Как да направите пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Днес ще разгледаме, как да направите карта със собствените си ръце. Ако вярвате в данните, първите пощенски картички се появяват в началото на 18 век. В историята на съществуването на пощенски картички модата на обектите, изобразени върху тях, се променя многократно, качеството на хартията се подобрява. Днес в магазините можете да си купите карта за всяка ваканция и за всеки вкус. И ние, ние ще се опитаме да направим пощенски картички за нашите близки роднини и приятели със собствените си ръце. Нека разгледаме картите, които можете да направите със собствените си ръце за тази или тази почивка заедно с децата и от какви налични материали.

На първо място ще говорим за пощенски картички до 8 март. Пощенските картички обикновено са направени от цветна хартия. Извършете изключение и направете пощенска картичка от обикновени кърпи за маса. Пощенска картичка под формата на фигура 8 е чудесен подарък и поздравление за мама до 8 март. Тази пощенска картичка е направена в техниката на облицовката.

За да направите такава пощенска картичка на 8 март, трябва да подготвите:

 • лепило PVA,
 • лист от цветен картон,
 • салфетки от червен, жълт и виолетов цвят (цветната скала може да е различна в зависимост от вашите предпочитания)

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

А сега нека да видим, как да направите карта «8 март" в техниката на облицовката. Салфетки нарязани малки квадрати с размери 2 на 2 см. На картона с молив, направи скица на броя 8. Всеки квадратен салфетки потапяне в лепило и лепило на скицата, поставяне в центъра на квадрата молив, и в същото време повдигане на краищата на салфетки. По този начин трябва да попълните цялата област на фигурата осем. Ако е необходимо, такава карта може да бъде допълнен с Апликация пеперуди, поздрав надпис.

Много хубаво изглежда триизмерни пощенски картички от цветна хартия. На такива картички за майката, като правило, са изобразени триизмерни цветя, кошници с цветя и вази.

За да направите такава карта на 8 март, подгответе:

 • лепило PVA или молив,
 • цветна хартия,
 • както и ножици.

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Преди това, как да направите карта от хартия подготвя елементите, от които ще се състои - ваза и листа. Огънете лист от зелена хартия наполовина, нарязани с ножици от нея на полукръг - това ще бъдат листата. Изрежете ленти от розова, червена и синя хартия с дължина 5 см и ширина 1 см. От тях ще направим цветя.

За да произведете едно цвете, имате нужда от осем ленти хартия. Така че, огънете лентата наполовина и лепете до дъното на пощенската картичка. След това изрежете кръгчета от цветна хартия - това ще бъде сърцевината на цветята. Залепете ги в центъра на цветята. Между цветята поставете зелените листа на картата. Пощенска картичка на 8 март е готова.

И вие знаете, как да направите пощенска картичка на майка си с цветя на пролетна мимоза. Мимоза, а именно неговите цветове, както знаете, са малко по-пухкави парчета, донесе на формата и структурата на цветя са най-добрите, с меки и еластични тъкани. Децата на предучилищна възраст с помощта на възрастните могат да се радват на майка ми една прекрасна картичка, направена от цветна хартия и салфетки.

За да направите такава пощенска картичка за майка си, ще ви трябва:

 • салфетки,
 • лепило PVA,
 • цветна хартия,
 • маркери.

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Както вече предположихте, за производството на мимоза цветя трябва да направите топки от салфетки. За една клонка от мимоза те ще се нуждаят от около 30-50 парчета. На Зелената книга, нарязани на листата с ножица и да направи съкращения на своя край, ще се обръщат листата за сила на звука на мимоза с характерен ресни по краищата.

Залепете листата на мимозата, както е показано на снимката. Над тях лепи цветя от салфетки и PVA лепило. И накрая, напишете картичка с поздравителна писалка или цветни моливи на картата.

Първите пролетни цветя, дори и тогава, направени с ръцете на дете, не могат да оставят майка безразлична. Техниката на щампи, известна от няколко десетилетия, ще бъде полезна за създаването на красива поздравителна картичка до 8 март.

Всичко, което се изисква за производството на такава пролетна поздравителна картичка, е:

 • гваш или боя акварел,
 • лист хартия
 • детски дръжки.

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

В отделна плоска чиния (купа) излейте цветовете. Оставете детето да овлажнява дланта в боята и да остави отпечатък върху хартията. Дланите ще бъдат цветовете на лалетата. Остава само да се направят зелените борови стъбла и листа. Ето как да направите пощенска картичка за майка си с помощта на бебешки отпечатъци.

Всеки знае материала за творчество - пластилинът също е полезен за създаването на пощенска картичка за майка ми. Същата пролетна клонка на мимоза може да се формова от пластилин от различни цветове. Дори дете с предучилищна възраст ще се справи с подобна работа. От кафявата пластилин, образуват тънки "наденички", ги залепете до основата на пощенската картичка.

От жълтата пластилин направете малки топки. Натискайки пръстите си, pripryskivaya тях, прикрепете ги около клоните - ще получите жълти цветя на мимоза. Отделно в дъното на пощенската картичка можете да направите надпис "От 8 март" или "За любимата ви майка".

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Ако искате нещо оригинално, защо да не използвате необичайни и необичайни материали за правене на пощенски картички. Какво, питаш. Такива материали могат да бъдат, например, всички познати пуканки. Във форма, пържените зърна от пуканки изглеждат като малки, буйни цветя. Нека използваме тази прилика за собствените си цели и да изработим картичка с ваза с букет от бели цветя.

За да направите такава пощенска картичка, трябва да подготвите материали като:

 • Пържени пуканки,
 • картон,
 • Цветна хартия,
 • Горещо лепило,
 • чувствах,
 • мъниста

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

От филето изрежете вазата върху предварително отпечатания шаблон, който може да се намери в интернет. Изрежете листата от зелената хартия. На картона лепи вазата, листата и зърната от пуканки, които ще бъдат цветята. Украсете вазата с мъниста. Ако желаете, пуканки могат да бъдат украсени с гваш, тогава ще получите многоцветни цветя.

Вече знаете, как да нарисувате пощенска картичка. Рожден ден - това е празник, който не може да се направи без подаръци и поздравителни картички. Такива ръчно изработени карти за рожден ден са много популярни, както при деца, така и при възрастни. Искате ли да направите пощенска картичка, която не прилича на всички останали?

След това посоченият по-долу вариант на производството му е това, от което се нуждаете. Такава пощенска картичка се изработва с помощта на отпечатъци, а като печат ще имаме пластмасова бутилка от половин литър. За да създадете такава карта, трябва да подготвите пластмасова бутилка, четка, гваш и бял лист хартия.

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Първо начертайте парче хартия върху лист хартия. Изчакайте да изсъхнат. В купа, изсипете гваш. Потопете дъното на бутилката в боята. Постави пръстовите отпечатъци. Както можете да видите, те изглеждат като цветя във форма. Направете този метод толкова цветове, колкото искате. тази техника е особено популярна сред децата. В края на краищата кой. Тъй като те обичат да поставят петна. И дори тази карта може да бъде допълнена с пеперуди от същите пластмасови бутилки. Изчакайте картата да изсъхне и можете да я дадете на рождения си ден. Доброто настроение от твоя подарък за него е гарантирано.

А сега нека да видим, как да направите карта на 23 февруари. Тази картичка, направени детски ръце с любов без съмнение ще бъда благодарен да получа, като дядо, а брат, чичо или баща. Пощенски картички с 23 февруари могат да обрисуват кораби, военно оборудване, като например самолети, танкове, ракети или традиционния символизъм на руската армия. Освен това, не забравяйте, че на тези карти можете да представяте символични цветя - карамфили.

Най-достъпната техника за децата да представят поздравителна картичка на 23 февруари е апликация. разнообразен видео как да изготвят пощенска картичка до Деня на защитника на Отечеството, както и майсторски класове с поетапни снимки - това е най-добрият източник на информация и вдъхновение.

Оригинален подарък за тази празник ще бъде пощенска картичка в техниката оригами под формата на мъжка риза. На гърба на тази карта можете да напишете желание или поздравления в стих. Не сте запознати с техниката на оригами? Няма значение, защото има много лесен начин да се направи пощенска картичка под формата на риза. Подгответе за това лист бяла и черна хартия, лепило и ножица. Поставете лист хартия заедно. Направете ножица, която се отдръпва от върха на листа на 5-7 см от всяка страна на каналите, дължината на която е 1-3 пъти по-голяма от ширината на листа.

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Сгънете ъглите надолу под ъгъл от 45 градуса. По този начин ще получите риза яка. Изрежете вратовръзката от черната хартия. Залепете го на ризата и не забравяйте да залепите яката до основата на ризата. По този принцип може да се направи и военна униформа, ако ризата е украсена с маркери или бои в подходящ цвят, а страниците са добавени. Също така можете да направите пощенска картичка, използвайки техниката на quilling. Нека вземем стъпка по стъпка, как да нарисувате пощенска картичка на 23 Февруари в тази техника.

За да направите такава пощенска картичка в техниката на quilling, ще ви трябва:

 • лепило PVA,
 • ножици,
 • инструмент за укротяване,
 • цветна хартия,
 • бяла офисна хартия.

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Най-добре е да използвате ленти от хартия, за да направите ролки. Готови ролки и къдрици са залепени към основата на пощенската картичка. От цветната хартия звездите се изрязват и поставят върху ролките. Остава да поставите надпис "23 февруари" изрязани от хартия и вашата пощенска картичка в quilling техника е готова за доставка. За да направите красивата пощенска картичка, е важно да изберете правилния цвят. Като един пример, в тези цветове може да има пощенска картичка на 23 февруари, снимката която виждате по-долу.

Особено внимание трябва да се обърне и на всички видове обемни пощенски картички, направени от импровизирани материали, а не само от цветна хартия. Когато са направени, могат да се използват бутони, тестени изделия и зърнени храни, черупки, естествени материали, салфетки, болтове, гайки и жици. Памучни пъпки. Сега ще разгледаме една от тези карти.

Преди това, как да се направи красива пощенска картичка от хартия, е необходимо да се подготвят всички необходими материали за работа, а именно:

 • картон,
 • прост молив,
 • цветна хартия,
 • ножици,
 • лепило,
 • тел,
 • памучен тампон,
 • горещо лепило,
 • корк от вино,
 • нож.

как да нарисувате пощенска картичка. Най-добри идеи и майсторски класове

Начертайте силует на резервоара върху картон с обикновен молив. Цветна хартия, вземете на малки парченца с размери около 1 см. Тази работа ще бъде направена с удоволствие от децата, добре, и за вас също ще има задача, когато ще е необходимо да работите с горещо лепило. Така че, когато се приготвят парчета хартия, ги лепирайте в резервоара с PVA лепило по хаотичен начин. Тази работа може да се направи не точно. Тогава ще получите истинско оцветяване с камуфлаж.

Нарежете корк с остър нож на 5 равни части. Това ще бъдат колелата на резервоара. Залепете ги на гъсеницата на резервоара с горещо лепило. Също така използвайте горещо лепило, за да залепите проводника по контурите на гъсеницата. Тази работа се извършва от възрастни. И в края на краищата лепи памучен тампон, който ще служи като муцуна. Обемната пощенска картичка след такива манипулации е готова. Сега знаете, как да нарисувате баща на пощенската картичка за празника на защитник на Деня на отечеството.

На нашия уебсайт можете да намерите много други интересни и красиви пощенски картички на 23 февруари, които можете да правите със собствените си ръце заедно с децата.

Е, сега, знаете, как да се направи красива пощенска картичка на всяко празнично и тържествено събитие със собствените си ръце и в същото време с минимални усилия.

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (No ratings yet)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: