Роза от хартия. 40 най-добри идеи с снимки и стъпка по стъпка майсторски класове

Научете как да направите роза ще бъде полезно за всеки човек, защото с помощта на такива изкуствени цветя можете да украсите и картите и опаковането на подаръци, идвайте по-удобно рози от хартия и за вътрешно обзавеждане. Както можете да видите, има достатъчно причини да купите хартия с много различна текстура и цвят и да започнете тренировка, за да създадете красота.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класовеВариант 1

Розата, направена по този начин, ще се превърне в отличен интериор, може да бъде част от триизмерна картина или декорация от кутии за подаръци. Така че, на първо място трябва да изрежете 10 броя цветна хартия (избраният от вас цвят, може по избор да е червен).

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Започнете да сгъвате ръчно изработения елемент от средата. Завийте три единични венчелистчета с молив. След това ги сгънете заедно с наслагване, лепило.

Вземете следните празни места. За да се получи обемът на венчелистчетата, те трябва да бъдат завинтени с ножици. Изпълнявайте тази манипулация много внимателно, защото материалът може да се разкъса. Обърнете всички празни места.

Залепете ги, поставяйки ръба на едно листенце върху изпъкналата "опашка". Между другото, за фиксиране можете да използвате не само лепило, но и двустранна лепяща лента. Залепете всички останали заготовки.

Сега дойде фазата на сглобяване - смажете всеки следващ детайл и вкарайте всеки един в друг, здраво натиснете всички венчелистчета. Ако някои манипулации за вас не са ясни, винаги можете да изглеждате "като направете роза от хартия »видео.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Вариант 2

За да направите това "майстор" е метод на усукване, само за 10 минути ще постигнете желания резултат.

Начертайте спирален контур върху червен лист хартия, забележете, че трябва да има средна плътност - да не бъде прекалено плътна или тънка. Нарежете материала, движейки се в спирала.

Бъдете готови да се завъртите от външния ръб на спиралния детайл, за тази цел използвайте подходящ инструмент, като например молив или писалка. Нанесете PVA в центъра на спиралата и лепете усукания елемент плътно срещу него. Това е готово роза от хартия стъпка по стъпка.

Ако направите много такива рози, можете да създадете оригинален букет - за тази цел трябва да подготвите красиви изсъхнали клони, както и елегантна ваза.

Изрежете листата с помощта на зелена хартия (те трябва да изглеждат правдоподобни) и лепило към розите. Сега засадете занаята на сухи клони (листата ще задържат цветето и няма да се разпадне). Последното докосване е инсталирането на клони с червени "светлини" във вазата. С такива рози от хартия върху клонки можете да украсявате всяка стая.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Рози, направени от велпапе хартия

Много хора се чудят как можете направете рози от велпапе хартия, защото този материал е сред наличните. Такъв продукт може да се превърне в копче за празнични дрехи, ще се побере перфектно в интериора, но е доста просто.

Все пак, ако имате някакви "neponyatki", винаги можете да видите рози от видео от велпапе.

Вземи ярко велпапе хартия, нарязани 3-4 цветя (колкото повече ще вземете детайлите, толкова по-прекрасно ще се окаже хартия роза). Вземете парче тел - около 10 см дължина, те пробиват едно парче. В края на жицата се оформя средата на росана. След това пробийте всички останали подробности, ги слепете заедно и оформят великолепна кралица цветя.

Тел, който играе ролята на стъблото, трябва да бъде увит с лента от зелена гофрирана хартия и залепен върху листа. Това е готово велпапе хартия роза стъпка по стъпка.

Можете да направите и рози от хартия и сладкиши - Ще бъде страхотен подарък.

Рози от хартия - снимка:

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Цветя на роза от хартия в ретро стил

Ако мислите за това как да направите роза от хартия, тогава, използвайки гъста хартия, нарязани цветя, най-добре ако имат шест венчелистчета. Ще бъде по-оригинално, ако всяка от тези заготовки има своя собствена форма. На всеки детайл направете разрези до средата между венчелистчетата. След това завъртете венчелистчетата една върху друга и фиксирайте в това положение, като използвате двустранна лепяща лента за залепване.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Сега дойде редът на централната част на композицията. Вълната хартия е полезна за рязане на ленти 25 на 5 см. Колкото по-дълга е лентата, толкова по-голяма ще бъде розата. Сгънете касетата в началото, след това я сгънете плътно и края на лентата, така че да не се развива. Залепете розата вътре в шарката на цветята. Ако нещо не е ясно, погледни рози от хартиено видео.

Как да направите розова хартия

На хартиения лист начертайте венчелистчетата, които ще имат по-скоро абстрактна форма - от тях ще има 5 средни и 3 екстремни. Изрежете детайлите. Първо, вземете "средните" детайли, които имат сърцевидна форма - в средата трябва да направите разрез. Поставете оформените части върху тях, лепийте ги. Точно по същия начин с останалите 4 бр.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Останалите 3 части от другата форма трябва да бъдат усукани заедно, като се слеят върховете. Полученият център за обем е залепен за сърцевидните венчелистчета. Поставете останалите части под дъното, образувайки великолепна роза на красотата. Ще получите красива и стабилна роза със собствените си ръце, изработени от хартия на плоска основа.

Роза от хартия - майсторски клас оригами

Роуд-оригами е странно на средно ниво на сложност, но когато го погледнете, не можете дори да вярвате, че е нужно само квадратна хартия, която да направи такова чудо!

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Ако искате продуктът Ви да изглежда по-реалистичен, изберете гланциран материал за работа. Цветът му може да бъде всичко, разбира се, класическият вариант е червеният.

Част 1 е основната роза от хартиената схема.

Етап 1. Сгънете квадрата на половина, с бялата страна, тя трябва да "гледа" надолу. Долният ръб се огъва нагоре, за да се комбинира с горния. От центъра до ръба, плъзнете пръстите си, за да направите гънки. Имаш "сгъвка в долината".

Стъпка 2. Разгънете, ще видите гънка, която минава направо през центъра на квадрата, образувайки хоризонтална линия. Поставете фолиото хоризонтално, червено надолу.

Стъпка 3. В долната половина на половина. Долният ръб трябва да бъде подравнен с хоризонталната прегъвка в средата. Сгънете новото гънка с пръсти.

Стъпка 4. В горната половина на половина, вземете горния край на материала, подравнете го с долната хоризонтална нагъвка. Прокарайте пръстите си с нова бръчка.

Стъпка 5. Разгънете квадрата, сега има три гънки по хоризонта, разделят листа на 4 еднакви части.

Стъпка 6. Спуснете дъното с три четвърти. Поставете червената страна надолу между първата и втората гънка отдолу, направете гънки, спускайте долния ръб нагоре. Ако всичко работи добре за вас, тогава долният ръб трябва да съвпадне с гънката, най-близката до горната. Не развивайте.

Стъпка 7. Долният десен ъгъл трябва да бъде увит вътре. Дръжте го и направете малко диагонално гънка, ъгълът трябва да бъде 45 градуса. Сгънете ъгъла нагоре по такъв начин, че да комбинирате в най-близката сгъвка малка част от десния ръб на хартиения материал.

Стъпка 8. Разширете, трябва да получите 4 хоризонтални гънки, също така трябва да видите чифт диагонални бръчки.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

Стъпка 9. С помощта на писалка или молив, изгответе по гънките на линията. Завъртете детайла на 180 градуса и повторете манипулацията. След това повторете стъпки от 6 до 9.

Стъпка 10. Завъртете хартията на четвърт ход и повторете стъпки от 2 до 9. Завъртете детайла на четвърт ход и повторете от 6 до 9.

Част 2 - производство на диагонални гънки

1. Задръжте квадрата с червената страна надолу, подравнете долната дясна с горния ляв ъгъл и направете сгъвката с пръстите си.
2. Разгънете хартията.
3. Разгънете кутията на 90 градуса и повторете двете предишни стъпки.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

4. Разгънете - намерете 2 гънки, които образуват "X".
5. Във всеки ъгъл се намира малък квадрат. Хванете горния ляв ъгъл и го сгънете вътре.
6. Разгънете, маркирайте всички нагънати гънки.
7. Вземете дъното. права. год. и го сгънете така, че върхът y2. само новата линия, маркирана в стъпка 6.
8. Отворете, начертайте нова диагонална линия на огъване.
9. Завъртете на 180 градуса, повторете предишните четири стъпки.
10. Завъртете на 90 градуса, повторете стъпки 5-9.

Част 3 - Създаване на формуляр цвете от розова хартия

1. Сгънете вътре в 4 ъгъла, както в точка 5 от част 2. Трябва да получите осмоъгълник.
2. Завъртете детайла с червената страна нагоре.

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

3. До дъното. права. год. ще видите огънат триъгълник, който се оформя от две по-малки с обща вертикална страна. Сгънете навътре по централния завой, отстрани - навън, оформяйки ребрата. След това направете още една гънка по протежение на гънките, която излиза от върха на триъгълника.
4. Още веднъж, наведете се навътре - направете още едно нарязване на факта, че някога е бил лъв. по-ниска. год. Вътре, сгънете диагонала. cg, най-близо до съществуващия c. Вътре, перпендикулярно на страната на осмоъгълника, натискайте навътре, за да оформите вдлъбнатина на долината. Отвън, сгънете страните на триъгълника, оформяйки ребрата. Направете още една сгъвка надолу - натискайте навътре най-близкия хоризонт. cg, минавайки успоредно на новия "прорез".
5. Завъртете една четвърт оборот и повторете 3 и 4. Повторете едни и същи манипулации за другите страни.

Част 4 - венчелистчета

1. Сгънете всеки край на венчелистчетата с долината.
2. Сгънете ъглите вътре.
3. Завъртете ъглите и ги огънете навътре.
4. Добавете още малки гънки на долината.
5. Разгънете гънките на долината и след това се наведете навътре по същите линии.
6. За всичките 4 венчелистчета, сгънете краищата, като направите хълбока хоризонтално до основата на всеки триъгълник.
7. Оформете венчелистчетата заедно - ще получите "крака".

Роуз от хартия: по рода си майсторски класове

8. Обърнете роза-оригами, така че бялата повърхност може да се види отгоре. Завийте един по един всички триъгълни крака. Поставете върховете така, че отворът да е затворен.
9. Обърнете се оригами нарасна от хартия.
10. Квадратът на горната част е разделен на 4 сектора, леко натискайте всеки от тях, оставяйки ребрата, образуващи се над четириъгълника "Х".
11. Във всеки от четирите сектора около "X" поставете пръстите си и внимателно завъртете.
12. Вземете центъра на бившия "X" с пинсети, продължете да въртите, опитвайки се да не се разкъсвате.
13. За да завъртите оригами-венчелистчета, трябва да вземете два пръста за всеки, да го завъртите в центъра и след това да освободите.

Както можете да видите, има много опции, направете го и рози от бонбони, велпапе хартия.

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от хартия със собствените си ръце

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

рози от майстор клас хартия

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

15 − 8 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: