova vrstica zmanjšuje število kroglic v vrstici, ki postopoma pridejo na nič. Mreža mora tesno zajeti jajce. In ko je končal tkanje, je nit pritrjena in odrezana.

Jajca iz kroglic. Master razred

Zlasti lepa in elegantna jajca, s kroglami, iz katerih so bili uporabljeni različni kroglice. Na splošno kroglice izbrali bodisi eno barvo ali so gladke prehode ali nastaja vzorec, vzorec, ornament ... Za izboljšanje vizualne vpechatelniya lahko bi kontrast barv in doda sijaj.

Jajca iz kroglic. Master razred

Po obvladovanju osnov tehnike tkanja jajc, v katerem je pomagal "Jajca iz kroglic. Master razred"Sčasoma lahko na svoji površini ustvarite različne zanimive in zanimive vzorce. In tvoja jajca z biseri bodo resnično edinstvena. In če jih postavite v svojo roko na "Velikonočno košaro kroglic", bo tak spomin nepozaben!

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

21 − 11 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: