Пеперуда от собствени ръце на маймуна: майсторски клас и видео урок!

В този майсторски клас ще направим пеперуда от фамейряна, която ще има подвижни крила. За да го създадете, ще ви е необходимо:
 1. лилаво и черно фоямиран;
 2. модел на крилата;
 3. черна тел;
 4. черна подложка или гелна писалка;
 5. виолетов артистичен пастел;
 6. черни малки мъниста - 2 бр.;
 7. фолио;
 8. супер лепило;
 9. ножици;
 10. пяна от гумена пяна;
 11. глупак или клечка за зъби.
 12. пеперуда от пениран

Пеперуда от собствените си ръце: майсторски клас

Изрежете шарките на крилата или начертайте ръчно необходимата форма. Тъй като двете страни на пеперудата са симетрични, са необходими само 2 модела на горното и долното крило.

Огледайте шаблоните два пъти върху виолетовия виржин с шило или клечка за зъби. Изрежете крилата по контура.

Пеперуда от собствени ръце на маймуна: майсторски клас и видео урок!

Ръбът на всяко крило се нарязва с ножица, което го прави леко вълнообразно. Не докосвайте мястото на рязането, което ще бъде прикрепено към телето на пеперудата. Същото облекчение може да се даде с помощта на къдрава ножица.
Черна подложка или писалка очертава основата на крилото и тегли вени по повърхността. Не забравяйте да нарисувате контурите на основата.

пеперуда от пениран

Оцветяване на виолетовите пастелни крила, започвайки с ръба и преместване в центъра. Преди това гъбата за пяна трябва да се навлажни. Ние рисуваме и другата страна. Оставете крилата да изсъхнат.

От фолиото ние правим основа за пеперуда с фиксирани краища с дължина около 3 см. Заготовката прилича на костна маса.
Изрежете черната тел с дължина около 8 см и я огънете наполовина. От него правим мустаци на пеперуда. В центъра на всеки сегмент фиксирайте черната топче и завъртете краищата.
На една остра страна на тялото, направете дупка с шило, излейте малко лепило и поставете антените. Изцелете здраво дупката около жицата.

пеперуда от пениран

Ние отрязахме ивица от черен фомиран с ширина 0.5 см. Отрязахме краищата под остър ъгъл и прикрепихме един към основата на антените. Обвиваме лентата от фолио, като постепенно фиксираме лепилото. Завършваме подготовката на телето по същия начин, по който започнахме.

пеперуда от пениран

На корема на пеперудата правете четири дупки за краката. Разделим проводника на четири сегмента с дължина 1,5 см, нанесете лепило на дупките и поставете лапите, като го поставите добре.

пеперуда от пениран

Ние правим една дупка в местата, където крилата ще бъдат фиксирани. Вмъкваме се в тези отвори, огънати на половин проводник с обща дължина 5 см. С този проводник крилата ще бъдат подвижни.
Нанасяме свръхлепило върху телта и прикрепяме крилата отгоре. Разрезът трябва да е близо до телето. Очакваме лепилото да изсъхне напълно. Ако е необходимо, оцветете основата на крилата в черно.

пеперуда от пениран

Пеперуда от собствените си ръце: видео урок

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: